A sok stressz, sírás, idegi kimerültség árthat a babának?
Lassan a terhességem felénél járok, és sajnos az elmúlt hetek tele voltak váratlan, súlyos, nehéz problémákkal. Tiszta depressziós lettem, sokat sírok, próbálok megnyugodni a baba érdekében, de tele vagyok most fájdalommal.
Tudom, hogy a stressz okozhat koraszülést sajnos, de más baja lehet tőle a babának? Genetikai rendellenesség, fejlődési probléma?
Szerintem nem lesz semmi baja. Nekem is nagyon nehéz időszakom volt a terhesség közepe-vége felé, ahogy Te is, én is sokat sírtam, veszekedtünk, depressziós voltam. Néha éreztem, hogy többet keményedik a hasam, akkor tömtem magamba a magnéziukot. Próbáltam a baba miatt nyugodt maradni, de nem mindig lehetett. Végül 39+6-ra szültem, spontán, komplikációmentesen, egy egészséges kislányt.
Genetikai problémát tuti nem okoz, a fejlődése se fog emiatt lemaradni. Inkább próbálj meg higgadt maradni, amennyire lehetséges, és nem aggódni még pluszba ezek miatt is.
Én is rengeteget sírtam, rengeteget dolgoztam, fizikailag és lelkileg is ki voltam nagyon sokszor a terhességem alatt. Pont a kiirt napon szültem, egy egészséges kisfiút. 56 cm, majdnem 4 kiló és egészségügyileg minden rendben van vele. Egy életvidám, okos kisbaba. Most már 10 hónapos. Annyi esetleg van hogy stressz szituációban,ha számára nem jó valami mindig a bal fülét piszkálja. És ez a füle teljesen más mint a másik, úgyhogy én úgy gondolom hogy valószínűleg a mehemben is már úgy vezette le a feszültséget és ez így berögzödott neki. Amúgy születés után a fizioterapeuta a babánál végezhet stressz oldó masszázst, kezelést. Segít neki a születest és a méhen belüli stresszt feldolgozni. Állítólag... Nekunk 50 ezerért ajánlotta az orvos. Fél óra az egész.
De lényeg a lényeg, ne aggódj nem lesz semmi baja. Azért próbálj meg a babara gondolni amikor nagyon szomorú vagy. Neki Te leszel az egész Világ! Szüksége van és lesz Rád ! Egy erős, boldog anya kell neki. Tudom, sokszor nagyon nehéz, de meglatod minden szebb lesz amint meglesz a pici! Könnyű szulest kívánok! Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!