Mit tehetnék ha a 4 hónapos babám utál hason lenni?
Figyelt kérdés
Van, hogy megvan hason simán (bár szerintem sokkal tovább kéne hason lennie de egy idő után leteszi a fejét mert elfárad) máskor meg ahogy hasra teszem már sírni kezd, lerakja a fejét, próbál a hasáról hátára fordulni és van hogy meg is teszi.
Én megnézetnén egy gyogytornásszal. Alapból szeretnek hason lenni, ha nem, akkor valami diszkomfort erzet miatt szokott lenni. Pl feszes nyak/hat/vall stb. Nekünk is kellett járni gyogytornara emiatt. Lehet, hogy nincs ilyen nálatok, de ha van, jobb tudni róla, mert ha nem kezelitek időben borul a mozgásfejlődés.
Sok baba nem szeret hason lenni, az enyém se szeretett az elején. Igazából légy türelmes, hagyj neki időt. Ha már mozgékonyabb lesz, egyre jobban megszereti talán. Én sosem erőltettem, van hogy 3 percet "bírt", van hogy 10et. Ha láttam hogy kezd elege lenni a dologból, vagy megfordítottam, vagy ment egy picit a pihenőszékbe, vagy kiságyba, vagy akármi. Azt nem akartam, hogy hagyom, ha nem érzi jól magát akkor is, had szokja, stb, stb. Inkább próbáltam a "hason létet" jó élményként felfogatni vele, amíg elvolt, addig hagytam csak:) ez tipikusan a fokozatosan jobb lesz dolog szerintem.
2020. okt. 25. 10:40
5/18 anonim válasza:
Az elsőre NE hallgass!!
Muszáj hason lennie, hogy erősödjön.
Tekerj össze törölközőt,hengerré,és tedd a hónalja alá!
De mindig csak kis időre. Közben ne légy feszült! Tégy elé játékokat, könyveket, hadd nézegesse!
Fontos, hogy ha sír, akkor se legyél ideges. Majd legközelebb, 2 óra múlva újra megpróbáljátok.
2020. okt. 25. 10:47
6/18 anonim válasza:
Utolsó jól írja.
Ha nincs hason nem tud megerősödni a nyak, felső majd alsó hát izmai. Nem kell eroltetni, érdekessé kell tenni. Mindig picit tovább legyen hason, te is hasalj le vele szembe. Utána jól puszilgasd, mosolyogtasd meg, majd később ugyanigy.
Ez nem szeret, nem szeret kérdése.
2020. okt. 25. 11:57
7/18 Derjaderja válasza:
Nem muszáj hason lennie.
2020. okt. 25. 12:04
8/18 anonim válasza:
Tedd hasra, mindig több ideig. Valami érdekes játékot rakj elé. Játszószőnyeget, ilyesmit kevesebbet használjon. Először csak pár percet legyen hason, majd fokozatosan többet fog bírni. Muszáj, mert innen indul minden mozgásforma, a hát és nyakizmok így fognak megerősödni.
2020. okt. 25. 12:41
9/18 anonim válasza:
De igen, 7-es, kell hason lennie, az összes mozgásforma ebből a pozícióból indul. 4 hónaposan már azért kell vele foglalkozni, hogy megszeresse. Ahogy egy korábbi válaszoló írta, tegyél összetekert törölközőt a hónaalá. Nyilván ha nagyon nem tetszik neki, akkor ne erőltesd egyszerre sok időre,de minden nap többször tedd így hasra. Az én kisfiam is így szeretett meg hason lenni.
2020. okt. 25. 13:17
10/18 Derjaderja válasza:
Linkeltem egy cikket, én azzal értek egyet, amit ott írtak. Az én babám is utált amúgy hason lenni, egy darabig próbáltam erőltetni eredmény nélkül, aztán olvastam a hordozoházas cikkeket, azokat követtem és azok segítettek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!