Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Már lassan fél éve (amióta...

Már lassan fél éve (amióta megszületett a fiunk) depressziós vagyok. Sokat veszekszünk, mi lesz ebből?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy hisztis és pánikolós és elviselhetetlen vagyok, ráadásul a férjem nem hiszem, hogy sokáig bírja. Én átmeneti helyzetnek kezelem a lelkiállapotomat, de úgy érzem ő hamarosan feladja.
2010. aug. 12. 09:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
haiba azt mondani h átmeneti állapot.ezt nem szabad annyiban hagyni h majd elmúlik.ezt kezelni kell.báttyám egyik rokona is szülés utáni depressziós olyan szinten h nem törődik a gyerekével,halálfélelme van,nem mer kimenni az utcára,még boltba sem,elkezdett hullani a haja...stb.2 éves a gyereke.nála azóta tart.
2010. aug. 12. 13:47
 12/14 anonim ***** válasza:
Én is nehezen bírkozok meg az új élettünkkel,semmi nem megy símán, szeretnék még egy babát, de az eszem tudja, ha most egy is sok, akkor kettő biztos tönkre tenné a kapcsolatunkat:(
2010. aug. 12. 14:41
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem szabad annyiban hagyni ezt az állapotot. Már eltelt fél év a szülés óta, ennyi idő alatt el kellett volna múlnia a depressziónak. És ha ez még pánikrohammal is párosul, akkor fogadd meg a tanácsom, beszélj a védőnővel, mondd el neki, hogy mi a probléma, és hogy ő mit tanácsol. Nekem a szakember segítségét javasolta, ajánlott is egyet. Elmentem hozzá, beszélgettünk, kitöltetett velem tesztet, meg kérdezgetett mindenfélét, aztán kaptam bogyókát. Nem rögtön, de 2-3 hét után érezhető volt a javulás. Nálam már ott tartott ez az állapot, hogy sokat sírtam, féltem egyedül lenni a gyerekkel, nem volt kedvem semmihez és senkihez, nem érdekelt semmi. Az sem, hogy van-e mit ennem, rendben van-e a lakás. A gyereket elláttam, mert el KELLETT látni, és ennyi. A párommal vagy veszekedtem, vagy nem szóltam hozzá. A szex az úgy ahogy volt, nem érdekelt, holott én eddig szexmániás voltam. Aztán megelégeltem és segítséget kértem. Persze én is féltem, rettegtem, hogy elhagy, meg megcsal, meg minden. De most már jól vagyok. Persze vannak hullámvölgyek, de ezek közel sem olyan mélyek, mint a bogyó előtt és nem is tart sokáig.

Amúgy igen, a hormonok is bezavarnak. Én a kislányom 2 hónapos kora óta rendszeresen menstruálok, és minden hónapban, mielőtt megjönne, akkor van mélypont. Aztán ahogy megjön még 1-2 nap és újra jól vagyok.

Szóval ne tétovázz, kérj segítséget. Mert tényleg rámehet akár a házasságod is. Nem szabad hagyni. És beszélj a férjeddel, mondd el, hogy ez nem te vagy, próbálsz rajta változtatni, de sajnos ez egy ilyen állapot. És hogy segítséget kérsz, csak legyen még egy kis türelemmel.

És fel a fejjel, minden rendbe fog jönni!

2010. aug. 12. 20:04
 14/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a sok biztatást. Eldöntöttem, hogy elmegyek egy orvoshoz és kizárólag gyógyszer nélkül, de teszek a javulásom érdekében. Sajnos én is már ott tartok, hogy csak hagyjon békén a férjem és ne is beszélgessünk... Pedig olyan nagyon szeretem őt és annyira hiányzik. A gyerek születése előtt annyira jó volt együtt, beszélgettünk, szórakoztunk. Régen volt türelmem hozzá, most pedig a gyerek visz el a türelmemet. Talán ez lehet a fő oka a kettőnk közti feszültségnek.
2010. aug. 13. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!