Kimerült anyukák, beadnátok bölcsődébe a babátokat? Főleg, ha az ingyen is van?
3 gyermekem van, a nagyok már rég iskolások, a legkisebb most 7 hónapos. A férjem éjjel-nappal dolgozik, csak a nagyobb gyerekeim a segítségem. A pici gondozása mára már teljesen lemerített minden energiám. Ha nem lát, sír. Éjjel óránként ébred, nem is tudom, mikor aludtam már át az éjszakát, talán tavaly ilyenkor utoljára. Még szopizik, de inkább csak megszokásból, egyébként mindenevő lenne, ha adnák neki. Napközben a világot fedezzük fel, nem lehet magára hagyni egy pillanatra sem, mászik, feláll, elesik, megkóstolna mindent ami a keze ügyébe kerül. 2-3 alkalommal alszik nappal (de csak 45 perceket), olyankor vagy én is összesek fáradtan, vagy akkor mosogatok, főzök, stb. Ugy érzem nem birom már. Elég nagy túlsulyt is cipelek a testemen, nincs energiám, pedig kiegyensulyozottan étkezem.
Szeptembertől alkalmama lenne a picit bölcsődébe adni, a mi országunkban és az én városomban erre nagyszerű lehetőség van, a harmadik gyermeknek pedig még ingyenes is. A szolgáltatásukkal maximálisan meg voltam elégedve, a nagyobb gyermekeim 1 éves koruktól oda jártak, mivel nekem vissza kellett mennem dolgozni. 7-8 egy év körüli gyermekre jut 2 lelkiismeretes óvónéni. Idén ősztől pedig már akár 6 hónapos kortól is indul egy csoport- ha lesz elég beíratkozó gyermek.
Dolgozni most a harmadik csemete után majd csak 2011 végén kell kezdenem, én mégis azon gondolkodom, hogy beíratom a kicsikémet. Édesanyám, aki 72 éves, beteges idős asszony, támogatja az ötletemet, anyósom viszont nagyon felháborodott, hiába érveltem, hogy csak napi 2-3 órára vinném el oda természetesen. (mert erre is lehetőség van, sőt nem is kötelező minden nap,hanem csak ahogy nekem megfelelne, már meg is beszéltem egyébként az óvoda igazgatóval). Anyósom egyébként 35 km-re lakik tőlünk, de még csak egy alkalommal jött el vigyázni a kicsire, mikor szülés utáni kontrollra mentem az orvoshoz.
Ha ezt a lépést megteszem, a férjem családja megítélne, hogy gondatlan, hasozntalan anya vagyok. Ti mit tennétek a helyemben? Csak egy kis feltyöltődésre vágyom, semmi másra. Egyébként mindemellé még most ősszel költözünk is, pillanatnyilag egy házfelujitás kellős közepén tartunk.
Lehet dobálni a sarat, de én csináltam ezt.
Totálisan kimerített a babám és eljutottam arra a pontra (+ újra terhes voltam), hogy segítség kell és elkezdett családi napközibe járni. Eredmény: magamhoz tértem, összeszedtem magam. Amikor ő fél napokat ott volt igenis takarítottam ÉS pihentem. Sokkal kiegyensúlyozottabb lettem és a kapcsolatunk is helyreállt, nem csak morogtam rá egész nap.
szerencsére (ha jól tudom) Magyarországon nem kap gyest az anya aki lepasszolja a gyereket bölcsibe. Könyörgöm, más munka mellett nevel gyereket van aki meg főállásban sem bírja? szánalmas... a dolgozó anyára aki bölcsibe adja, azt mondják fontosabb neki a munka mint a gyerek. Hát a kérdezőnek a pihenése fontosabb.
Mindamellett persze anyóséknak semmi közük hozzá. bár tök igazuk volt.
Szia!
Ne foglalkozz senkivel tedd, amit jónak látsz.
Add be nyugodtan bölcsibe a kicsit neki is jót tesz és neked is.
Az anyósoddal ne foglalkozz,vagy esetleg vidd oda neki a kicsit minden nap 3-4 óra hosszára a bölcsi helyett.
Elgondolkodtató...
Bizonyára jót tenne neked, hogy lenne hetente pár szabad órád, de azzal nem értek egyet, hogy az a babának is jót tenne. Egy ilyen idős gyereknek az anyukája mellett a legjobb.
Te érzed, mi lenne a jó, az írásodból egyértelmű, hogy a bölcsi felé hajlasz.
De azt gondolom, hogy akinek hasonló korú pici gyereke van, az mindenki fáradt, kimerült, versenyt fut az idővel... mégsem indulnak a bölcsibe, vagy nem keresnek eszeveszetten egy bébiszittert, hogy nekik könnyebb legyen. (Na, persze ez utóbbi leginkább az anyagiakon is múlik..)
Nem dől össze a világ, ha nincs patyolat tisztaság, ha csak kétnaponta főzöl és minden másnap a maradékot eszitek, vagy a ruhák nincsenek élére vasalva. Ahogy írtad, a babád nagyon ragaszkodik hozzád, nem biztos, hogy jót tenne a kapcsolatotoknak, ha "lepasszolnád".
Apa hétvégén is dolgozik? Esetleg barátnő, ismerős vagy hétvégén apa nem tudna átvállalni pár órát, hogy kicsit elmenj otthonról lazítani? Még a két nagyobb is besegítene a baba szórakoztatásában, ahogy írtad.
Na, de csak leírtam a véleményem, mert kérdezted.
Ha a bölcsi mellett döntesz sem dől össze a világ, anyósék ne szóljanak bele, főleg ha a férjed melletted áll! (Ha a bölcsi, akkor viszont tényleg csak napi 2-3 óra legyen.)
08:24-el nagyjából egyetértek. A károgókat meg hagyd figyelmen kívül.
A helyedben talán én is bölcsi mellett döntenék, 2-3 óra tényleg nem a világvége, az én kisfiam ennyi idősen simán eltöltött ennyi időt a mamival, amíg én bevásároltam, orvoshoz mentem, stb.. Őt egyáltalán nem viselte meg-. A
.... gondozónéniket is hamar megszokná szerintem.
Biztos mások vagyunk, mert engem nem érdekelne, hogy mit szól anyós, pláne, ha 7 hónap alatt ilyen "sokszor" segített. Nekem egy gyerekem van, és bele sem gondolok egyelőre, hogy milyen fáradt lennék 3 mellett, főleg, hogy a kicsi éjszaka is felkel.
Szerintem nem hoznál rossz döntést a bölcsivel.
Mi meg Mo-on el vagyunk kényeztetve, hogy ilyen sokáig maradhatunk itthon, mert bizony tőlünk nyugatra, meg sok helyen a világon már 6 hónapos korban vissza kell menni dolgoznia az anyukának. Akkor Franciaországban pl. minden ember lelki sérült?? Ugyan már. Ezt a károgóknak írtam csak.
Bárcsak nálunk is így lenne.Bár az én kisfiam már 15hónapos és én tutti beadnám 2-3 h az nem sok idő.( 7hósan is beadtam volna)
gyed-en vagyok így semmi esély, még magán bölcsi sincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!