Elmentek betegszabadságra azért mert úgy érzitek kell már egy kis nyugi/pihenés?
Nektek eszetekbe jutott már az, hogy kicsit kiszálljatok a mókuskerékből és csak úgy kiirassátok magatokat a háziorvossal mert esetleg nem akartok kivenni rendes szabadságot vagy már nincs is?
Tehát ha túl sok stressz ér és ingerültek vagytok, vagy ha csak tele van már a hócipőtök a munkahelyi szarságokkal és jó lenne egy kicsit otthon lenni akkor ti elmentek betegszabira?
Nàlunk simàn atlatszo lenne hogy fizetett szabi helyett megyünk betegszabira.
Komolyan nem is ertem mi az hogy betegszabadsàg
Én mennék néha ha megtehetném, de sajnos nem lehet. Angliában élek, és a munkahelyem nem fizeti a betegszabit. Vagyis ez úgy megy, hogy 3 napig otthon maradhatsz azzal az ürüggyel, hogy beteg vagy. Nem kell még orvoshoz sem menni, betegpapír sem kell. Csak betelefonál az ember, hogy 3 napig gyógyul. De ez fizetetlen, ami már elég komoly anyagi vesztesség. Ha 3 napnál több akkor dokihoz kell menni, de nagyon sok esetben a doki nem ír ki. Ő csak elmondja mi a bajod ( vagy fogalma sincs, és csak annyit mond, hogy szedjen paracetamolt) és útnak enged. Szóval táppénzes papír nélkül szintén fizetetlen ami még nagyobb anyagi vesztesség. ( én esetemben 5 nap kihagyás majdnem 350 font kiesést jelent) Ha viszont komoly a betegség, (mondjuk kórház, vagy lábad töröd) akkor örülsz, hogy van magánbiztosításod a Tb mellett, mert az állam igencsak keveset fizet ( olyan heti 70 font körül.
A férjem szerencsés. Ő neki a cég fizeti a betegállományt 100%-ban akkor is ha csak 2 napra vagy 2 hétre megy. De sok cég olyan mint azén cégem. Nem éri meg betegnek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!