Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normalis hogy meg most is...

Normalis hogy meg most is kicsit azt erzem megbantam?

Figyelt kérdés
Nemreg mult 4 honapos a babam, szules utan volt egy durvabb baby bluesom de most mar ez depresszio talan (?) ugy erzem nem kellett volna szulnom gyereket, a ferjem segit minden nap amennyit tud es mellettem all megis ugy erzem vege az eletemnek. Nyilvan a csaladi idillnek se tesz jot hogy total szomorunak lat. Nincs idom magamra, es ez felemeszt minden nap elsirom magam legalabb egyszer. Aki hasonloan erezte magat, van meg idom megszeretni ezt a szerepet? Vagy mar most keressek pszichologust? Mindig estere jon ez az erzes gondolom a faradtsag miatt delelott "elfogadom" a helyzetet.
2021. jan. 5. 19:10
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
12: en is igy csinalom, de folyton azon agyalok hogy ez meg rosszabb es rosszabb lesz hiszen egyre tobbet lesz ebren es mar igy is faradt vagyok 2 altatas kozott...
2021. jan. 6. 12:29
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
18 vagyok. Úgy volt, hogy nem lehet több. Az elsőre is 8 évet vártunk. Nem volt szívem elvetetni, a legjobb döntés volt, hogy megtartottam. Én úgy érzem szerencsés vagyok, hogy végül bejött az anyaság, nehéz így egyedül, de semmit nem csinálnék szívesebben.
2021. jan. 6. 13:25
 23/28 anonim ***** válasza:
#22azért az kemény, h. 8évet vártatok babára, majd mikor jött, szétmentetek. Kíváncsi lennék hányan lehetnek így.
2021. jan. 6. 14:18
 24/28 anonim ***** válasza:

Teljesen érthető amit érzel ez most egy új helyzet, megvaltozik az egész eleted innentől kezdve. Nekem ugyan nem volt ilyen érzésem az első gyermekemnél sőt a másodiknál sem. De igen az első gyermekemnél ereztem tudtam hogy mostmár nem élhetem a régi életem.(Bár nem is akartam).

A feladatra én sem voltam felkészülve a hasfájástól egészen a fogzásik minden egyébb dolgokra... De erre egyik anya sincs felkészülve. Annyi időd mint azelőtt már nem lesz magadra, de ami lesz az ajándek lesz. Próbald meg így felfogni. Ha a párod kedves segítőkész akkor néha kicsit besegít estenként egy kicsit talán neked is könnyebb lehet. Ha nagyon erősödnek ezek a ,,rossz'' érzések tényleg fordulj pszichológushoz a te és gyermeked érdekében. Az eleje nagyon nehéz de szépen ahogy telnek a hónapok és latod a fejlődését csodás élményekben lesz részed.🙂

A második gyermekemnél mar minden természetesen ment.🙂 Persze az eleje nála is nehez volt de már könnyedébben áltam hozzá mert már tudtam pontosan mi várható.🙂 Remélem tudtam valamit segíteni. Ne add fel annak a picinek Te vagy a mindene a világon. Tőled függ az ici-pici élete.🙂 Megfogod idővel szeretni ezt a helyzetet.🙂

2021. jan. 6. 20:06
 25/28 anonim ***** válasza:
59%
Én is így vagyok ezzel. Októberben szültem. Nagyon cuki meg minden, de jobb volt nélküle. Pedig nem vagyok fiatal, és éltem, utaztam előtte, azt hittem itt az ideje a gyerekvállalásnak, de legszívesebben visszacsinálnám. Persze nem lehet, és most hogy itt van, szeretem, és megteszek érte mindent, de nagyon nehéz, nem egy könnyű baba, folyton van valami baja, vagy alszik, vagy nyűgöskodik, még 3 hónap után sincs semmi napirendünk, csak variál folyton és semmi segítségem nincsen. Mivel a férjem itthon dolgozik, ezért még arra is kell vigyáznom, hogy őt ne zavarjam a babával, nemhogy segítene. A lakásra már semmi időm nincsen, áll a koszban. A terhesség alatt nem híztam a baba súlyán és némi vízen kívül, de amióta ő megvan egymás után falom a csokikat a stressz miatt, két hónap alatt már 8 kiló jött fel, már alig van egy-két ruhám ami feljön. Nekem is volt egy olyan időszakom, hogy minden nap sírtam a kimerültségtől. Azért vállaltunk gyereket, hogy ne legyen olyan "eseménytelen" az életünk, de azóta úgy gondolom, nincs abban az eseménytelenségben semmi rossz...
2021. jan. 7. 07:02
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
25-ös. Ezek elfognak múlni,adj egy kis időt magadnak. Nekem sincs segítségem, a párom reggeltől estig dolgozik. Ket kicsi gyermekem van. Az eleje ami olyan nehez idővel minden egyszerűbb lesz és elmúlnak majd ezek a rossz érzések. Napi rendre még ne várj az majd később alakul ki.Még nagyon pici a babád. A párodat meg picit próbald valahogy belevonni estenként hogy segítsen.Fárasztó igen és megértelek de legyél türelmes magaddal szemben.
2021. jan. 7. 10:33
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
#25-nek Az eleje a legnehezebb. Amikor még csak szinte van az a gyerek. Nem kommunikál, nem ad visszajelzést, hogy ragaszkodik hozzád stb. . Aztán szépen lassan kialakul a napi rutin. Ahogy növöget egyre több interakció lesz közöttetek, kimutatja a szeretetét. Te is látni fogod, hogy tudod a háztartást vezetni. Ebbe apukának segítenie kell. Vigyel el ő sétálni pl.délután vagy szórakoztassa kicsit. Addig te tudsz kicsit pakolni, mosogatni vagy csak pihenni egy picit.
2021. jan. 7. 10:36
 28/28 anonim válasza:
55%
Édes istenem ez a sok tudálékos megmondóember! Elmondanam hogy régen is volt ilyen, de még anonim módon se merték az emberek kimondani! Meg lehet nézni a hozzászolasokat hát most is le van hurrogva az anyuka a sok okos által,max 1-2 segítő komment érkezik rá, mi a jó isten történt volna 10-15 éve ha ezt valaki bevallja? Hát meg is ölik a vérmamik. El sem tudom képzelni miért kell valakit bántani és elítélni a rossz érzései miatt főleg hogy segítséget is kér! Mintha az ember saját maga szabná meg mit érez. Bezzeg azt a nőt mindenki sajnálja aki 5-6 gyereket potyogtat ki a semmire aztán sír hogy nincs mit enni. Annak senki nem olvas be hogy hello gondolkozni kellett volna. Ez miért van????
2021. jan. 15. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!