Újszülött mellett, hogy oldotáttok meg a főzést?
Meg lehet szervezni, éppen az újszülöttek nem igényelnek napi 24 órás foglalkozást, a nap nagyobb részében alszanak.
Amit viszont meg tudsz tenni, hogy még szülés elött elöre fözöl sok mindent és adagokban lefagyasztod, akkor szülés után egy ideig nem lesz annyira stresszes, ha valamiért nem jutsz hozzá a fözéshez.
Első héten anyósom főzött ránk, második héten tesóm, harmadik héten rendeltünk, utána pedig hol főztem, hol menüt hoztam. De olyan is volt, hogy a férjem főzött. A nagy eszik főtt ételt az oviban.
Kb a pici két hónapos kora óta főzök rendszeresen, tehát naponta vagy két naponta. Vagy alszik közben, vagy pedig elvan mellettem a konyhában pihenőszékben, vagy babakocsiban.
Az első baba az első 2 hétben meglepően sokat aludt. Akár 5-6 órákat is egyhuzamban. Azt hiszem, ekkor pihente ki a megszületését. Így értelem szerűen volt időm bőven a háztartásra. Amikor már kezdtem örülni, milyen tutin kézben tartok mindent, borult az egész és folyton kézben akart lenni a baba. Vagy mellen. Őszintén, erre már nem is emlékszem, hogy csináltam. A férjemmel megoldottuk. Aztán amikor 2 hónapos lett a baba, vettem egy hordozókendőt. A baba a kendőben rajtam volt, amíg főztem, mostam, teregettem, porszívóztam.
A második baba születésekor az első héten itt volt mind a 4 nagyszülő is, voltak elegen, akik babázzanak. A szoptatásmaratonok alatt pedig irányítottam a népet, ki mit csináljon a háztartásban. Utána szintén megoldottuk a férjemmel. Ha jól emlékszem, délután főztem annyit, hogy elég legyen vacsorára meg másnap ebédre.
De azt is csinálhatod, hogy még most főzöl és lefagyasztod a kajákat. Baba mellett csak elő kell venni és meg kell melegíteni.
Nekem pont az elso par hetben ment siman, meg szusit is keszitettem a csaladnak, baba meg biodiszlet a konyhaasztal kozepen egy rezgos pihenoszekben h ralassak. Most van egy atmeneti idoszak amikor ha jo a kedve elmolyol a pihenoszekben de egyebkent folyton kezben van (fogzik), kesobb korabbi tapasztalatok alapjan egy jarokaban lesz a konyhaban es en csinalom a dolgomat.
Hetvegen szoktam igazan sutni fozni, mikor a ferjem van vele, babakocsiztatja kint stb.
Nagymama, segitseg nincs.
Nekünk anyósom hordta a kaját tonnaszám, nekünk csak mikróba kellett beledobni. De igazából teljesen felesleges volt, mert lazán meg tudtam volna oldani, az első hetekben felváltva aludt és szopizott, rengeteg időm volt a háztartást rendben tartani (vagy olvasni, vagy játszani, vagy aludni, vagy így bármit csinálni). Azóta meg amikor ébren van és aktívabb, a földre letéve játszik és elvan magának, szóval most meg ezért nem okoz gondot a főzés.
Amúgy én úgy készültem, hogy majd rendelek kaját. A férjemnek is inkább ez volt a preferenciája, bár persze ő készen állt rá, hogy majd főz ő, ha minden kötél szakad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!