Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülött mellett, hogy...

Újszülött mellett, hogy oldotáttok meg a főzést?

Figyelt kérdés
Első babámat várom és annyit gondolkozom rajta, hogy fogok főzni 😅 lesz e energiám, erőm szülés után? Vagy egyenlőre majd csak pihengessek és kérjek segítséget anyukámtól, esetleg párom főzzön? Nálatok hogy volt a házimunka?
2021. jan. 29. 08:02
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
86%
Az elsó két hétben a párom itthon volt és ő főzött. Mivel ilyenkor rengeteget aludnak így volt időm főzni, igaz próbáktam gyors és egyszerű ételeket főzni mert a nagyot egykor hoztam el a suliból. Mindig végeznem kellett addig és a takarítással is. Nem könnyű..
2021. jan. 29. 09:08
 12/29 anonim ***** válasza:
76%

Első 4 hétben anyósom főzött ránk. Utána mindig úgy időzítettem a főzést amikor nagyobbat alszik egyben kb 3 órát az alatt kényelmesen megtudtam csinálni, ha esetleg hamarabb fel is ébredt hordozóban kivittem magamhoz.

Mondjuk nekem szerencsém volt mert mindent megtudtam mellette csinálni mert nyugodt baba volt addig simán elnézelődött, közben beszéltem hozzá.

Én általában 2 napra főztem. Egyik nap főzés másiknap takarítás nagyjából így próbáltam össze hozni a dolgokat. De ha nagyon nem ment áthívtam a sógornőmet vagy anyósomat ők addig lefoglalták (elvitték sétálni)

Én meg addig megtudtam csinálni a dolgom.

2021. jan. 29. 09:28
 13/29 anonim ***** válasza:
64%
Simán, még bejglit is sütöttem a legnagyobb 1 hetes korában. 🤣
2021. jan. 29. 10:12
 14/29 anonim ***** válasza:
16%

Ugyanúgy mint terhesség előtt és közben is. Nem vágják le a karjaid, ugyanúgy tudsz főzni. Lehet nagyon finomakat 1 óra alatt is, vagy tepsiben sült ételeket csinálni.

A baba jön a te életedbe, bele kell epitened a minden napi eletben, miért kéne masoknak főzni rátok?

2021. jan. 29. 10:15
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Akkor főzök amikor alszik. Ha esetleg felébred közben vagy el sem aludt akkor hordozóban vagy pihenőszékben jön velem a konyhába. Ameddig lát addig simán elvan. Szól a zene, beszélek hozzá, mutogatom neki az alapanyagokat. Ha megfárad akkor berakom a babakocsiba és ott alszik a konyhában. Általában minden másnap főzök. Ritkán van az, hogy minden nap. Február elején lesz 3 hónapos a gyerek.
2021. jan. 29. 11:00
 16/29 anonim ***** válasza:
73%

Az eleje nekem is könnyű volt, mert csak aludt 2-3 órát, aztán szopizott.

Igy konkrétan 3 fogásos menüket csináltam.

Olyan 3-4 hónapos kortól volt nehezebb, mikor elkezdett kevesebbet aludni és nem mindig volt el földön.

Én béreltem kendőt és magamra kötöttem.

Ezutan még akkor volt nehéz, mikor nem tudott mászni, járni... De már ment volna ide-oda.

Összesegeben a 1,5 év alatt mindig sikerült főzni 2 naponta.

DE volt mindig itthon 20 perces kaja a fagyasztóban. Mirelit zöldség - kremleves lesz belőle 10 perc alatt, szilvás gombóc, vagy csináltam spenótos tésztát stb.

Ha óriási elcsuszas volt, akkor estefelé főztem ilyen gyors kaját, mikor hazáért a férjem.

2021. jan. 29. 11:07
 17/29 anonim ***** válasza:
84%
Az első 2-3 hétben a férjem főzött vagy rendeltünk. Utána már volt hozzá kedvem. Nekem inkább a kedvvel és az energiával volt bajom, nem az idővel.
2021. jan. 29. 11:35
 18/29 anonim ***** válasza:
82%
Most 3 hetes a babám. Én a terhesség alatt raktam el a fagyasztóba 1-1 adagot abból, amit főztem, plusz a két mama és a dédi rendszeresen hoznak valami főtt kaját így az első hetekben. De arra tényleg figyelj, hogy ne puffasztó ételek legyenek.
2021. jan. 29. 13:23
 19/29 anonim ***** válasza:
76%
Rendeltünk, nagyszülők hoztak kaját, ill. hétvégén mikor a férjem is jobban ráért főztem nagy adagokat több napra (töltött káposzta, rakottasak, pörköltek, stb.).
2021. jan. 29. 22:20
 20/29 anonim ***** válasza:
69%
14-es esetleg azért, mert azt a szülést ki is kell ám pihenni! Első gyereknél a kórházból hazajövet az első perctől házi rabszolga voltam. Rajtunk kívül ott lakott az anyàm és a húgom is. Rájuk is én főztem, mostam stb. Évekig fájt a varratom, addig amíg a második szülésnél kivágta az orvos.
2021. jan. 29. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!