Szörnyű anya vagyok? Le esett lányom az ágyról úgy, hogy ott ültem mellette, egy szem pillantásnyira fordultam el a pelusájért, de már a levegőben volt mire vissza fordultam.
Ne sírj, azzal nem használsz. Szerencsére nem lett semmi baja. Inkább tedd alacsonyabb pelenkázóra, akár egy matracra a földön. Az esetek többségében a balesetek úgy következnek be, ahogy írod. Mp. tört része alatt.
Ha mégis magasban van a gyerek, akkor mindig fogni kell.
Nyugi nyugi!!!
Az én fiam 3 szor esett le az ágyról, egyszer úgy, hogy mind a ketten ott voltunk, egyszer meg úgy, hogy én voltam ott. Egyszer meg gondoltam kimegyek pisilni, körbebástyáztam, hát csak átmászott rajta (bár fogalmam sincs, hogy hogyan). Ez mind 2 héten belül történt.
Nagyon elkeseredtem, és sírtam.
Aztán mikor megtanult járni (most 2 éves) nagyobbakat huppant mint amikor az ágyról leesett. Mikor motorozni tanult, kirántotta a motort maga alól, és akkor hátast dobott, hogy sírógörcsöt kaptam. Ő meg jött oda, hogy "ana szeret" (anya szeretlek), és adta a puszit....... Szóval semmi baja nem lett........
Lesznek még nagyobb huppánások is, sőt olyan lila meg kék foltok amikről azt sem tudod mikor szerezte :)
Nálunk ugyanez volt!
Ne aggódj, nem lesz baja, azonnal felsírt, aztán megnyugodott, jó a kedve.
Pár napig még lelkiismeret-furdalásod lesz, aztán legközelebb már nem fordul elő, mert még óvatosabb leszel.
Iszonyúan pocsék érzés, de hidd el, hogy bárkivel előfordulhat, sőt, a legtöbb babával elő is fordul legalább egyszer az életében, ne ostorozd magad, hisz szerencsére nem történt semmi nagyobb baj.
Ennyi idősen már az enyém is próbálkozott lejönni mindenhonnan, úgyhogy elkezdtem a szőnyegen pelenkázni, mert olyan volt, mint egy kis angolna.
Ficergett, kapálózott, és próbált "kicsusszanni" a kezemből.
Hát leköltöztünk a földre minden tisztába tételkor, és a nap nagy részét is ott töltötte, mert hát már próbálkozott aktívan a helyváltoztatással.
Nem vagy szörnyű anya, csak - ahogy én annak idején - nem mérted fel jól az aktuális képességeit, és a gyorsaságát.
Ennél nagyobb baja soha ne legyen, és boldog ember lesz egész életében! :-)
Nem vagy szörnyű anya! Ilyesmi minden gyerekkel előfordul. Lesznek még nagyobb balesetek is a kislányoddal! Ha majd jár,akkor is lépten-nyomon elesik majd,és ha nem kapkodod fel,akkor feláll és megy tovább. A kisbabák nagyon szívósak,és hamar elfelejtik a baleseteket. Hagyd abba a sírást,mert a lányod ettől fog megijedni.
Mesélek egy esetet: panelban laktam. A lépcsőházban 5-6 felnőtt beszélgetett. Egyik anyukának a 13 hónapos kislánya kijött a törpi-turbójával. Mire észbekaptunk,a pici leszánkázott a lépcsősoron és ott felborult. Mindenki megijedt, a kicsi viszont felkelt és nevetett.
Nyugodj meg és ne hibáztasd magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!