Mi a véleményetek ezekről a nevekről? Magdolna, Margit, Gizella? Ha ezt a nevet adná valaki a gyerekének, nem félő , hogy fogják csúfolni miatta? Az én véleményem szerint ezek öreges nevek és a gyerekek szeretnek csúfolódni oviba iskolába sajnos...
A Margit nem tetszik, a Gizella elmegy, a Magdolna kifejezetten szép csengésű. Nekem amúgy bejönnek a régiesebb nevek, csak néhányat nem adnék, általában azért mert kötök hozzájuk 1-1 seprűnyeles vén boszorkányt. De fiatalos nevek között is van ilyen ellenszenves, csak ott meg kései abortuszszökevények miatt :D
Az oviban meg sajnos mindig megtalálják az okot a csúfolódásra. Az egy-két nyomorult hangadó már ott próbálgatja magát, hogy tudja a birkább fajta gyerekeket hergelni egy-egy "más" ellen. Ezt nem tudod kiküszöbölni csak azzal, ha a sajátodat normálisan neveled, hogy ne vegyen ebben részt.
Nekem a Magdolna tetszik vagy Magda vagy ami számomra még szebb az a Magdaléna (Leni becézéssel)
A Gizella még elmegy, de a Margit nem jön be, túl sokszor hallottam a "Maaargit, maga nooormális?!"-t.
Nekem pl. tetszik a Magdolna, nem mondom, hogy ez a kiválasztott nevem, amit a gyerekemnek adnék, de szerintem kifejezetten szép hangzású, mondjuk a Magdi becézés nem igazán jön be.
A Margit nem tetszik, ezt biztos nem adnám, de ennek a névnek a verziója a Margaréta, ami viszont nagyon szép.
A Gizella sem tetszik kifejezetten, főleg ha Gizizik, de lehet becézni Ellának is, ami egész jó.
A lányaim Magdolna, Veronika és Heléna, mind 8 év alatt vannak. Senki sem csúfolta őket sosem a nevük miatt.
Nincs is senkinek ilyen neve az osztály/ovistársak között, mint nekik. Ellenben Lora, Lili, Zoé, Hanna tömkelege jön velünk szemben..
A Magdolna szép név szerintem, és a Magda, Magdi becézése is tetszik.
A Margit így nem tetszik, de ismertem egy Margit nevû lányt, akit Margónak becéztek. Ez a becenév nagyon tetszett, olyan menô volt. A Margarita és Margaréta nevek viszont nagyon tetszenek.
A Gizella név semleges, teljesen vállalható, bár a Gizi becézése nem tetszik. Ismertem viszont Gizellát Gizke becenévvel, ami kedves becézésnek tûnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!