Miért versenyeznek az anyák a gyerekeken?
Hogy kié mit csinál előbb, hova mennek, milyen jatekaik vannak...
Az alváson, hogy kie alszik többet, minden. Egyszerűen már nem tudok ugy beszélgetni senkivel, hogy ilyen dolgok ne merüljenek fel. Minden gyerek mas, nem értem ezt az egészet.
En sem versenyzek természetesen, de néha már nem tudom szó nélkül hagyni.
Óvodában? Szegény gyerekek :( Óvodában azért még nem szoktak külön foglalkozásokra vinni őket ugye?
Már óvoda előtt különféle fejlesztésekre viszik őket a védőnő és a gyerekorvos javaslatai alapján. A probléma csak az, hogy nagy az összefonódás a különféle fizetős fejlesztések és a szakszolgálatok között. Szabályos háború zajlik a szülők pénzéért és megy a bűntudatkeltés, ha nem akarod igénybe venni.
Magánóvodában már gyakori az iskolai előkészítő, de fejlesztő központba is szokták vinni a gyereket. Még nem mondták nekik, hogy ez az időszak a kötetlen játékra való és a gyerek kényszeres fejlesztése hátrányosabb.
Igen, rosszul érzem magam, amikor mondják, hogy ezt csinal, azt csinal, es az enyem még nem.
En nem jártam külön fejlesztésekre mégis diplomam van, es a gyerekeimet sem szeretném hordani ilyenekre, csak ha vmit ők akarnak majd, de akkor sem több félére.
Pontosan erre vannak ezek a csoportok.
Viszont nem tudsz olyat állítani a gyerekedről, amit valaki felül ne tudna licitálni. Ha a gyereked kétévesen már operákat ír, valaki más gyereke biztos, hogy már másfél évesen képes ugyanerre.
A fordítottja is létezik, amikor egymást hergelik minél jobban azzal, hogy kinek a gyereke van a legjobban lemaradva és milyen rossz tapasztalataik vannak.
Négy fal-szindróma kombinációja a fácséval.
Szerintem szorongás van mögötte. Én azzal szoktam leszerelni, hogy sose licitálok rá.
Ha vmiről kiderül, hogy jól megy nekünk, hozzáteszem, "bezzeg az alvásban nem ilyen jó" vagy hogy "úgy vettem észre az egyik baba erre, a másik arra koncentrál. Az enyém pl hamarabb pápázott, de még mindig nem kezdett el járni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!