A férjem arab, van egy kislányunk. Kiköltöznétek a helyemben egy arab országba?
Van egy ismerősöm, nagy volt a szerelem az arab párjával. Szült neki egy kisfiút. Apa nem akart visszamenni a hazájába, csak egy kis nyaralásra, hogy lássák a rokonok is a fiúcskát. Hármasban eltöltöttek a szülőhazájában pár hetet.
Aztán apuka azt mondta anyukának, hogy jöjjön haza, ők követik a kisfiúval 1-2 hét múlva. Elvégre valakinek ugye itthon is kell lenni, dolgozni is kell. Anyuka haza is jött, 100 %-ig megbízva apukában. Sosem jöttek vissza, az akkor 4 éves kisfiút azóta sem látta.
Lett nagy sírás-rívás, hivatalba szaladgálás, keresgélés, jogi ez+az. Nem történt semmi. Apuka elérhetetlen, tehetős, befolyásos család tagja odakint.
Eltelt talán 8 év (ebben nem vagyok biztos). Anyuka új életet kezdett, magyar párja van, gyerekei. A kisfiáról semmi hír, egy fényképet nem kap róla,... Nem beszél a fiúról, csak nagyon ritkán. Akkor viszont összeszorul az ember szíve. Abban reménykedik, hogy a fia felkeresi majd őt, ha nagykorú lesz.
Így indulj el! És talán egy kislánnyal rosszabb.
Nekem van arab, Magyarországon dolgozó, sok-sok éve itt élő ORVOS ismerősöm is. Értelmes, okos ember. Magyar a felesége. Azt mondta, ha lányuk lesz, hazaküldi a nagymamához, mert itt nálunk túl szabad szellemben vannak nevelve a lányok.
És ő egy igen intelligens, tényleg normális orvos, aki min. 15 éve itt él. Mikor ezt meghallottam, teljesen elhűltem.
Igen,nagyjából ezekre a válaszokra számítottam.Természetesen nem a fátyol dolog izgat a leginkább,csak ezzel akartam kifejezni,hogy nem akarja ránk kényszeríteni a konzervatív hagyományokat.A rémtörténeteket,és egyéb dolgokat (csonkítás) én is ismerem,nem úgy mentem hozzá egy arab emberhez,hogy ne olvastam volna el mindent,ne tájékozódtam volna a kultúrájukról,még mikor csak felvetődött h egy pár legyünk.Válaszaitokból sajnos az jön le,hogy egyáltalán nem is kellett volna családot alapítanunk,mert tuti h ő egy rossz ember,vagy az lesz,ha kimegyünk.
Lényeg a lényeg,megmondtam neki h nem megyünk,átbeszéltük a dolgot.Elfogadta,de nem volt túl boldog.Útálja ezt az országot,de nem a szabadszelleműség miatt,hanem mert előítéletes,bántják,terroristának titulálják,nőgyűlölőnek,annak,amiket ti is leírtatok.Ha belegondoltok,ti sem élnétek így szívesen.Az életben ez nem olyan egyszerű,nem fekete-fehér.100 %-ra biztosak lennétek benne,hogy a párotok,aki imád titeket,meg a gyerekeiteket,évek óta minden gondotok,bajotok,örömetek egy lenne, egyszer csak gonosz lesz,és rosszat csinál veletek?Persze a fejemben ott motoszkál ez a lehetőség is,így nem kockáztatok azzal h kimegyek a babával,de a másik oldalról őt is megértem,és sajnálom.Ezzel a dolog egyelőre elült.
Én magam éltem meg egy arab pasi miatt a rémtörténetet. Most már rendeződtek a dolgok, de keserű éveket tudok magam mögött. Vak voltam szerelmes, most meg egy jóóó nagy h*lyének tartom magam, hogy engedtem.
Akkor úgy gondoltam, hogy az én párom a makulátlan, a megtestesült jó etc, mindenki bolond volt,ki ellene beszélt.
Az igazság, az borzalom volt. A falat kapartam, a fájdalomtól, és a "bolond" családom segített ki a gödörből.
Valóban nem szó szerint "kárhoztattad",csak egyértelműen elítéled akik válaszoltak,mert senki nem azt írta,h menj nyugodtan.Egyébként nem írt senki olyant,h rossz ember lenne a férjed,sőt,sokan pont azt írták,h bár itt jó ember,de otthon a család nyomásának kénytelen engedni.
Ha 100%-ig biztos vagy a férjedben,akkor miért kérdezted?Ha pedig nem,akkor nem hiszem,h kétséges,h nem szabad menni.
Sok az előítélet és a rémtörténet? Nem gondolod, hogy ezeknek van alapjuk? Ha Angol lenne a férjed akkor nem kapnál ilyen válaszokat és ez nem véletlen!
biztos jó ember a férjed, mindenkié az volt és mégis baj lett. Nem ismered a férjed családját nem tudod mivel tömnék a férjed fejét. Utánaolvastál de az nem ugyanaz mintha ott lennél, ettől még nem ismered őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!