Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyermekvállalás - ti vállalnát...

Gyermekvállalás - ti vállalnátok-e gyermeket még 40 év felett?

Figyelt kérdés
Mindkettőnknek van 2-2 gyermeke már az előző házasságából.Nagyon szeretjük egymást, és időnként jön az érzés, hogy "közös gyermeket" szeretnénk. De tele vagyunk félelmekkel.Fiatalosak vagyunk. Párom 42, de biológiailag szerintem 35, nagyon anyuka típus. Én (apuka jelölt) 53, de 45-nek érzem magam max. (néztek már 45-nél fiatalabbnak is). Igen, van korkülönbség, jól látjátok.A félelem bennünk van, hogy ha azt nézzük, hogy 20 év múlva mi hány évesek leszünk, az aggasztó.Csak normális hozzászólásokat kérnék, ha lehet.Lehülyézésből nem kérek.Nagyon szeretjük egymást, és úgy érezzük most, hogy bevállalható lenne. De ismétlem,...most így tűnik.

2021. jan. 11. 15:12
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
90%
41-42 évesen igen, 53 évesen kizárt.
2021. jan. 11. 16:32
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
En 32 évesen egy gyermek anyukajakent, azt mondom nem. De! Ha besikerulne megtartanám. De direkt nem vállalnék már.
2021. jan. 11. 16:34
 13/32 anonim ***** válasza:
73%
42 éves nőnek még határeset, de 50 fölött még férfiként sem vállalnám be, ne haragudj.
2021. jan. 11. 17:08
 14/32 anonim ***** válasza:
75%
Én közös ötödik gyereket nem vállalnék inkább. A korotok még sokadik gyereknél nálam beleférne, de nem bonyolítanám tovább a mozaikcsaládot, ha nem muszáj.
2021. jan. 11. 17:34
 15/32 anonim ***** válasza:
82%
38 vagyok, 1 éves a lányunk. Férjem 42. Többek között az ő életkora az egyik indok, amiért nem vállalunk még egyet. Ha optimálisan összejönne, akkor is 43 lenne... És neki is van már két nagyobb kettő (9 és 13 évesek). Szóval, nem.
2021. jan. 11. 18:20
 16/32 anonim ***** válasza:
86%
40 fölött igen, de te 50 fölött vagy... nekem az a lélektani határ.
2021. jan. 11. 19:30
 17/32 anonim ***** válasza:
69%

Nem. Őszintén megmondom, sosem értettem, minek kell minden kapcsolatba kényszeres gyereket csinálni. Van négy. Nem elég? Nyilván más a helyzet, ha egy sincs, vagy legalább az egyik félnek nincs. De így? Idősek is vagytok hozzá (tök mindegy, minek érzed magad, attól még 50 felett vagy. A párod is idős.

Ha besikerül e véletlen, az is más tészta, de direkt semmiképp.

2021. jan. 11. 19:53
 18/32 anonim ***** válasza:
79%

Én nem vállalnék ilyen idősen. Hosszú, és boldog életet kívánok Nektek erőben, egészségben. De a mai világban egyikünk sem tudhatja, meddig él. Én nagyon sok 40-50 közti ismerősömet "láttam" hirtelen meghalni. Utoljára egy 42 éves ismerősöm halt meg tüdőembóliában. Előzmények nélkül...

És a babát fel is kell nevelni. Nyilván azt ti tudjátok, lenne-e segítségetek, ha bármelyikőtöket érné valami évekkel később (de ne érje!).

Nem tudom, korábban a babázást hogy éltétek meg. Nekem most, 33 évesen is nehéz. Az éjszakázásba 4 hónapig azt hittem, beledöglök. Gondolom, 10 év múlva ezt már nem jobban viselném, hanem még rosszabbul. Én már 35 felett sem szülnék többet. Fizikailag rendkívül kimerítő egy babával. Csak ezt évek múltán lehet, hogy elfelejti az ember. De nyilván mindenki maga érzi/ sejti, mit bír el.

2021. jan. 11. 21:41
 19/32 anonim ***** válasza:
71%

41 egyéves nő vagyok 21 hónapos a fiam a férjem 47 lesz 2 hónap múlva. Van már 2 felnőtt gyerekünk is. Ő nem szeretett volna, de meggyőztem imádja, legjobb döntésem volt. Sajnos őt is nagyon befolyásolja, hogy mit szólnak mások, én lesz@rom, foglalkozzon mindenki magával. MOstmár gyüjtsek a koporsómra talán?

Valaki mutassa már meg az igazolását, hogy nem fog meghalni 20-30 évesen. Igen benne van a pakliba, de benne van sajnos fiatalon is.

Ha szeretnétek legyen, de genetikai vizsgálatot csináltassatok!

2021. jan. 12. 00:13
 20/32 anonim ***** válasza:
81%
Hát,én bevállaltam,igaz, nem teljesen ilyen a szitu nálunk. Elváltam. Abból a házasságomból van egy 7 éves kisfiam. Az " új" páromnak nem volt gyerkőce,ezért szerettünk volna közöset. 42 éves nő vagyok,párom a fiatalabb,ő 37. A pici 6 hónapos.
2021. jan. 12. 10:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!