Újszülött mellett, hogy oldotáttok meg a főzést?
Első 4 hétben anyósom főzött ránk. Utána mindig úgy időzítettem a főzést amikor nagyobbat alszik egyben kb 3 órát az alatt kényelmesen megtudtam csinálni, ha esetleg hamarabb fel is ébredt hordozóban kivittem magamhoz.
Mondjuk nekem szerencsém volt mert mindent megtudtam mellette csinálni mert nyugodt baba volt addig simán elnézelődött, közben beszéltem hozzá.
Én általában 2 napra főztem. Egyik nap főzés másiknap takarítás nagyjából így próbáltam össze hozni a dolgokat. De ha nagyon nem ment áthívtam a sógornőmet vagy anyósomat ők addig lefoglalták (elvitték sétálni)
Én meg addig megtudtam csinálni a dolgom.
Ugyanúgy mint terhesség előtt és közben is. Nem vágják le a karjaid, ugyanúgy tudsz főzni. Lehet nagyon finomakat 1 óra alatt is, vagy tepsiben sült ételeket csinálni.
A baba jön a te életedbe, bele kell epitened a minden napi eletben, miért kéne masoknak főzni rátok?
Az eleje nekem is könnyű volt, mert csak aludt 2-3 órát, aztán szopizott.
Igy konkrétan 3 fogásos menüket csináltam.
Olyan 3-4 hónapos kortól volt nehezebb, mikor elkezdett kevesebbet aludni és nem mindig volt el földön.
Én béreltem kendőt és magamra kötöttem.
Ezutan még akkor volt nehéz, mikor nem tudott mászni, járni... De már ment volna ide-oda.
Összesegeben a 1,5 év alatt mindig sikerült főzni 2 naponta.
DE volt mindig itthon 20 perces kaja a fagyasztóban. Mirelit zöldség - kremleves lesz belőle 10 perc alatt, szilvás gombóc, vagy csináltam spenótos tésztát stb.
Ha óriási elcsuszas volt, akkor estefelé főztem ilyen gyors kaját, mikor hazáért a férjem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!