Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hany honapos kortol lehet...

Hany honapos kortol lehet nevelni a gyerekeket?

Figyelt kérdés
Gondolok ilyesmire hogy pl ne forduljon a pelenkazon vagy ne rugdosson. Szoval amikor meg is erti?
2021. jan. 6. 12:30
 1/3 anonim ***** válasza:
88%
Mire ezeket megérti, már amúgy se fog ilyet csinálni
2021. jan. 6. 12:34
 2/3 anonim ***** válasza:
81%

Amíg pelenkázón pelenkázod, addig nem fogja ezt megérteni.

De ha még meg is érti a hangsúlyt, akkor sem fog szót fogadni úgy, mint egy 4-5 éves gyerek.

Szerintem 2 éves kortól képes szót fogadni.

2021. jan. 6. 12:34
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Kezdetektől lehet nevelni. Nyilván eleinte csak kedvesen mondogatod, hogy ne forogjon el vagy ne rugdosson - hiszen miért is szidalmaznád, épp tanulja a világot. Ebből nem fog megérteni semmit, de szokássá alakul az iránymutatásod és idővel amikor már megérti, ismerni fogja, hogy te most igazítottad valamerre. De ezt szerintem mindenki így csinálja. Egy babával kedvesen beszélünk, viccelődünk. Amikor már mászik, a "nem szabad" utasításokat azért már felismerik, még ha nem is fogadnak szót. Úgy kell csinálni, hogy mindvégig következetes legyél. Példa: Ne hagyd a konnektor mellett játszani és ha később mégis ott totyog és rászólsz hogy nem-nem, akkor tudni fogja miért mondod, mert addig se játszhatott ott korábban sem.

A fiam körülbelül 1 éves volt, amikor már ímmel-ámmal figyelt is arra amit mondok, de ez kimerült abban, hogy amikor ütögette az üveges szekrényt és rászóltam, hogy nem, akkor nevetve elmászott. Meg hasonlók. Tehát nem nagy dolgok. Szót fogadni úgy igazán 2-3 éves kora körül kezdett el, addig szelektíven hallott.

2021. jan. 6. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!