Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A férjem arab, van egy kislány...

A férjem arab, van egy kislányunk. Kiköltöznétek a helyemben egy arab országba?

Figyelt kérdés
Ő szorgalmazza,mert ott jobbak az anyagi lehetőségek.Ugyanakkor féltem magam,és legfőképpen a kislányomat.
2010. aug. 9. 22:46
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:

Van egy ismerősöm, nagy volt a szerelem az arab párjával. Szült neki egy kisfiút. Apa nem akart visszamenni a hazájába, csak egy kis nyaralásra, hogy lássák a rokonok is a fiúcskát. Hármasban eltöltöttek a szülőhazájában pár hetet.

Aztán apuka azt mondta anyukának, hogy jöjjön haza, ők követik a kisfiúval 1-2 hét múlva. Elvégre valakinek ugye itthon is kell lenni, dolgozni is kell. Anyuka haza is jött, 100 %-ig megbízva apukában. Sosem jöttek vissza, az akkor 4 éves kisfiút azóta sem látta.

Lett nagy sírás-rívás, hivatalba szaladgálás, keresgélés, jogi ez+az. Nem történt semmi. Apuka elérhetetlen, tehetős, befolyásos család tagja odakint.

Eltelt talán 8 év (ebben nem vagyok biztos). Anyuka új életet kezdett, magyar párja van, gyerekei. A kisfiáról semmi hír, egy fényképet nem kap róla,... Nem beszél a fiúról, csak nagyon ritkán. Akkor viszont összeszorul az ember szíve. Abban reménykedik, hogy a fia felkeresi majd őt, ha nagykorú lesz.

Így indulj el! És talán egy kislánnyal rosszabb.

Nekem van arab, Magyarországon dolgozó, sok-sok éve itt élő ORVOS ismerősöm is. Értelmes, okos ember. Magyar a felesége. Azt mondta, ha lányuk lesz, hazaküldi a nagymamához, mert itt nálunk túl szabad szellemben vannak nevelve a lányok.

És ő egy igen intelligens, tényleg normális orvos, aki min. 15 éve itt él. Mikor ezt meghallottam, teljesen elhűltem.

2010. aug. 11. 09:32
 32/54 A kérdező kommentje:

Igen,nagyjából ezekre a válaszokra számítottam.Természetesen nem a fátyol dolog izgat a leginkább,csak ezzel akartam kifejezni,hogy nem akarja ránk kényszeríteni a konzervatív hagyományokat.A rémtörténeteket,és egyéb dolgokat (csonkítás) én is ismerem,nem úgy mentem hozzá egy arab emberhez,hogy ne olvastam volna el mindent,ne tájékozódtam volna a kultúrájukról,még mikor csak felvetődött h egy pár legyünk.Válaszaitokból sajnos az jön le,hogy egyáltalán nem is kellett volna családot alapítanunk,mert tuti h ő egy rossz ember,vagy az lesz,ha kimegyünk.

Lényeg a lényeg,megmondtam neki h nem megyünk,átbeszéltük a dolgot.Elfogadta,de nem volt túl boldog.Útálja ezt az országot,de nem a szabadszelleműség miatt,hanem mert előítéletes,bántják,terroristának titulálják,nőgyűlölőnek,annak,amiket ti is leírtatok.Ha belegondoltok,ti sem élnétek így szívesen.Az életben ez nem olyan egyszerű,nem fekete-fehér.100 %-ra biztosak lennétek benne,hogy a párotok,aki imád titeket,meg a gyerekeiteket,évek óta minden gondotok,bajotok,örömetek egy lenne, egyszer csak gonosz lesz,és rosszat csinál veletek?Persze a fejemben ott motoszkál ez a lehetőség is,így nem kockáztatok azzal h kimegyek a babával,de a másik oldalról őt is megértem,és sajnálom.Ezzel a dolog egyelőre elült.

2010. aug. 11. 12:56
 33/54 anonim ***** válasza:
Szerintem te is érezted, mi a helyes döntés. Nyugaton sok olyan ország van, ahol toleránsabbak az emberek, pl Anglia, Svájc. Ilyen helyekre még mindig mehettek, ha nem tetszik ez az ország a férjednek.
2010. aug. 11. 13:25
 34/54 anonim ***** válasza:
Ha mégsem mersz vele menni a hazájába,akkor te sem vagy 100%-ig biztos benne,nem igaz...akkor miért kárhoztatod azokat,akik nem is ismerik,viszont nagyon sok hasonló,szépen induló,csúnyán végződő történetet ismernek...És ahogy előttem írják,ha nem akartok itt maradni,ezer más országba lehet még menni az arab országokon kívül.
2010. aug. 11. 14:13
 35/54 A kérdező kommentje:
Senkit nem "kárhoztattam".
2010. aug. 11. 14:26
 36/54 anonim ***** válasza:

Én magam éltem meg egy arab pasi miatt a rémtörténetet. Most már rendeződtek a dolgok, de keserű éveket tudok magam mögött. Vak voltam szerelmes, most meg egy jóóó nagy h*lyének tartom magam, hogy engedtem.

Akkor úgy gondoltam, hogy az én párom a makulátlan, a megtestesült jó etc, mindenki bolond volt,ki ellene beszélt.

Az igazság, az borzalom volt. A falat kapartam, a fájdalomtól, és a "bolond" családom segített ki a gödörből.

2010. aug. 11. 14:37
 37/54 anonim ***** válasza:
100%

Valóban nem szó szerint "kárhoztattad",csak egyértelműen elítéled akik válaszoltak,mert senki nem azt írta,h menj nyugodtan.Egyébként nem írt senki olyant,h rossz ember lenne a férjed,sőt,sokan pont azt írták,h bár itt jó ember,de otthon a család nyomásának kénytelen engedni.

Ha 100%-ig biztos vagy a férjedben,akkor miért kérdezted?Ha pedig nem,akkor nem hiszem,h kétséges,h nem szabad menni.

2010. aug. 11. 15:19
 38/54 anonim ***** válasza:
92%

Sok az előítélet és a rémtörténet? Nem gondolod, hogy ezeknek van alapjuk? Ha Angol lenne a férjed akkor nem kapnál ilyen válaszokat és ez nem véletlen!

biztos jó ember a férjed, mindenkié az volt és mégis baj lett. Nem ismered a férjed családját nem tudod mivel tömnék a férjed fejét. Utánaolvastál de az nem ugyanaz mintha ott lennél, ettől még nem ismered őket!

2010. aug. 11. 15:35
 39/54 A kérdező kommentje:
Mint ahogy azt már írtam,senkit nem ítélek el a válaszaiért,és főleg nem azért,mert azt tanácsoltátok h ne menjek.Ezt többször nem fogom elmondani,és a kifejezéseken sem lovagolni.Azt is tudom h nem azt írtátok hogy rossz ember a férjem,de szinte mindannyian hogy rossz LESZ,ha kimegyünk,de ezért sem neheztelek senkire,mert valóban van alapja a dolognak.Ha a helyemben lennétek,ti is tutira meg lennétek győződve,hogy IGEN,ha kimegyünk,egy állat lesz belőle?Arról hogy MINDEN EGYES arab férfi a saját hazájában nőgyűlölő?Nincs kivétel egy sem?
2010. aug. 11. 16:47
 40/54 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, pont hogy nem azt mondtuk, hogy nőgyűlölő lesz a férjed, hanem , hoy oiihon a család nyomása miatt nem lesz választási lehetősége. Tehát ő beszélhet, hogy nem úgy akar élni, nektek mások a szokásaitok, alá kell rendelnie a ti életeteket a "NAGY CSALÁD" nem fog engedni. Hidd el, nem akarunk rosszat, tanácsot kértél, mi azt tanácsoltuk, ne menj! Ha valóban ennyire nem érzi itt jól magát, menjetek egy másik országba, de ne arab országba!
2010. aug. 11. 18:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!