Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel segithetnek neki itthon,...

Mivel segithetnek neki itthon, hogy beinduljon a beszedje?

Figyelt kérdés

2 eves a kislanyom es egy arva szot se mond meg, hangutanzokat se. Egyaltaln semmit, babanyelven karattyol egesz nap es ennyi.

A vedono es gyerekorvos tovabb kuldott minket ide oda mindenefele vizsgalatra es marciusban kezdjuk a tamt beszedindito tornat.

De nagyon szeretnek azert itthon is tenni valamit amit lehet. Igyekszem sokat mondokazni vele de pl a mondokakt se mutogatja velem pl csipcsip csoka, max 1-1 mozdulat a mondodokakbol amugy nem.

Amugy mindent megert amit mondunk neki csak o maga nem akar megszolalni...

Barmi otlet? Az olyanokat legyszi ne h mindent mondjak neki mit csinalok eppen ilyen alap dolgokat termeszetesen szuletese ota csinalok...

2021. jan. 27. 13:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
77%

Amivel segíthetsz a terápián kívül

Sok hinta

És forgatás

2021. jan. 27. 15:43
 12/20 anonim ***** válasza:
76%

"Nekem megmondta a gyógypedagógus kerek perec, hogy hordhatom én akármilyen fejlesztésre a gyereket, csak közösségben fog beszélni. Így is lett!"

Nálunk meg nem, de nem is mondott ilyet egyik fejlesztő sem.

4 évesen kezdte az ovit (megvártuk míg szobatiszta lett erőltetés nélkül - 3 év 8 hónaposan) és akkorra már szépen beszélt, 3 évesen indult be.

2021. jan. 27. 17:30
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Tudod, 12es válaszoló.. Minden gyerek más, más problémával.

Ez a vélemény, amit a gyógypedagógus mondott, azt az én gyermekemre vonatkoztatva mondta, akit jól ismert. És be is vált, amit mondott.

2021. jan. 27. 17:50
 14/20 anonim ***** válasza:
45%

13, tudod, ismerlek. Annyi hülyeséget mondtak nektek az évek alatt és annyi hülyeséget tanácsoltak nektek, amit kár tovább adnod helyesként.

Emlékszem a szobatisztaság erőltetésére is, amiről írtál.

2021. jan. 27. 17:54
 15/20 anonim ***** válasza:
67%
A tornát mégis ki pontozza le?
2021. jan. 27. 18:15
 16/20 anonim ***** válasza:
51%

15

Engem is érdekelne..😑

Amúgy egy egész átfogó vizsgálat előzte meg..9 oldalas kérdőívvel.

Tényleg javaslom, az éjjeli alvása és a nappali hisztik is könnyebbek lettek.

2021. jan. 27. 19:43
 17/20 anonim ***** válasza:
6%

14! Dehogy ismersz...Attól, hogy néhány kommentemet olvastad, nem ismersz! Sem engem, sem a lányom.

A Te gyermekednek jó volt úgy, hogy kivártatot mindent szépen türelmesen.

Sajnos az én gyerekem kicsit problémásabb, és sajnos beteg volt 3 éves koráig. Ezért ő megrekedt a fejlődésben. Ezért,mivel magától NEM VOLT KÉPES előrelépni, muszáj volt kicsit segíteni neki.

Sajnos még mindig vannak dolgok, amiben 2 éves szinten van, hiába egy hónap múlva 5 éves. (ma kaptam ezt a szakvéleményt egy nagyon neves szakembertől).

Azt hiszem, ismeretlenül NEM ALKOTHATSZ ilyen véleményt számodra ismeretlen emberekről!!!

Elég baj, hogy a lányom beteg, köszönöm, majd én tudom, mi kell neki, és mi nem.

2021. jan. 27. 20:45
 18/20 anonim ***** válasza:
90%
Sokáig kint volt a neved, rengeteget kérdeztél, sokat válaszoltam, próbáltam volna segíteni, mivel egy fél évvel előtted jártunk mindenben (ugyanúgy vese, spd, auti gyanú, megkésettség), de soha semmit se fogadtál meg.
2021. jan. 27. 20:51
 19/20 anonim ***** válasza:
6%

Távolról hiába voltak hasonlóak a dolgok, hidd el, az én lányomon így kellett segíteni.

Még azt sem tudták kideríteni, hogy mi a baja, konkrétan!! A májbetegségének az eredete sem derült ki..

Nemhogy még a pszichológiai problémái, amiket most tárunk fel egy klinikai szakpszichológussal.. Tőle kaptam a mai szakvéleményt. Nagy gondok vannak még mindig sajnos...

Ez nem múlik el csak attól, hogy szépen kivárom. Én örülnék neki a legjobban. Nem kerülne alkalmanként 8000Ftba. De ez van. Lehet, hogy az iskolát sem fogja tudni elkezdeni.

De nem akarom szétoffolni a kérdést! A kérdezőtől elnézést kérek, többet nem írok ide, meg ígérem!

De láthatja mindenki ebből, hogy neten keresztül nem lehet mindig megfelelő tanácsot adni.

Ez a válaszoló is azt hiszi, tudja mi a baja a lányomnak, mikor még az orvosok sem tudják. És ő nehezen fejleszthető, nem olyan, mint az ő gyereke.

2021. jan. 27. 21:14
 20/20 anonim ***** válasza:
69%

19, uff, én is emlékszem.

Mondták, hogy menjetek át legalább Db-be, mert totál félrekezelik a gyereket nálatok. A kedvencem az volt, amikor az idegrendszerileg teljesen kaputt gyerekre ráerőltettétek a szobatisztaságot, így lehet igazán neurotikussá tenni a gyereket.

2021. jan. 28. 07:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!