Migrénes anyukák, hogy látjátok el a babát migrén idején?
Sajnos erős migrénes vagyok. Nem gyakran, kb. 2.5-3 havonta egyszer jön ki rajtam, de akkor rendesen sz*rul vagyok, borzasztóan fáj a fejem, erőtlenné válok, bántanak a fények, a zajok, az illatok és ha nem fekszem le egyből aludni egy sötét szobában, biztos, hogy hányok. Egyszer el is ájultan.
Gyógyszer sajna nem segít, ki kell aludnom. De ilyenkor konkrétan az ágyból nem bírok kimászni...
Most babát várok és néha eszembe jut, mi van, ha éppen jön egy ilyen roham és nincs otthon a férjem sem, hogy átvegye a babát? :/
Én is félek ettől. Ugyan még nem vagyok terhes se, de migrének után sokszor eszembe jut, hogy mi lesz ha ezt egy babával kell végigcsinálnom. Főleg hogy nekem a fogamzásgátló abbahagyása után egy időre nagyon sűrűn jöttek a migrének, félek hogy a szülés utáni hormoncsökkenés is hasonlót fog kiváltani.
Kitartást neked és ne szégyelj majd segítséget kérni
Sajnos én is migrénes vagyok, nekem sem segítenek a gyógyszerek. 2 gyerekkel vagyok itthon, a sokat dolgozó férjemen kívül nincs segítség.
Az egyetlen dolog, amivel túlélem az az, ha lefekszem aludni (nem csak pihenni) a kicsikkel egyszerre. Egy gyerekkel még egyszerűbb volt, mert nem csak egy ilyen alvás volt napközben. A gyerekek ellátásán és étkezésen kívül mással ilyen napokon nem is foglalkozom.
Én is azt hittem, hogy elmúlt ez a bajom, mert terhesség alatt és szülés után 1.5 évvel sem volt nemcsak migrénem, de fejfájásom se. Aztán pár hónapja megint előjött, mert nem pihentem rendesen, mert egyszerűen nem bírok aludni nagyon sokszor, és stresszben is voltam.
Ajánlom neked, hogy próbálj meg minél többet pihenni, és sok folyadékot igyál, attól talán nem lesz annyira durva, ha netán migréned lenne. El fogod tudni látni, mert benned lesz ez az ösztön, de lehet lassabb leszel, hisztisebb. Túléled :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!