Hány óránként eszik (nem szopik) 11 hónapos babátok? Hányszor eszik egy nap és miket?
Igaz mi csak 9 hónaposak vagyunk de igy néz ki a napi kajank:
6-7 kor eszik 180ml tehéntejet
10 órakor alma vagy murok Frissen facsart lé és danon vagy joghurt.
1. Órakor tej
4 ora fele főzelék vagy csirkehusi melle krumpli
7 ora fele eszik grizt vagy aludt tejet
10 fele amikor fürdés után van hogy megisza a 200 ml tejet.
Ejszaka ritkán kel. Mióta tehén tejre váltottam kb 2 hete azóta alusza vegig az éjszakát.
szia! Az én gyerekem egy picit fiatalabb, 10 hónapos, és kb. 3-4 óránként eszik. Általában 4 étkezés van, ami nagyjából így néz ki:
- 8 körül ébred, kap 270 ml tápszert, ez a reggeli
- 11 körül eszik zabkását vagy rizspelyhet gyümölccsel, joghurttal
12 körül alszik úgy másfél órát
- 14-15 óra között főzelék vagy rizs zöldségekkel, vagy ha olyan, akkor a mi ebédünkből adok neki
- délután szokott nasizni: kölesgolyó, puffasztott rizs, babakeksz, pár szem gyümölcs, ilyesmik
- 19 óra körül kap ismét 270 ml tápszert, ez a vacsora.
Ha éjjel felkel és nagyon nem akar visszaaludni, akkor szoktam neki adni 120-150 ml tápszert még.
Mire 11 hónapos lesz, szeretném kiváltani a reggeli tápszert hagyományos értelemben vett reggelire: kenyér, sajt, túró, főtt tojássárgája, zöldségek, gyümölcs.
1-es vagyok. Na ezt vártam is.
Igen tehéntej! Plusz a főzelékeket meg a levest ami tejes azt pedig kecske tejből csinálom. Kecske tejet akartam volna adni csak a gyerekorvosunk azt monta ,hogy egy kicsit vérszegény és nem ajánlta csak kicsi adagonként :)
11hónapos, mar nem szopizik, fiú
Reggeli 8 körül: kenyér sonkával, vagy kifli
Tízórai 11körűl: gyümölcs, vagy natúr joghurt gyümölccsel
Ebéd 14körül: főzelék/tészta/krupli/husi elég változatos
Uzsonna: gyümölcs/ kenyér/ joghurt éppen hogy jön ki
Vacsora: tejpép
Inni csak babavizet kap, kb fél litert iszik egy nap
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!