Mit lehet kezdeni az olyan napokkal, mikor az ember úgy érzi, "felrobban"?
A nyűgös, sírós, semmi-se-jó napok... 5,5 hós a babám, ma extrém nyűgös, csak kézben, csak cicin jó, de én ezt nem bírom, képtelen vagyok a fenekemen ülni és egész nap szoptatni, főleg, hogy aztán cicin se jó, sír, ordít... jön a foga, mindent rág, ömlik a nyála. Nagyon fáradt vagyok, és nagyon nem bírom. :( Hátról hasra fordul, de aztán üvölt, mert hason van, vissza még nem fordul. Nyomja a hasát a fekvéssel, akkor bukik, és azért sír. Visszateszem a hátára, egy pillanat alatt megint a hasán van, és kezdődik elölről. Ha mellé fekszem a játszószőnyegen, picit elvan, majd megint jön a hiszti. Az előbb már muszáj volt sírni hagynom, és kimentem mosogatni, mert úgy éreztem, menten agyvérzést kapok. Tudom, hogy szegény nyűgös, de már én is az vagyok... :(
Másnak is van ilyen napja? Mit lehet csinálni?
A leszólós, szaranyavagyhogysírnihagyod kommentek nem érdekelnek.
Fú, nagyon együtt érzek, szintén 5 és fél hós babám van, ő a harmadik (és utolsó :D) gyerekem.
Az első kettőt komfortszopival vagy hordozással bármikor elaltattam, ha csak percekre is, de legalább tudtam hogy nyugtassam le őket. Most olyan babát dobott a gép, ha jól lakott, elfordítja a fejét, ha magamra kötöm, üvölt, hogy ez most mi. Pici korában még elvolt a kendőben, már se kendő, se csatos nem jó neki. Segítségem semmi, terhesen váltam, szülők 800km-re. Segíteni nem tudok, de tudd, hogy nem vagy egyedül és nagyon hamar telnek ezek az első hónapok. Most nem nagy vígasz, de 5 év múlva alig tudod majd felidézni mi volt-hogy volt ilyenkor.
Nekem, ami szokott segíteni:
-séta (rétegesen öltöztetem, neten olvastam tippeket mibe érdemes ilyen időben) vagy babakocsiba vagy csatos liliputi hordozóba
-otthon csatolom fel hordozóba
-ilyen napokon hagyom a háztartást (a mosatlan megvár, a pizzéria szállít, apuka is tud kenyeret kenni magának stb..)
-amint alszik, én is alszom/pihenek/veszek egy fürdőt
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat, nagyon jól estek a támogató szavak! ❤
Igyekszem majd több mindent kipróbálni. Szerencsére alapjáraton nem egy hisztis kislány, de amikor valami nem egészen "gömbölyű", akkor nagyon ki tud készíteni. 🙄 Ezeket a napokat megpróbálom átvészelni...
Szoktattam, s hol kifele fordítottam, hogy lássa a világot, hol felém, hogy engem lásson (mózes, vagy hordozó, sőt már a sportreszt is)
De megszokja egy idő után es jól is fog esni neki a ringatózás. Nálunk a babám pl döcögős úton erezte jól magát, a simán sírt. Kár h nincsenek mar macskakövek. :)
Vagy lehet kebyelmetlen ahogy fekszik/ül .
Valójában sok oka lehet. Egyből sir amint beteszed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!