Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tul spartai amit kitalaltam a...

Tul spartai amit kitalaltam a rosszevo gyerekemnek?

Figyelt kérdés

20 honapos a gyerekem es a hozzataplalas kezdete ota vmi borzalom az eves a mai fogyasztasa 2 kanal zabkasa 1 kanal lencsefozelek. Ennyi. Tobbet nem hajlando enni. Semmibol

A legtobb tanacsot amit adhatnatok sztem mar mind probaltam semmi nem valt be

Most azon filozok h hagyom az egeszet nem etetem nem ultetem le h na most ebed hanem megvarom amig olyan ehes nem lesz h mar nyugos es akkor etetem meg. Hozzateszem szuletese ota egyszer se lattam ehesnek. Mindig csak megetettem mert enni kell de sose kert magatol...

tul durva lenne ha nem adnek neki addig amig hulla ehes nem lesz?

2021. jan. 3. 21:00
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
92%

Első! Az nem kiéheztetés, ha az ember kivárja, míg szól a gyerek. Azért van annyi kirohadt fogú (nagyon háborodjunk fel, hogy hogy merészelek ilyesmit leírni!), válogatós gyerek, mert ha húzta a száját a rendes kajára, egyből kapta a csokit - bocsánat, csak túró rudit, az ugye egészséges - a dörmit, meg persze víz helyett kubut. Már miért enné meg a rendes ebédet, ha így is úgyis megkapja a kedvencét, nehogy éhen haljon? Ha csak nincs valami súlyos betegsége a gyermeknek, akár mentális, akár fizikai, bizonyosan szólni fog egy idő után, nem fog összegörnyedve éhen halni.

Kérdező, én azt gondolom, nyugodtan meg lehet próbálni. Nyilván látni fogod, hol az a pont, ahol abba kell hagyni, de a legjobb, amit tehetsz, hogy menetrendszerűen kínálod étellel, amikor te is leülsz enni, ha kér kér, ha nem mehet játszani, következő lehetőség a következő rendes étkezés. Sok gyereknek van amúgy ilyen korszaka, mégis ritkán hallani olyat, hogy vki éhen halt volna ilyesmi miatt.

2021. jan. 3. 22:11
 12/32 Derjaderja ***** válasza:
79%
Azt nem írtad, hogy van-e még bármennyi anyatej vagy tápszer fogyasztása.
2021. jan. 3. 22:31
 13/32 A kérdező kommentje:
Felreertes ne essek, SOHA nem adok neki edesseget rendes etel helyett.
2021. jan. 3. 22:39
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom is rossz evô, bár már idôsebb, 4 éves. Én elengedtem a dolgot. Eléteszem azt, amit mi is eszünk (azt is, amit nem szeret). Eszik amit akar, amennyit akar. Aztán eltesszük. A következô étkezésnél ugyanúgy. Voltak idôszakok, hogy csak üres rizst evett, semmi mást. Éhen nem halt. És volt, hogy meglepôdtem, mert olyasmit is megkóstolt, amirôl nem gondoltam volna (ezért is kell elétenni ami van, még ha feltételezzük is, hogy valószinûleg nem nyúl hozzá).

Kicsi gyereknél még az is sokat segíthet, ha kezébe adod a kanalat, vagy hagyod, hogy kézzel egyen. Nagy maszatolással jár, de sok gyerek szivesebben eszik, ha maga csinálhatja.

2021. jan. 4. 02:42
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Példaként kanalas ételeket említettél, hogy nem eszik, viszont darabos ételek voltak, amiket írtál, hogy szeret. Nem lehet, hogy az étel állagával van baja? Nekem még kisebb babám, de 3 kanál főzeléknél többet nem fogadottbel, de a pufit nagyon szerette. Mióta darabos, falatos ételeket kap megnőtt az étvágya.
2021. jan. 4. 09:11
 16/32 anonim ***** válasza:
1%
A lúzer az az, amelyik így gondolkodik, hogy nem ad addig, amíg nem már maga kéri. 20 hónapos, basszus. Azért ez szánalmas, már ne is haragudj, de felőlem haragudhatsz is. Az tök jó, hogy nem adsz neki szarokat csak azért, hogy egyen. De akkor is spártai dolog, ha tetszik ha nem, hogy nem akarod elérakni a közös evéseknél. Ez olyan, mintha a nehezen alvó gyereket hagynád ordítani, mert szívás altatni, aztán már csak akkor vennéd fel ha nagyon muszáj. Ha azt sem tennéd meg, mert mondjuk van benned egy szemernyi jóérzés, akkor ezt se tedd. Akármilyen jelzőkkel illethetsz engem, a te véleményed, az enyém meg az, hogy kegyetlen vagy. Gondolni meg gondolok ám rosszabbat is. Mert nem fér a fejembe, hogy hogy tudod ennyire ráforgatni magad, hogy eddig juss egy ilyen kicsi gyerekkel. Ő is érzi ám ezt a feszültséget benned. Neked lenne így jó étvágyad? Van egyébként szervi baja, vagy tényleg csak azért akarod ezt csinálni, mert nem fér bele az elképzeléseidbe az, hogy ő elvan a minimumon is? Miért nem tudod elfogadni a saját gyereked? Ez elég controllfreak dolog. De majd most megint jössz az idiótázással meg a lúzerezéssel ahelyett, hogy tükörbe néznél inkább. Aztán lehet, hogy ugyanúgy elszörnyednél magadon, mint én.
2021. jan. 4. 11:51
 17/32 A kérdező kommentje:
De olyan dolgokrol irod h kegyetlen amit meg se emlitettem. Pl ki mondta h az a tervem h nem rakom ele az etelt kozos etkezeseknel?! Ele rakom csak ha nem eszik belole onalloan ami altaln igy is van akkor nem fogom elkezdeni megetetni es beleimadkozni a kajat. Hanem majd eszik ha ehes lesz. Ennyi. Nem ertem neked ebben mi kegyetlen...
2021. jan. 4. 12:20
 18/32 anonim ***** válasza:
85%
16 nem akarod esetleg ezt befejezni?! Te értetted félre a kérdést, most meg szétoffolod az egészet az értetlenségeddel, már láttunk vagy 10 választ tőled, lehet, hogy nem a hülyékre kiváncsi a kérdező.
2021. jan. 4. 12:35
 19/32 anonim ***** válasza:
74%
16-os! Az újszülött csecsemő is maga kéri a tejet, a 20 hónapos is tudja jelezni, ha például éhes. Nem kiéhezteti a kérdező, arról meg szó nincs, hogy “nem fogadja el a saját gyerekét”. Azért van ennyi idióta OCD-s, ADHD-s (elnézést a kivételektől), mert ebben a fene nagy liberális világban mindenki elfogadta a gyerekét olyannak, amilyen, nevelésről szó nincs, mert ugye akkor sérül a kicsi lelke, és inkább egy vállrándítással el van intézve, hogy ő ilyen, minthogy egyszer az életben néhány napos, esetleg hetes feszült időszak után megtanulja a gyerek, hogy ő is része a családnak és nem körülötte forog a világ. 20 hónapos gyerek mellett többen már teljes munkaidőben dolgoznak, könnyű habzószájjal hangoztatni, hogy fogadd el így a gyereked, amikor munkából hazarohanva konkrétan nincs idő ezekre a játszmázásokra (mert ezek azok), de azt is megértem, aki otthon van még a gyerekkel és mégsem akar egy idiótát nevelni. Nekem különösen érzékeny ez a téma, van ugyanis a családban ilyen gyerek, már 8 éves, de persze jól rá lett hagyva minden, akkor evett, amikor elfingta magát, de akkor is csak azt a 2-3 dolgot, amit szeretett, ha véletlenül megmerészeltük kínálni egy kis paradicsommal idegrohamot kapott, üvöltött, pörgött a hátán, mint egy büdös bogár. Most 8 évesen pont úgy viselkedik, mint egy bölcsődés, ugyanúgy ha véletlenül nem az az ebéd, amit szeret (pipihusi sültkrumplival, de csak ha jár utána a túró rudi), ugyanúgy üvölt, mint a fába szorult féreg, sorra cseszi el az összes családi ebédet, ahol jól láthatóan mindenkinek ökölbe szorul a keze, amikor rájön a hoppáré és kivétel nélkül mindig rájön. Azt megy a csodálkozás, mert nem óhajtunk az illető családdal együtt bármit is csinálni, hiszen úgysem lehet. És mindez indult abból, hogy el lett fogadva, hogy szegény nem szeret semmit, és csak azért hogy egyen, inkább oda lett neki adva a szemét kaja.
2021. jan. 4. 13:31
 20/32 anonim ***** válasza:
0%
Maga írta, hogy nem ülteti le enni, hogy ebéd. Akkor mégis mit értettem félre? Végig azt mondtam, hogy tegye elé, oszt eszik vagy nem. Ennyi a sztori. És igen... Pont az ilyenek miatt van ennyi kiállhatatlan gyerek... A hideg ráz tőletek. Szépen minősítitek magatokat.
2021. jan. 4. 13:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!