Mi van akkor ha 6 hetes babának nincs sterilizálva a cuclisüvege, cumija, és ráadásúl csapvizet kap?
Figyelt kérdés
2010. aug. 13. 10:01
1/16 anonim válasza:
Semmi! Nem árt a babának, ha nem steril környezetben nő fel, néha kellene a baktériumok, hogy kifejlődjön az immunrendszere, különben beteges gyerek lesz belőle!
2/16 anonim válasza:
Nem tudom, mennyire veszélyes, de: próbáld megközelíteni abból a szemszögből, hogy bizonyos rétegek (hazánkban) valószínűleg azt sem tudják, mi az a sterilizálás, és nem valószínű, hogy babavizet adnak a csecsemőiknek. Mégsincs kutya bajuk sem.....
3/16 anonim válasza:
Te tudod! Én nem adnék csapvizet, magam sem iszom azt. A cuclikat pedig, mivel elég meleg van, sterilizálnám. nem kell minden nap, de háromnaponta ráfér. A fiam 11 hónapos heti egyszer még most is kifőzöm a dolgait(tápszeres, és sokat van használva). Sajnos láttam már olyan esettet amikor a pici gyomor betegséget kapott, én szeretném ezt elkerülni.
4/16 anonim válasza:
egy 6 honaposnal talan nem tortenik semmi, de egy 6 hetesnel meg ra kellene szammi az idot...negyaon konnyen megbetegednek. eppen ennyire nem szamit ez?
5/16 anonim válasza:
Szerintem nem a kérdező csinálja ezt, hanem valahol (barátnőnél pl) ezt látta vagy anyós ezt mondja és itt csak megerősítést keres.
Én 6 hónapos koráig sterilizálok, de csapvizet adok (forralva). Egyébként tényleg semmi baja nem lesz, ha nincs sterilizálva, de jó alaposan el van mosva. A kórházban nekünk ezt ajánlották: jó FORRÓ vízben elmosni a baba dolgait, ennyi. A csapvíz meg nem mérgező, én is ezt iszom.
6/16 anonim válasza:
A fiam 11 hónapos,de még forralom neki a csapvizet,ha nem ásványvizet kap.Szentkirályit szoktam adni neki, de azt nem forralom pedig négy nap altt fogy el 1,5 liter,a hűtőben van.Egy hat hetes babának naponta kell sterilizálni a cumisüveget,és csak forralt csapvizet lehet adni neki.
7/16 anonim válasza:
Azok a "rétegek"ahogy az egyik válaszoló irta,olyan környezetben nőnek fel,már generációk óta,és a gyerek is oda születik,ott él,ezért ellenállóbb az otthoni szutyokkal szemben.Valószinű ha te odaadnád a babádat nekik,azonnal megbetegedne,nem lenne ellenállóbbb akármennyit is lenneott.Én biztos hogy nem adnék csapvizet forralatlanul a 6hetes babának,meg a cuccait is sterilizálnám.Ez még nem is olyan dolog hogy babaviz vagy csapviz forralva,mert az nem pénz kérdése hogy valaki feltegye a sparheltre 5percre azt az edényt,az én szememben az ilyen ember simán LUSTA!
8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Én bébiszitter vagyok,és most rámbíztak egy 6 hetes babát,és én ezen nagyon elképedtem.10 éve gondozok babákat,de én ezt nem csinálnám így,nem értek vele egyet.De nincs más választásom,mint azt tenni amit a szülő mond.Csak nagyon aggódok a babáért.Nagyon megszerettem ,mint ha az enyém lenne.
2010. aug. 13. 12:55
9/16 anonim válasza:
és a hat hetes babának hol van a drága jó édesanyja, amíg te vigyázol rá?
10/16 anonim válasza:
Ahoz meg neked mi közöd van?
Válaszolónak:Én a helyedben forralnék neki vizet szerintem,ha oda van készitve csak elhasználja...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!