Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg olyan rossz a tápszer?...

Tényleg olyan rossz a tápszer? Milyen hátrány ér egy tápszeres babát?

Figyelt kérdés
2 hetes kisfiam sajnos nem tudom szoptatni, nem indult be a tejem, pedig sokmindent kipróbáltam(laktoherb tea, homeós bogyók). Ezért tápszert írtak fel neki. Lesz valami hátránya abból, hogy tápszert fog enni? Nagyon rosszul érzem magam amiatt, mert nem tudom szoptatni!
2008. dec. 1. 12:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
85%
olvastam itt a neten egy csajról, akinek azért nem volt teje, mert alig voltak tejmirigyei. Ő is szegény kínozta magát, hogy nem jó anya, meg így meg úgy aztán egy vizsgálat során kiderült, hogy mi van és annyira örült neki, még így is, hogy kiderült hogy valami nincs rendben vele, mert rájött, hogy nem ő tehet róla, így alakult. Én is mindent megtettem annak idején, nekem meg nagyon fájt a mellem és azért nem ment. Most már megy, hála az égnek. Még lehet, hogy neked is megindul viszont ha nem, talán ez segít: van egy Szoptanít (SNS) nevű szerkezet, amivel olyanok is tudnak szoptatni akiknek nincs tejük. Hallottál róla? Ez egy kis tartály, amibe a tápszert tudod rakni és egy vékony szilikon cső vezet ki belőle amit a mellbimbódhoz tudsz ragasztani. Így tudsz szoptatni, a baba a te cicidet szívja de a tartályban lévő tápszert eszi. Nem tudom, mennyibe kerül, nem hiszem, hogy több, mint egy jó mellszívó (20-25 ezer), ha megengedheted magadnak és szeretnéd a szoptatás élményét érezni és a babádnak is megadni, akkor próbáld ki. Én nem gondolkodtam benne, mert nekem a mellem fájt, tejem volt, de szerintem zseniális ötlet. A Medela cégnek van azt hiszem ilyen. Az idióta védőnődnek ilyesmit kéne ajánlania neked, nem szörnyűlködnie. Meg mondjuk elgondolkodni azon, hogy mi lehet a baj, hogy nem lövellt be a tejed. Szerintem érdemes lenne elmenned egy vizsgálatra. Még császár után is a 4.-5. napon bejön a tej. Ja, és ha kiderül, hogy valami szervi baj miatt nincs tejed szerintem jogosult lehetsz anyatej pótlásra, a mások által összegyűjtött tejet megkaphatja a babád és akkor nem kell tápszert adnod neki. Na nem mintha a tápszer olyan szörnyű lenne, csak ez a nagy szoptatás-prpaganda teljesen átmosta az agyunkat. Én is mindig attól rettegek, hogy lesz-e elég tejem. Remélem tudtam segíteni.
2008. dec. 1. 13:48
 12/20 anonim ***** válasza:
85%
az utolsó válaszoló vagyok, megnéztem a neten, 8990 Forint a szoptanít, írd be a google-be, ezt dobja ki elsőnek.szerintem egy próbát megér. Sok sikert!
2008. dec. 1. 13:52
 13/20 anonim ***** válasza:
89%

Hűűű, kemény lehet hogyha tej nélkül szopizik a baba...marha fájdalmas lehet. Azért mielőtt feladod próbáld ki a more milket/6 e ft/ mindenkinek bejött körülöttem.

A védőnő azért haragszik, mert az az elméletük, hogy fejben dől el a szoptatás.Azt mondják, hogyha a kismama félti a mellét vagy ezt meg azt vagy keveset iszik, vagy vmi van a lelkében ami a szoptatással ellentétes akkor nem lesz tej.Amúgy meg felejtsd el az egészet, az én babám szopizik rendseen de olyan hasfájós mint a bűn.3 hós korára megduplázta a súllyát és gy kezel mindenki, minta tápszeres lenne, ezért átérzem mit éreznek a tápszeres anyukák.Szemét egy világ ez, mindenki mindenért baszogat mindenkit.Hogyha te nem úgy tőrlöd a hátsód mint a szomszéd akkor ő úgyis le fog téged hordani a sárga földig mások előtt, persze a te szemedve csak mosolyog.

Próbálkozz hátha, de ha nem megy akkor öleld magadhoz közel úgy adjál neki 1-es cumisüvegbe tápszert és ne izgulj.Minden vitamin meg van benne.

2008. dec. 1. 14:21
 14/20 anonim ***** válasza:
89%

az utolsó előtti válaszoló vagyok, aki a szoptanítot javasolta.

én sosem próbáltam, de nem hiszem, hogy fájdalmas lehet ezzel szoptatni, és persze a mellet előtte meg lehet nedvesíteni akár tápszerrel is. Nekem tejjel is fájt, ez nem hiszem, hogy a szerkezet hibája, inkább a mell érzékenysége illetve a rossz szopási technika lehet. Olyanok is használják akik adoptált gyereket szeretnének szoptatni. Én biztos megpróbálnám, ha ilyen gondom lenne.

[link] és itt a csaj sztorija, akit mondtam.

2008. dec. 1. 14:27
 15/20 anonim ***** válasza:
89%
Ez érdekes, de tényleg megoldás lehet..
2008. dec. 1. 14:45
 16/20 anonim ***** válasza:
90%

Szia! remélem az enyémet is elolvasod! Ugyanebben a cipőben jártam, mint TE: More milk, homeo, fejés, lektoherb, szoptatás és nem lett több tejem. én 4 hónapid tudtam adni neki olyan napi 1 decit és ennyi, a többi tápszer. Én is nagyon kétségbe voltam esve, szó szerint depressziós lettem és senki nem segített. A neten meg mindenhol csak a szoptatásról lehet olvasni, még a rádióban is ez megy, pedig szerintem többen adnak tápszert a gyereküknek, mint akik csak szoptatják. Egy a lényeg, hogy MI itt vagyunk és azt mondjuk nehogy elkeseredj, az ég világon semmi baja nem lesz, te meg legyél kiegyensúlyozott és csak szoptasd azért, hátha neked mégis lesz. DE HA NEM, akkor nem és kész, olyan baba lesz mint a mieink, aranyos, szép, okos, az anyukája meg nem egy idegroncs. Ha nekem ilyen sokat mondták volna ezt, megspóroltam volna 4 hónap szorongást!

csak nyugi!!!!!!!

2008. dec. 1. 14:59
 17/20 anonim ***** válasza:
90%

Szia.A meglátásom szerint semmilyen hátránya nem származik.Pár nappal ezelőtt,volt egy hasonló kérdés,érdemes elovasni.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Én ezt írtam:Nekem 4 hetes lesz a babám,egyenlőre van tejem,iszom a Laktoherbet és fejek.Ha esetleg fogyna a tejem,egyértelmű,hogy hozzátáplálnék.Nem esne jól,hogy nincs több,de lelkifurdalást nem okozna.Én nem lennék hajlandó idegeskedni ezen,amit a babám tuti megérezne.Ne izgulj,az lenne a rossz,ha görcsösen szoptatni akarnál,és nem táplálnál hozzá.A lényeg,hogy a babád kiegyensúlyozott legyen.Neki nem egy ideges anyura van szüksége,hanem egy nyugodtra,tejjel vagy anélkül!

2008. dec. 1. 15:45
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Elolvastam a válaszokat. Mindent leírtak az előttem szólók, és úgy örülök, hogy végre nem a "szoptatni márpedig tudni kell" stílus került előtérbe. A babádnak tényleg az a legfontosabb, hogy az anyukája is boldog legyen és nyugodt. Semmi baja nem lesz, ha nem tudod szoptatni. Ugyanúgy szeretgetheted, hogy érezze a közelséged, ezt tehát máris tudod pótolni de csak ha nem idegesíted agyon magad. A mai tápszerek szerintem megközelítőleg nyújták azt, amit az anyatej, úgyhogy csak nyugi. Sok boldogságot nektek, és tényleg boldog babázást. :-)
2008. dec. 1. 15:58
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz semmi hátránya belőle! Még az sem biztos hogy ducibb lesz, ez sem igaz minden babára, ez az emberek általánosítása!

A rossz érzéseket el kell hessegetni, tudom milyen rossz, de muszáj! Majd ha már egyre nagyobb lesz és egyre több hozzátáplálást kap és egyre kevesebb tej kell, majd pedig később már nem is az anyatej a lényeg akkor el is fogod felejteni ezt az egészet. Tapasztalat!

A védőnőnővel meg ne foglalkozz! Szomorú hogy ilyen embert hagynak még védőnőként dolgozni! Segíteni kellene neki lelkileg a kismamát nem még idegesíteni! Egyik füleden be másikon ki viselkedést próbálj felvenni ha megy hozzátok és ezen problémázik. Másképp nem lehet sajnos! Vagy mondanám hogy szólj be neki hogy képzelje magát bele a helyzetedbe, de ez hosszú távon nem tenne jót a kapcsolatotoknak, aztán meg nem tudod mikor lehet még rá szükséged!

Másokra se hallgass akik mindenáron a szoptatás mellett vannak, illetve ha vki nem tud szoptatni akkor az emberkébe keresik a hibát. Örüljenek hogy nekik sikerül! De a másikat ne bántsák, mert nincs hozzá joguk!

Tehát ne foglalkozz senkivel, a babádnak egy nyugodt anyuka kell, tejjel v. tápszerrel mindegy. A lényeg hogy tele legyen a pici hasuk és szeressék őket!

2008. dec. 8. 11:44
 20/20 anonim ***** válasza:
68%
Nem mellékesen a környezetemben mindenki tápszerezik, csoda ezekután, hogy én tudok szoptatni.
2008. dec. 9. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!