Hogyan lehet valakinek ennyire birkatürelme?
9 Ezt honnan veszed?
Épp ezt mondom, hogy türelmesen elmagyaráz mindent, és segít nekik abban, hogyan fejezzék ki az érzelmeiket. Nekem ez az ami baromi nehéz, egy hisztiző gyerek mellett. De nem ő a lényeg, hanem hogy mások hogy csinálják? Hogy tudtok nyugodtan magyarázni, és csak a gyerekre figyelni amikor egy szelet csokiért visít az üzletbe, nekem ilyenkor gyomor ideg van.

Mert szerinted az a megoldás ha ráüvöltök a gyerekre, hogy kuss legyen? Akkor hogyan tanulja meg kezelni a saját érzelmeit? Annál jobban hisztizik ő is.
Én nem akarom hogy felnőttként hisztizzenek a gyerekeim.
Kifejezi, hogy mérges, de nem akar kiabálni velük, mert szerinte az sehova nem vezet. Ha ő nyugodt és higgadt, a gyerekei is megnyugszanak. Én se tudnék normálisan kommunikálni valakivel, aki kiabál velem. Vissza kiabálnék, és biztos nem oldanánk meg semmit.

Nem elfojtás, hanem épp egy nagyon jó konfliktus kezelési módot ad a gyerek kezébe. A gyerekek nem azt tanulják meg amit tanítani akarunk nekik, hanem a mintát. Ha én kiabálni kezdek akkor ő is egész életében így fogja megoldani a konfliktusait.
Én is leguggolok a hisztiző gyerekemhez és higgadtan mantrázom neki az odaillő egy két mondatot. Általában hamar jön is ölelésért és mehet minden tovább. Kicsit később ha már teljesen megnyugodott akkor átbeszélem vele.
Mindig megy? Nem! Nálam is szakadt már el a cérna és kiabáltam, volt eredménye? Annyi hogy a gyerek még zaklatottabb lett és még nehezebb volt kihozni a szituációból. Vagyis mindkettőnkkel jól kiszúrtam.
Leguggolni hozzá nagyon hatásos minden szempontból. Te is jobban ki tudod zárni a külvilágot, a gyerek is jobban figyel rád a saját szintjén.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!