Tul spartai amit kitalaltam a rosszevo gyerekemnek?
20 honapos a gyerekem es a hozzataplalas kezdete ota vmi borzalom az eves a mai fogyasztasa 2 kanal zabkasa 1 kanal lencsefozelek. Ennyi. Tobbet nem hajlando enni. Semmibol
A legtobb tanacsot amit adhatnatok sztem mar mind probaltam semmi nem valt be
Most azon filozok h hagyom az egeszet nem etetem nem ultetem le h na most ebed hanem megvarom amig olyan ehes nem lesz h mar nyugos es akkor etetem meg. Hozzateszem szuletese ota egyszer se lattam ehesnek. Mindig csak megetettem mert enni kell de sose kert magatol...
tul durva lenne ha nem adnek neki addig amig hulla ehes nem lesz?
Első! Az nem kiéheztetés, ha az ember kivárja, míg szól a gyerek. Azért van annyi kirohadt fogú (nagyon háborodjunk fel, hogy hogy merészelek ilyesmit leírni!), válogatós gyerek, mert ha húzta a száját a rendes kajára, egyből kapta a csokit - bocsánat, csak túró rudit, az ugye egészséges - a dörmit, meg persze víz helyett kubut. Már miért enné meg a rendes ebédet, ha így is úgyis megkapja a kedvencét, nehogy éhen haljon? Ha csak nincs valami súlyos betegsége a gyermeknek, akár mentális, akár fizikai, bizonyosan szólni fog egy idő után, nem fog összegörnyedve éhen halni.
Kérdező, én azt gondolom, nyugodtan meg lehet próbálni. Nyilván látni fogod, hol az a pont, ahol abba kell hagyni, de a legjobb, amit tehetsz, hogy menetrendszerűen kínálod étellel, amikor te is leülsz enni, ha kér kér, ha nem mehet játszani, következő lehetőség a következő rendes étkezés. Sok gyereknek van amúgy ilyen korszaka, mégis ritkán hallani olyat, hogy vki éhen halt volna ilyesmi miatt.
Az én lányom is rossz evô, bár már idôsebb, 4 éves. Én elengedtem a dolgot. Eléteszem azt, amit mi is eszünk (azt is, amit nem szeret). Eszik amit akar, amennyit akar. Aztán eltesszük. A következô étkezésnél ugyanúgy. Voltak idôszakok, hogy csak üres rizst evett, semmi mást. Éhen nem halt. És volt, hogy meglepôdtem, mert olyasmit is megkóstolt, amirôl nem gondoltam volna (ezért is kell elétenni ami van, még ha feltételezzük is, hogy valószinûleg nem nyúl hozzá).
Kicsi gyereknél még az is sokat segíthet, ha kezébe adod a kanalat, vagy hagyod, hogy kézzel egyen. Nagy maszatolással jár, de sok gyerek szivesebben eszik, ha maga csinálhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!