Mennyi ideig evett 2-3 óránként a babátok?
Amikor már evett mennyiségeket hozzátápláláskor. Olyan 8 hónapos kora körül.
Addig nappal 2-3 óránként. 6 hónapos koráig ritka volt, ha 3 órát elvolt cici nélkül (100% anyatejes iszsz volt 6 hónapig).
De éjjel aludt már az elejétől fogva 3-5 órát egyhuzamban
Az én babám az elejétől kapott tápszert, vagy lefejt tejet cumisüvegből, és mellé szopott is, amennyit tudott. Mi 4 hónapos korától nem etettük éjjel. Nem lett tőle semmi baja, továbbra is jókedvű volt, és szépen ment a súlya. Lefekvés előtt próbáltunk nagyobb adagot itatni vele cumisüvegből, akár lefejt tejből, akár tápszerből. De ezzel párhuzamban a nappali adagokat is növelnünk kellett, ahogyan nőtt. Éjjel ezután is ébredt párszor, de akkor csak cumit adtunk neki, ami megnyugtatta, és aludt is tovább. Szerintem ő akkor már eleve nem is azért ébredezett éjjel, mert éhes volt. 2 hónaposan viszont ez meg sem fordult volna a fejemben, akkor mindig etettük, ahányszor éjjel ébredt.
Ha tudatosan akarsz növelni táplálék adagot, csak azt teheted, hogy cumisüvegből eteted akár lefekvés előtt, mert úgy látod, mennyit eszik.
Amúgy meg az alváshiány egy idő után: kő kemény kínzás. Engem 4 hónap alatt totál tönkretett. Az éjszaka közepén felkelni, tápszerhez vizet melegíteni, kiadagolni, méricskélni, visszahűteni, babát etetni, esetleg vissza is altatni, majd elpucolni magad után: nekem 40-50 perces körök voltak. Ami aztán úgy kizökkentett, hogy másfél óra kellett a visszaalváshoz, már, ha sikerült vissza aludni. Nagyon nem mindegy, egy éjjeli etetés le van tudva 15 perc alatt, vagy háromszor annyi idő.
Fiam már kb. 1 hetesen 4 óránként evett. Persze 3 óránként próbáltuk, de úgy nem evett rendesen, neki valamiért a 4 volt jó.
Lányom fél éves koráig 3 óránként, azóta már 4 óránként, most 7 hónapos múlt.
Mindketten tápszeresek (vagyis a fiam csak volt, ő már 4,5 éves).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!