Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 11 hónapos lányom minden...

11 hónapos lányom minden éjjel 3 óránként kel 10 percet szopizni... Akinek így volt, mikor változott ez meg?

Figyelt kérdés
Kérlek ne írjátok, hogy még évekig így lesz, mert nem akarooooom. 🤦‍♀️
2021. jan. 13. 06:02
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
27%
De ezzel mi a baj?
2021. jan. 13. 06:16
 2/21 A kérdező kommentje:
Ja bocsi, igazad van, nehogy igényeim legyenek, mondjuk olyanok, hogy pihentető alvás 🤔
2021. jan. 13. 07:00
 3/21 anonim ***** válasza:
19%
1 éves mult, mindigis 3 óránként kelt szopizni, 6 homapos kora óta, miota fogzás van óránként kel szopizni, van mikor ennél is többször. Mégsem nyavogok. EZ VAN :)
2021. jan. 13. 07:08
 4/21 A kérdező kommentje:
Oké, te szeretsz mártírkodni, de én nem 💁‍♀️
2021. jan. 13. 07:21
 5/21 anonim ***** válasza:
39%

Oké és akkor mit szeretnél hallani? Mert csodaszer nincs. Az enyém is ha fogzik,kel. Kurvára unom én is,de mit csináljak??

Vagy hagyod ordítani aztán megszokja,hogy ugyse mész, vagy megszoptatod és alszik vissza.

2021. jan. 13. 07:42
 6/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kioktatást, de még mindig nem kaptam senkitől egy választ a KÉRDÉSEMRE! Ami nem az volt, hogy jaj mit csináljak, meg hogy nekem milyen szar, hanem az, hogy akinek így volt, annak mikor múlt el ez. Teljesen feleslegesen írtál ide háromszor is, ne csodálkozz, hogy le vagy pontozva, mert nem hasznos a válaszod!
2021. jan. 13. 08:03
 7/21 anonim ***** válasza:
68%
Nálunk másfél -2 éves korára valamivel jobban kezdett aludni.3 évesen már az éjszakákat is végig alussza.Azutan lett jobb, hogy túl volt a mozgásfejlődes nehezén és beszédfejlődés normálisan megindult nála,meg a fogzás zöme is lezajlott.Mondjuk az enyém óránként kelt azután a 3 óránkénti jelzés már nagyon pihentető alvásnak hangzik 😂 jöhet a lepontozas
2021. jan. 13. 08:10
 8/21 A kérdező kommentje:
Persze, minden nézőpont kérdése. Nekem a pihentető azt jelenti, hogy egyhuzamban tudok sokat aludni... De itt ha azt meri mondani az ember, hogy a gyerek mellett aludni is akar, akkor az már szaranyaság 💁‍♀️
2021. jan. 13. 08:17
 9/21 anonim ***** válasza:
58%

Egy 11 hós gyerekhez én sem kelnék szoptatni 3 óránként, ha nincsen rá extrém oka, aztán pont letojom ki szerint vagyok ettől "szaranya". Hagyjál ki egyet-kettőt, attól függ mettől meddig alszik.

Például ha mondjuk este 8-kor elalszik, akkor 11-kor ha kel, menj be hozzá, nyugtasd meg, kapjon vízet. A következő alkalommal mondjuk 2-kor ehetne egyet, hogy éjjelre is legyen neki tej, ha egyszer igényli. Ötkor (most direkt 3 órás bontásokba raktam, az említett időrend miatt, nyilván nem pont így van)megint víz, ha ébred, aztán reggel indulhat a nap neki szoptatással. Egy idő után lehet(de nem biztos persze), hogy csak arra az egyre kel fel, amikor ténylegesen ehet is és elhagyja a többit. Sok gyerkenek az éjszakai szottatás végig megmarad, de egy ekkorának, akit már gondolom bőven hozzátáplálsz, nincsen éjjel 3 óránkénti evésre szüksége és ha teher (nekem is az lenne) építsd le.

Az én fiaim is szoptak éjjel is, végig, de 8 hós kor után már csak egyszer és biza rá kellett segítsek erre. Nem mindenki akar és tud évekig éjjel is három óránként kelni, nincsen abban semmi roszz, ha egy közel egy évest nem etetsz óramű pontosan 3 óránként. Ha megébred, legyél mellette természetesen.

Ez csak egy ötlet, nem kegyetlenség, meg nem éhezteted, nem hagyod magára sem, de élettani szempontból erre ennyi idős korban ilyen sűrűn nincsen szüksége, komfort és megnyugvás valószínűleg, azt meg ki lehet elégíteni máshogy is. Nem vagy attól rossz ember, vagy rossza anya, hogy vágynál némi éjjeli pihenésre.

A bezzegmamik okításait meg engedd el a füled mellett, van aki szerint az is tök oké, ha valaki már 2 éve nem aludt egy jót, mert óránként eszik a gyerek éjjel(az más, ha egyéb dolog miatt kel persze), ők szoptassák az óvodást is, lelkük rajta.

Ha fáradt vagy, próbáld fokozatosan leszoktatni erről, eszik épp eleget nap közben, nyilván nem fizikális szükséglete éjjelnte is három óránként szopni. Ha más módszerrel nyugtatod meg, egy idő után lehet elhagy pár ébredést, egy próbát megér.

Jöhetnek a szoptatásnácik lepontozni, hidegen hagy a buzgóságuk. Én, kapaszkodjon mindenki meg, fogzáskor sem raktam minden nyekkre mellre őket, megyek is és gyorsan a kukoricára térdepelek a sarokban... Lehet sajnálni a gyerkeimet, milyen rettenet anya jutott nekik, aki nem volt hajlandó feláldozni az ég egy adta világon mindent az anyaság oltárán és merészelt némi pihenésre is igényt tartani sok-sok hónap éjjel-nappali szolgálat után. Pfejj!

2021. jan. 13. 08:21
 10/21 anonim ***** válasza:
66%

Együtt alszotok a babával? Sokaknál olvasom, hogy az együtt alvás során tapasztalta ezt, és azzal szűnt meg a gyakori kelés, hogy külön ágyba/külön szobába került a baba.

Nálunk kezdetektől fogva külön ágyban, saját szobájában van a baba. Első 1-2 hónapban éjszaka 3x kellett kelni hozzá, majd 1-2x, most meg kb 2 hónapja átalussza az éjszakákat (fogzás miatt nehezebb letenni, felkel elalvás után fél órával, nyöszörög, sír, de ha bealszik mélyen, akkor reggelig durmol). Tapasztaltam, hogy ha reggel és délután én is együtt alszom vele, akkor könnyebben, gyakrabban megébred szopizni. Biztos ő sem tud ilyenkor rendesen pihenni. Nekünk bevált a külön ágy, külön szoba, és nem szokott reggel múmiává aszalódva felkelni, mert éjjek nem volt szopi. 🤷‍♀️

2021. jan. 13. 08:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!