Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 év 11 hónapos gyerek nem...

1 év 11 hónapos gyerek nem mond 2 szavas mondatokat. Mi lehet a baj? (Többi a leírásban)

Figyelt kérdés

"Anya", néha "apa" és 1-2 "baba", "mama" szóismétlésen kívül nem használ szavakat. Meglátásom szerint nagyon sokat kiabál, obégat a babanyelv használat helyett.

A 3. életévet a beszéd megkezdésére nagyon távolinak érzem, mert még nem látom, hogy lesz ebből beszéd valaha is... :(

2020. okt. 26. 12:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Fiam ugyan ez, 20 hós. Papa(apa), ninni(inni), néni, Bia (a szomszéd) ennyi az össz szókincse.

Hugom 2és fél éves koráig csak gagyogott, 3éves korára folyékonyan beszélt...

Nem minden gyerek egyforma, én nem aggódom.

2020. okt. 26. 12:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Fiú, lány?

Ha lány, akkor érdemes elkezdeni kutakodni: első a fül-orr-gége, ha negatív, akkor fejlődésneurológus és ő ad tanácsot a továbbiakra.

Ha fiú, akkor még biztos adnak fél év haladékot.

Szövegértése milyen?

Szavak helyett azért kommunikál kézzel-lábbal?

2020. okt. 26. 13:07
 3/7 A kérdező kommentje:

2:

Fiú.

A szövegértése kiváló. 1000 dolgot tud már a neve szerint, ebben talán még jobb is az átlagnál a korában.

Szavak helyett tud kommunikálni, rámutatni a dolgokra, integetés, pacsi, stb.

2020. okt. 26. 13:19
 4/7 anonim ***** válasza:

Az én kislányom is 20 hónapos, nem nagyon mond szavakat, nemhogy mondatokat. Inkább a szavak elejét.

Nem aggódom egyenlőre, viszont a fiam 4 és fél évesen kezdett beszélni, na nála aztán volt aggódás, mindenféle vizsgálatra járkálás.

2020. okt. 26. 13:45
 5/7 anonim ***** válasza:
30%

Ha rám hallgatsz nem csinálsz semmit. Az egyetlen, aminek értelme van az a hallásvizsgálat, esetleg azt nézesd meg. Én elvittem mindenhova a lányomat 2 éves kora után, nagyon értelmes volt, de nem beszélt. Volt mindenféle hókuszpókusz, beszédinditás, különböző tornák és 3 éves kora után kezdett beszélni, gondolom minden fejlesztés nélkül is ekkor kezdte volna el. Most 3 és fél éves és pont ugyanúgy beszél, mint az aki 2 évesen kezdte el.

Minden gyerek elkezd beszélni, ha nem értelmi fogyatékos, vagy súlyos autista, de ezeknek más jele is lenne, nemcsak az, hogy nem beszél.

Az egyetlen ami látványosan használt az otthoni tornáztatás, tsmt, de ha semmit nem csinálsz, akkor is beszél majd, szerintem rosszul határozták meg a beszéd indulásának időszakát, nem minden gyerek beszél másfél évesen.

2020. okt. 26. 13:51
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Jövő hónapban lesz 2 éves a fiam, és ő sem beszél. Remekül megérteti magát, ért minket is, még akkor is ha közben nem ránk figyel. A szavak első két betűjét mondja, de többet nem.

Én nem aggódtam, de a védőnő elküldött minket beszédfejlesztésre. 2 alkalommal voltunk eddig, de nem megyek vissza mert ott olyanokat javasoltak hogy ne értsem meg a fiam és akkor majd el kezd beszélni. Az ilyen idejét múlt tanácsokra nem vagyok kíváncsi.

Ha szükséges akkor persze elviszem fejlesztésre de nem ugyanoda.

2020. okt. 26. 15:09
 7/7 Derjaderja ***** válasza:

Tényleg a mi környezetünkben sem beszélnek az ilyen korú fiúk.

Amúgy ha egyszer elkezdik, nagyon felgyorsul.

2020. okt. 26. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!