Vannak itt migrénes, brutális fejfájással küzdő kismamák? Nektek mit mond az orvos?
Már terhesség előtt is nagyon fejfájós + aurás migrénnel küzdő voltam, sőt az első terhességem 2.trimeszterében is előjött. De most ami a 2. terhességemnél van, már nagyon nehezen bírom :(
15 hetes múltam, és gyakorlatilag 5 hete minden második nap nagyon fáj a fejem, a tarkómtól indul és a fejtetőig érzem, tegnap pedig az aurás migrénem is előjött (látászavarral mindennel).
A szülészorvosom nem tud segíteni, ezzel szerinte együtt kell élnem, mert a terhesség sokszor ront a fejfájáson, de már komolyan rontja az életminőségem, használhatatlan vagyok itthon és hetente 1szer amikor már végképp nem bírom gyógyszert is veszek be, és aggódok a babának ez nem jó...
Van aki hasonló cipőben jár? Nálatok is szétteszi az orvos a kezét?
Már olyan hülyeségekre gondolom, hogy agydaganatom van, vagy agyvérzést fogok kapni :-D
Ugyan terhes nem vagyok, de szintén migrénes fejfájással küzdök. AZ orvosok nekem se tudnak mit mondani. Felírtak már 3 különböző migrénes gyógyszert, az egyiket Ausztriából kellett rendelni, de egyik se hat. Csak az idő segít. Meg kicsit az alvás.
Első: a sima fájdalomcsillapító, pl paracetamonl semmit se ér sajnos az igazi migrénre.
Nekem a fejfájáson a kávé segített, mondjuk nem volt olyan erősségű, mint a tipikus migrén. Arra sajnos én is hajlamos vagyok, de ha időben beveszem a gyógyszert, a paracetamol is segít kicsit. (babavárás előtt a flektor segített)
Illetve masszőrhöz mentem párszor, és az is segít kicsit a fejfájáson. annyi hogy tényleg jó masszőrt kell választani :)
A "sima" fejfájásomra algopyrin hat, a paracetamol sajnos annyit ér mintha cukrot szopogatnék. De algoból sem akarok minden héten szedni..
Migrén szerencsére több évente van csak 1-1,arra Triptagramot kaptam anno, de azt terhesen nem szedhetem.
Szóval tudom mit lehet terhesen beszedni, azt az én orvosom is elmondta, nem ez lenne a kérdésem. Hanem hogy ez lenne tényleg az egyetlen megoldás a terhesség alatti fejfájásra? :(
És tényleg normális hogy 2 naponta fáj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!