Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ilyen pocsék, téli időben is...

Ilyen pocsék, téli időben is minden nap kiviszitek a babátokat sétálni?

Figyelt kérdés

Minden nap kiszellőztetek, de valahogy nem tudom elhinni, hogy ez a téli szmogos levegő annyira jót tenne neki, és hogy olyan sokat veszít azzal, hogy csak heti 1-2 alkalommal megyünk sétálni. Nyáron meg kora ősszel mentünk majdnem minden nap, de amióta ilyen hideg van és ilyen nyálkás undorító az idő, azóta nem szívesen viszem le. Lakásban lakunk, nincs erkély. Viszont a babakocsit nem szereti különösebben, most már úgy-ahogy elvan vele, de láthatóan nem élvezi, a hurcival meg nem vinném, mert félek, hogy megfázik (és én is, nem veszek csak ezért az egy télért 60 ezerért hurcis télikabátot).

Már megkaptam, hogy milyen rossz anyja vagyok, és felmerült bennem, hogy tényleg? Más minden nap kiviszi minimum egy órára ilyenkor is? Esőben-hóban-fagyban?

4,5 hónapos babáról beszélünk, szóval nem arról van szó, hogy le kéne fárasztani vagy valami, a lakásban is teljesen jól eljátszogatunk.

2020. dec. 11. 10:30
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
84%
Hát mi megyünk. Másként az életbe nem tudnám elaltatni este. A szellőztetés nem elég. Kint vagyunk minimum 1 órát
2020. dec. 11. 12:12
 12/42 anonim ***** válasza:
59%
Mi sem megyünk minden nap, mondjuk ez mindig is így volt, max nyáron mentünk szinte minden nap, de akkor se sokáig. A babakocsit 1 hónapos kora óta utálja, mostmár tudna sétálni (15 hónapos), de kint egyáltalán nem akar. Szóval ha megyünk is, csak fél órát keringünk itt a ház körül, maximum ennyit bír ki a kocsiban. Amúgy nekem se hiányzik, jól elvagyunk itthon. Ettől biztosan nem vagy rossz anya.
2020. dec. 11. 13:13
 13/42 anonim ***** válasza:
89%
Minden nap mentunk barmelyen idonen ennyi idosen is. Most 1 eves, tegnap osszesen 4 orat voltunk kint.
2020. dec. 11. 13:39
 14/42 anonim ***** válasza:
100%

Egy kicsit minden nap megyünk. Ha nagyon esik az eső és 2 percen belül szétáznánk, akkor nem.

Én inkább ilyenkor szeretek kint lenni, nem nyáron,mikor egész nap meleg van. Jól felöltözni könnyebb.

De nem hinném, hogy ettől lesz valaki jó anya

2020. dec. 11. 13:50
 15/42 anonim ***** válasza:
100%
Igen, minden nap kimegyünk sétálni egy órára. Általában este amikor a férjem végez a munkával. Napközben egy 20-30 perc hintazasra megyünk ki a teraszra.
2020. dec. 11. 14:24
 16/42 anonim ***** válasza:
83%
De jó lenne kimenni, de hatósági karanténban vagyunk, mert a nagyobb gyerekem kontakt, de így a kicsit se vihetem ki.
2020. dec. 11. 14:35
 17/42 anonim ***** válasza:
80%
Azota visszuk ki minden nap h mar nagy a mozgasigenye. Fekvo koraban nem volt mindennap. Anno engem anya piszkalt h mi az h nem setalgatok vele orakat lent télen mikor alvasideje van mert o megtette értünk xD nem csinalnam másként. Most muszaj levinnem mert kulonben soha nem farad el xD
2020. dec. 11. 14:36
 18/42 anonim ***** válasza:
35%

.. és csodalkozok miért van annyi életképtelen, begubózó, nyámnyila kis taknyos giliszta gyerek..hát ha az anyukák is ilyenek mit várok.

Nincs szél, eső. Világos van és hideg. Ez a rossz idő?

Még jó, hogy nem Finnországban, Izlandon stb éltek, ahol órákat vannak kint.

Vagy hogy nincsenek allataitok akikhez ki kell menni, talán többször is egy nap.

Ki ne mozduljatok a házból meg a kocsiból.. Nehogy fény és levegő érjen benneteket. Esetleg valami apró élmény a gyerek számára, hogy lát valamit vagy játszik kint kicsit, netán piszkos lesz és új tapasztalattal gazdagodik.

Nehogy! A ti kenyelmetek mindennél fontosabb!

Mondjuk kinek mi a kényelmes..

2020. dec. 11. 15:14
 19/42 A kérdező kommentje:

#18 egy 4 hónapos mégis mit játsszon kint? Ülni se tud még. Meg milyen élmény érje? Marha nagy élmény, hogy a babakocsiban háton fekve a szürke eget nézi, amíg én tologatom a ház körül a szmogban. Az más kérdés, hogy egy totyogós vagy egy ovis gyerekkel minden nap kimegy az ember (ha nincs karanténban, ugye), de egy pár hónapos kisbaba azért még nem tudja magát úgy összepiszkolni és új tapasztalatokat szerezni. Hacsak le nem teszem a hideg sárba hasalni, ami meg aztán baromi felelős szülői magatartás lenne részemről.

Amúgy én mindenkit felpontozok és köszönöm továbbra is a válaszaitokat!

2020. dec. 11. 15:20
 20/42 anonim ***** válasza:
92%

Öt és fél hónapos a kisfiam, hacsak nincs nagy eső és/vagy nagyon nagy szél (vagy nagy sírás...), napi kétszer két órát sétálok vele most is, így tud a legjobban aludni. Nem Mo.-n élünk, itt nálunk most 0-5 fok és szutyok nedves, szeles, havasesős, ködszitálós idő van, viszont szmog szerencsére nincs.

Ma például csak délelőtt voltunk el bő másfél órát, amiből ő szűk másfelet aludt, én meg tologattam fel-alá a szemerkélő havasesőben.

De én se gondolom, hogy ettől lennék jó anya. Nekem is jólesik a friss levegő és a séta, szerintem életemben nem gyalogoltam ennyit.

2020. dec. 11. 16:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!