Ilyen pocsék, téli időben is minden nap kiviszitek a babátokat sétálni?
Minden nap kiszellőztetek, de valahogy nem tudom elhinni, hogy ez a téli szmogos levegő annyira jót tenne neki, és hogy olyan sokat veszít azzal, hogy csak heti 1-2 alkalommal megyünk sétálni. Nyáron meg kora ősszel mentünk majdnem minden nap, de amióta ilyen hideg van és ilyen nyálkás undorító az idő, azóta nem szívesen viszem le. Lakásban lakunk, nincs erkély. Viszont a babakocsit nem szereti különösebben, most már úgy-ahogy elvan vele, de láthatóan nem élvezi, a hurcival meg nem vinném, mert félek, hogy megfázik (és én is, nem veszek csak ezért az egy télért 60 ezerért hurcis télikabátot).
Már megkaptam, hogy milyen rossz anyja vagyok, és felmerült bennem, hogy tényleg? Más minden nap kiviszi minimum egy órára ilyenkor is? Esőben-hóban-fagyban?
4,5 hónapos babáról beszélünk, szóval nem arról van szó, hogy le kéne fárasztani vagy valami, a lakásban is teljesen jól eljátszogatunk.
Az a baj, hogy zuhog pl az eső lényegében egy műanyag buborékban viszed ki, az ablaknál több friss levegőt szív.
A köd pl nem egészséges, az esőben nem szív friss levegőt, napfény se nagyon éri.
Nem a hideg miatt nem viszem ki, hanem mert felesleges, sőt a szabad mozgástól veszi el az időt.
Babakocsiban "lekötözve" hogy tanul meg menni? Nem a normál emberektől kérdem hanem akik napi 4 órára kiviszik így.
A totyogókat oké, lehet menni játszóra meg kirándulni, levelet szedni stb.
Hol van hideg? -5 fokig kimehetsz a babával akár naponta, semmi baja nem lesz ha normálisan fel van öltöztetve.
Jelenleg a leghidehebb ami lehetett eddig az az 1-2 fok volt az is éjszaka.
Ha túlzottan véded vagy lusta vagy nem fog kialakulni az immunrendszere és a legkisebb, legelkerülhetőbb betegségeket is el fogja kapni, taknyos lesz.
Az a 15-30 perc amit lent töltötök egy sétán főleg nem fog megártani,a napi séta nem kell, hogy órákig tartson.
Nem varosban lakunk.
kertes házban élünk. Minden nap kimegyunk az udvarra.Setalni is eljarunk.
Kizarolag akkor nem mozdulunk ki ha nagyon esik az eso.
Köd, szél, hó, szemerkélő eső, hideg nem akadály👍🏻
Igaz nálunk viszonylag tiszta a levegő, mert itt az erdő 200 méterre:)
26 irigyellek, nekem is jó lenne séta szempontjából. Nagyon szeretem a zöldet, de nem sok lehetőségem van ott sétálni a picivel.
Bár igaz ami igaz a hátránya is megvan a sok rovarral, bogárral és miegymással :D
"Vihetem én akármerre, nem érdekli semmi, csak mászna."
De miért nem mászhat? A kúszás érthető, de a mászásnál már nem teljes testével a földön van, jó ruhában semmi baja nem lesz.
Veszel egy 3000 forintos softshell overált, ami vízálló, szélálló, pont erre találták ki és hagy másszon pl: a játszótéren. Szenzorosan kiváló. + kis hinta, csúszda (fekve) és röhögve eltelik egy félóra óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!