Akinek semmilyen baba nem volt a környezetében a saját gyereke születése előtt, ő mennyire könnyen rázódott bele az anyaságba?
Ugyanigy voltunk a felesegemmel, azota mar ket gyerekunk van, neg utanunk bezzeg elkezdtek potyogni a gyerekek. :)
Ha jo szulo akarsz lenni, utanaolvasol, energiat teszel a felkeszulesbe, azzal mar boven meghaladod az atlagot... (Sajnos.)
Es igen, elsore fura, hogy hogy kell egy ilyen pici “valamit” megfogni, hogy kell mosdatni, furdetni, pelenkazni. (Es akkor meg a szoptatast nem is mondanam felesegem reszerol, az kulon tudomany. :) ) De a korhazban a benntoltott 3 nap alatt a szuleszno (fogadj egyet, kb fontosabb, mint a doki) megtanit az alapokra.
Ha normalis vagy, megvan a magadhoz valo eszed es akarod is, akkor nem lesz gond megtanulni, hidd el. Az altatashoz es szoptatashoz viszont sok turelem kell, ott tenyleg minden gyerek mas es mas, szoval a kialvatlansag es emiatti stressz az bizony meglesz, ne vedd magadra, ez a “normalis”. :)
Amugy, ami sokat segit, ha van a kozelben szulesfelkeszito tanfolyam. Van ingyenes is korhazakban, de altalaban szulesznok tartanak bovebbet is nem sok penzert. Ott a szulesrol, elso napokrol mindent elmondanak.
Kismama klubok (akar interneten) is rengeteget tudnak segiteni.
A gyerek meg csak gyerek, nem h*lye, jol ellesz a felnott beszeddel is. (Aztan eme velemenyem ellenere csak ran is rajott neha a gutyoghetnek. :D )
Mi is egyből mélyvízbe lettünk dobva, ráadásul én úgy, hogy nem is szeretem a gyerekeket és sosem akartam. A muszáj nagy úr, csináltam mindent ahogy tudtam és kiderült, hogy egy babát 1000x könnyebb életben tartani, mint egy növényt 🙏
Gagyarászni sem kell, sőt talán még rossz is, hiszen tőletek tanul beszélni, akkor meg jobb, ha helyesen teszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!