4,5 hónapos kisfiam leesett az ágyról. Nekem a stressz, ideg miatt lehetett migrénes fejfájásom?
Tegnap délután 1 óra körül a 40 cm-es ágyról parkettára leesett a kisfiam. Hátára érkezett, a fejét ütötte be. Rögtön sírt, nem volt eszméletvesztés, hányás, aluszékonyság. Nagyon megijedtem ,természetesen magamat okolom, egyértelműen én vagyok a hibás.
Bevittem ügyeletre, megvizsgálták, körbetapogatták, elmondták, mire figyeljünk, de úgy néz ki, nagyobb baj nem lett. Természetesen és tovább idegeltem magam, hogy hogy lehettem ilyen, hogy leesett a gyerek.
Még annyi, hogy a pici két pupilláját néha nem egyformának látom, néha viszont egyformának, szerintem ezen is idegelem magam. A kórházban mondták, hogy minden rendben van!
Este fél 7 körül észrevettem, hogy a jobb szememmel fényes foltokat látok, majd hányingerem lett, erősen fájt a fejem, és magamon is észrevettem, hogy kicsit összefüggéstelenül beszélek. Eddig fél évente talán 1 fájdalomcsillapítót kellett szednem ,de most nagyon megijedtem. A neten találtam rá, hogy ez valószínű migrén. Vettem be Ibumaxot, és este korán mentem aludni. Reggelre már csak nyomott volt a fejem.
Elképzelhető, hogy a stressz váltotta ki? És innentől máskor is készülhetek, hogy lesz ilyen?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Vagy a stressz, vagy a front miatt. Nekem tegnap volt hányingeres migrénem a front miatt.
Ami meg a gyereket illeti: Ne legyél ennyire parázós, szegény gyereknek sokkal nagyobb trauma volt maga az idegen környezet, hogy megtapogatták az orvosok, mint,h. leesett csekély 40 centiről.
Fog ő még nagyobbat is esni ebben biztos lehetsz, jobb, ha megerősíted magad lelkileg, mert ebbe bele fogsz kattanni, ha ennyire ijedős vagy.
Azért ide írtam ki, mert arra is szeretnék választ kapni, hogy szoptatás mellett ha újra előjön a migrénes fejfájás, mivel lehet kezelni.
Illetve a baba pupillája miatt is aggódom, hogy néha egy picit eltérőnek látom!
Köszönöm!
Egyébként ő a 3. gyermekem :)
Az első nem volt ilyen esős, a másodiknak már varva van a szemöldöke is :)
Elöször is soha ne hagyd az ágyon úgy hogy leeshet. Söt úgy sem, hogy bele gabajodhat a takaróba...
A fejfájás biztos stersstöl van.
A babánál a puppilákkat úgy kell nézni, hogy pl sötétböl világosra viszed és mindkét pupilla egyszerre változik meg. A lényeg, hogy a fény válzotására mindegyik pupilla változzon. A korházban bele világítanak a szemébe, de neked nem fontos, elég sötét szobában a villanyt felkapcsolni és már látványosan változik is.
Szoptatás alatt paracetamolt vehetsz be.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kedves utolsó, tanultam az esetből, soha többet nem hagyom az ágyon felügyelet nélkül!
A kórházban nem világítottak a szemébe, csak ránézett a doki.
Azért én figyelni fogom, remélem, nem lesz semmi gond!
3. gyereked és még mindig előfordul olyan, h csak úgy otthagyod az ágyon???
Mert ha egy ilyen megtörténik egy elsőgyerekes anyukával, arra is azt mondom, h figyelmetlen, de nála érthető, hiszen tapasztalatlan, így nem ítélem el...de te....jesszusom, mintaanya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!