Tényleg baja lehet a babának, ha nem magától áll fel, hanem az anyja erőlteti? Mi baj lehet belőle? 6 hónapos babánál.
Figyelt kérdés
Van egy celeb, aki levideózta, hogy a 6 hónapos kislánya áll. De nem magától mindenféle támasztás nélkül. És olyanokat írtak, hogy nem szabad, magától kell felállnia és megtanulnia ezeket, nem pedig erőltetés hatására.2020. dec. 2. 19:20
21/23 anonim válasza:
Az enyém 3 hónaposan hasra fordult, 5 hónaposan kúszott, 6 hónaposan mászott és felállt. Sose mondta senki, hogy meg kellene ijedni, hogy túl korán kezdi. Most 1,5 éves, és semmi baja. Sose kellett vele gyógytornára meg fejlesztésre menni. Nem volt sose feszes.
Mondjuk én nem erőltettem semmit, mindent magától csinált. Ezt csak azért írom, hogy NEM FELTÉTLENÜL jelez bajt, ha nagyon korán csinálnak valamit
22/23 anonim válasza:
Utolsó úgy legyen. De pont az ilyen történetek nem igazán segítenek. Sajnos a tanulási nehézség, fugyelemzavar stb nem másfél évesen mutatkozik meg. Tehát az "én gyerekem is bébikompozott, tévézett, vagy járt öt hónaposan és semmi baja" az egyrészt mindig felveti a kérdést, hogy honnan tudod van-e baja, másrészt ha nincs(és ezt kívánom mindenkinek), az szuper, de attól még bizonyos dolgok általában (!!) nem egészségesek és minimum egy konzultációt megérnek egy hozzáértő szakembertől, aki az adott gyereket megvizsgálja egészben és eldönti, hogy igen, teljesen oké, csak kicsit gyorsan fejlődik, vagy nem oké. Ilyen tanácsokat látatlanba osztogatni nagyon veszélyes szerintem. Ne vedd magadra kérlek, tudom hogy nem úgy írtad, de ha más anyuka itt olvassa ezt és éppen bizonytalan, hogy normális-e, hogy a gyereke mondjuk hat hónaposan jár, akkor arra az egyetlen jó válasz, hogy nézésd meg szakemberrel. Ilyen pici korban még apró hibákat könnyű kiküszöbölni, ha öt évesen derül ki, hogy ja amúgy gondok vannak, akkor már nehezebb. Mindenkinek a legjobbat kívánom, remélem senki sem vette magára, csak legyünk óvatosak az ilyen kijelentésekkel szerintem.
23/23 anonim válasza:
En se baby kompos, sem állítós semmit nem találtam, de végül is lényegtelen. Állítani amíg nem tud, karos. Egyébként en sem értek azzal sem egyet, hogy jajjj feltétlen gond van, ha egy gyerek hamar csinál dolgokat. Öcsém 2 honaposan hasra fordult. 10 honaposan a karácsonyfához mar saját lábán ment. Aztan versenyszerűen sportolt. Sem nyomorék sem béna koordinációs stb nem lett. Azért manapság már indokolatlanul riogatják az anyákat mindennel. Tudom mert az en fiamnak pl merev volt az izomzata és észre is lehetett venni, gyogytornaztunk is. Nővérem babaja meg hipoton azt is észre lehetett venni. Ok is gyogytornaznak. Szoval nem kell mindenben túlzásba esni tényleg. Persze meg lehet nezetni, ha valami gyanús, szakemberrel, de egy csomó lemaradt gyerek anyukája meg már sportot űz abból, hogy biztosra állítja ha egy baba korán csinál valamit baja van. Nem. Nem biztos. Kicsit több rosszindulat van néhány emberben a kelleténél. Meg amúgy van ismerősöm akinek tényleg feszes izomzat miatt állt fel a babaja 5 honaposan, ő mondta hogy meg egyszer valaki beszól neki, most már lefejeli. Tudjak. Szakemberrel együtt dolgoznak, ez van. Minek kell pluszba basztatni? Vagy akkor ő bujjon el amíg a gyerek legálisan fel nem állhat? Véletlen se csináljon róla képet se? (Most ne menjünk bele a minek a gyerekről képet megosztani vitába, mindenki ahogy ő jónak látja).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!