Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 26évesen csak érettségivel...

26évesen csak érettségivel Pesten hol tanulhatnék ingyen? Nem nappalin. Bölcsödébe szeretnék majd dolgozni vagy csecsemős nővér lennék szívesen. Első szakképesítés ingyenes? Főiskolán is? Ki van ezzel tisztában? Hol lehet utánanézni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 28. 14:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Főiskolán ingyen tanulhatsz, ha találsz nem nappalis képzést, de az ingyen OKJ-t már lekésted.
2011. jan. 28. 15:39
 2/8 A kérdező kommentje:

de jóó.tényleg ingyenes a főiskolai képzés? és azt hogy kell igényelni?mert mindenhol 100.000ftok a félévek.

miért késtem le az okjt? a korom miatt?

2011. jan. 28. 15:44
 3/8 anonim ***** válasza:

Azért ez nem teljesen igaz, hogy ingyenes a főiskola.

Bizonyos keretet biztosít az állam, így jópár embernek ingyenes a felsőoktatás. De az ilyen helyekre nyilván nehezebb is bekerülni, jobb eredmények kellenek.

Apropó eredmények. Csak az érettségi számít, az alapján vesznek fel. Mindenhol 2 felvételi tárgy van, ami azt jelenti, hogy azt a 2 érettségi eredményt nézik a pontszámításnál. (Nem tudom pontosan, mi ez a két tárgy az általad említett szaknál.)

Lényeg, hogy ha nincsenek megfelelő eredményeid, akkor kénytelen vagy (újra)érettségizni az adott tárgyból.

2011. jan. 29. 14:28
 4/8 anonim válasza:
26 éves korig ingyenes az OKJ-s képzés.
2012. júl. 30. 12:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Én is 26 vagyok, kb 1 éve keresek ingyenes OKJ-t, de mindenhol azt írják 22 éves korig ingyenes csak (évvesztességnél 23)
2012. aug. 4. 22:39
 6/8 anonim válasza:
Igazad van! Én írtam a 26 éves korhatárt, ma tudtam meg, hogy valóban 22 év!
2012. aug. 8. 15:36
 7/8 anonim válasza:
Ja, és elvileg már csak ebben az évben!
2012. aug. 8. 15:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Találtál ?
2016. ápr. 8. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!