Annak akinek nem volt hisztis a gyereke, tehát megúszta a dackorszakot, milyen volt babaként a gyereke?
Anyósom elmondása szerint a férjem álomgyerek volt, akinél egy az egyben kimaradt a dackorszak. Nos biztosíthatok mindenkit hogy nem kimaradt csak csúszott egy 35 évet :D
Ikreim van, a babakorukkal nem látom összefüggésben a dackorszakot. A rossz alvó volt a kevésbé dacos.
Az egyik kérdés miatt ötlött fel bennem, valaki írt valamit aminél elgondolkoztam.
Ha a fiam mindent szétpakolós, mindenhova felmászós, csapkod, visong, mint a szélvész úgy mászik, oda ahova nem szabad (wc felé, kamra felé, erkély felé) hadonászik, attól még gondolom nem lesz nagyon hisztis. Nem nyugodt baba, de nem sír, visongat meg nevet.
Arra akartam rájönni, hogy a korai viselkedés mennyire vetíti előre a jövőt? Most kb megállíthatatlan, anyukám ki is nevetett hogy lesz majd dolgom.
Szerintem részben vele született dolog részben nevelés kérdése.
Lehet őket terelgetni a jó irány fele. Erre szoktam mondani hogy nem hülyék ők csak gyerekek.
Lehet nekem szerencsém volt a naggyal aki most 7 éves mert 2 hetesen már nem kelt éjszaka, nappal csak akkor nyöszörgött ha már kezdett éhes lenni.
Nem volt se szeparációs szorongása se dackorszaka, őrült hisztijei. Vagy nekem volt/Van baromi nagy türelem 🤣
A kicsi lassan 4 hónapos. Ő 5 hetes kora óta alussza átaz éjszakát. Ő sem szokott napkozben sirni semmiért csak panaszkodik ha éhes. Kíváncsi vagyok hogy fog alakulni
Nem fognám a nevelésre, ami a saját tapasztalataimat illeti.
Genetika, terhesség ideje, szülés körülményei, ezek inkább voltak kihatással a későbbiekre (nem akarok
mélyen belemenni, de tényleg érdekes dolgok így utólag visszagondolva), de nem rémlik, hogy másképp neveltem volna bármelyiket...
A nagy volt a legnyugisabb, a kicsi most 2.5 éves, ő a legakaratosabb. A középső is tud alakítani, szeret hisztizni, de teljesen más jellegű.
Ami nem a babakorra irányul, hanem kicsit későbbre, szerintem a naggyal azért is volt könnyebb, mert egyedüli gyerek volt. Majdnem 7 évre rá jött a második, viszont a két kicsi között nem egész 2 év van.
4
Pont ezt akartam írni
Hogy akinek komarad annak később indulatkezelési és kudarckezelési problémái lesznek
Garantáltan
Ekkor tanulják meg ezeket kezelni.
Ha nem tanulja emg az érzelmeit kezelni, akkor felnőttként sok gondja lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!