Mivel segithetnek neki itthon, hogy beinduljon a beszedje?
2 eves a kislanyom es egy arva szot se mond meg, hangutanzokat se. Egyaltaln semmit, babanyelven karattyol egesz nap es ennyi.
A vedono es gyerekorvos tovabb kuldott minket ide oda mindenefele vizsgalatra es marciusban kezdjuk a tamt beszedindito tornat.
De nagyon szeretnek azert itthon is tenni valamit amit lehet. Igyekszem sokat mondokazni vele de pl a mondokakt se mutogatja velem pl csipcsip csoka, max 1-1 mozdulat a mondodokakbol amugy nem.
Amugy mindent megert amit mondunk neki csak o maga nem akar megszolalni...
Barmi otlet? Az olyanokat legyszi ne h mindent mondjak neki mit csinalok eppen ilyen alap dolgokat termeszetesen szuletese ota csinalok...
Amivel segíthetsz a terápián kívül
Sok hinta
És forgatás
"Nekem megmondta a gyógypedagógus kerek perec, hogy hordhatom én akármilyen fejlesztésre a gyereket, csak közösségben fog beszélni. Így is lett!"
Nálunk meg nem, de nem is mondott ilyet egyik fejlesztő sem.
4 évesen kezdte az ovit (megvártuk míg szobatiszta lett erőltetés nélkül - 3 év 8 hónaposan) és akkorra már szépen beszélt, 3 évesen indult be.
Tudod, 12es válaszoló.. Minden gyerek más, más problémával.
Ez a vélemény, amit a gyógypedagógus mondott, azt az én gyermekemre vonatkoztatva mondta, akit jól ismert. És be is vált, amit mondott.
13, tudod, ismerlek. Annyi hülyeséget mondtak nektek az évek alatt és annyi hülyeséget tanácsoltak nektek, amit kár tovább adnod helyesként.
Emlékszem a szobatisztaság erőltetésére is, amiről írtál.
15
Engem is érdekelne..😑
Amúgy egy egész átfogó vizsgálat előzte meg..9 oldalas kérdőívvel.
Tényleg javaslom, az éjjeli alvása és a nappali hisztik is könnyebbek lettek.
14! Dehogy ismersz...Attól, hogy néhány kommentemet olvastad, nem ismersz! Sem engem, sem a lányom.
A Te gyermekednek jó volt úgy, hogy kivártatot mindent szépen türelmesen.
Sajnos az én gyerekem kicsit problémásabb, és sajnos beteg volt 3 éves koráig. Ezért ő megrekedt a fejlődésben. Ezért,mivel magától NEM VOLT KÉPES előrelépni, muszáj volt kicsit segíteni neki.
Sajnos még mindig vannak dolgok, amiben 2 éves szinten van, hiába egy hónap múlva 5 éves. (ma kaptam ezt a szakvéleményt egy nagyon neves szakembertől).
Azt hiszem, ismeretlenül NEM ALKOTHATSZ ilyen véleményt számodra ismeretlen emberekről!!!
Elég baj, hogy a lányom beteg, köszönöm, majd én tudom, mi kell neki, és mi nem.
Távolról hiába voltak hasonlóak a dolgok, hidd el, az én lányomon így kellett segíteni.
Még azt sem tudták kideríteni, hogy mi a baja, konkrétan!! A májbetegségének az eredete sem derült ki..
Nemhogy még a pszichológiai problémái, amiket most tárunk fel egy klinikai szakpszichológussal.. Tőle kaptam a mai szakvéleményt. Nagy gondok vannak még mindig sajnos...
Ez nem múlik el csak attól, hogy szépen kivárom. Én örülnék neki a legjobban. Nem kerülne alkalmanként 8000Ftba. De ez van. Lehet, hogy az iskolát sem fogja tudni elkezdeni.
De nem akarom szétoffolni a kérdést! A kérdezőtől elnézést kérek, többet nem írok ide, meg ígérem!
De láthatja mindenki ebből, hogy neten keresztül nem lehet mindig megfelelő tanácsot adni.
Ez a válaszoló is azt hiszi, tudja mi a baja a lányomnak, mikor még az orvosok sem tudják. És ő nehezen fejleszthető, nem olyan, mint az ő gyereke.
19, uff, én is emlékszem.
Mondták, hogy menjetek át legalább Db-be, mert totál félrekezelik a gyereket nálatok. A kedvencem az volt, amikor az idegrendszerileg teljesen kaputt gyerekre ráerőltettétek a szobatisztaságot, így lehet igazán neurotikussá tenni a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!