Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mire vélnéd, ha egy rokoni,...

Mire vélnéd, ha egy rokoni, unokatesód se jönne el a babád születése után meglátogatni, megnézni a babád?

Figyelt kérdés
Már nagyobb, Bana, nem a vírus miatt van, csak most írom a kérdést. Köszönöm!
2020. okt. 19. 07:03
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Akkor azok a családok gázak, ahol ha születik egy baba, akkor meglátogatják, mert az a normális, ha kutyát se érdekli,hogy az rokonának gyereke született, nem számít, jelentéktelen semmiség, csak akkor jelennek meg, ha a markukat tartják vagy szívességért kuncsorognak?

Normáliséknél be se engedik a rokont, mert minek jön, ha kb semmi nem történt, ne érdekelje, ha érdekli, az beteges?

Ha nem érdeklődik, és nem megy el megnézni, akkor ha nem azt jelenti, hogy nem érdekli a rokona, leszarja, akkor mit jelent?

2020. okt. 19. 09:11
 12/20 anonim ***** válasza:
76%
Én örülnék neki ha békén hagynának. Pont az ellenkezőjétől félek, hogy mi lesz ha megszületik és jön a népes rokonság a nyakamra vendégeskedni.
2020. okt. 19. 10:31
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg senki nem jönne el megnézni a babát miután megszületett, betudnám annak, hogy kicsit sem érdekli őket. Ezen változtatni nem tudok, tehát nem görcsölnék rajta.

Nálam egyébként testvérem nem akart jönni, pedig köztünk jó a kapcsolat. Mindig azt mondja, hogy na most már tényleg be fog ugrani látogatóba, a gyerek meg lassan 9 hónapos lesz. Az elején furcsálltam, de már nem foglalkozok vele. Majd karácsonykor találkoznak, vagy akkor se.

2020. okt. 19. 10:55
 14/20 anonim ***** válasza:
Ne beszéljünk és gondolkodjunk végletekről. Úgy tűnik ez nálatok előfordult hogy valaki tartja a markát. Lehet neki nemet mondani ugyanúgy, ahogy bárki másnak tennéd. Miért kell hogy mindenki az egész családból körülrajongjon? Az ezredik unokatestvér és rokon is? Akik közel állnak hozzátok nem adják meg az elég figyelmet nektek? Én személy szerint utálom, ha rokonok zaklatnak. A rokont nem választod, a barátokat igen. Ha a közeli barátaimat nem érdekelné, lehet fájna, ha egy unokatestvért, pont leszrom.
2020. okt. 19. 10:56
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy unokatesom se látta meg a babám. Nyáron, mikor mamanal voltunk, a nagynenemek eljöttek. Mert amúgy 300+ km-re laknak. Igazából ha te nem találkozol velük rendszeresen, csak sátoros ünnepeken, nem fognak rohanni a baba miatt se.
2020. okt. 19. 11:07
 16/20 anonim ***** válasza:
66%
HÚ, de sok embernek fáj az igazság. Érdemes lenne belegondolni, miért nincsenek erősebb kapcsolataitok, ha már egy kisbaba születése se mozgatja meg a körülöttetek levőket! Mert ez egy komoly jel.
2020. okt. 19. 11:12
 17/20 anonim ***** válasza:
89%
16 szerintem nem kell ezt túldramatizálni. Ha nem tartjátok a szoros kapcsolatot a baba se fogja megmozgatni, ha igen, akkor menni fognak. Ennyi. Lehet nézegetni miért nem erősebb a családi kapocs, de minek? Egyszerűen csak nem kell meglepődni hogy azok a rokonok nem rohannak babát látogatni, akik amúgy is csak 2 évente egyszer találkoznak veled is.
2020. okt. 19. 11:16
 18/20 anonim ***** válasza:
89%
16: a látogatós családoknál sem a rendkívül erős rokoni kapcsolatok mozgatják az embereket, hanem az illem. Erre kiváló példa férjem családja, ahol akármi történik, kötelező jelleggel kell menni esküvőre, babalátogatóba, stb.
2020. okt. 19. 11:31
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Családja válogatja. Férjem családja nagyon összetartó, mikor megszületett a lányunk, a szüleink és az ő testvérei mind meglátogattak még a kórházban. A nagyszülei, az unokatestvérei, miután hazamentünk, 2-3 héten belül jelenttkeztek, hogy miben tudnak segíteni, mikor nem zavarnak, megnéznék a picit. Egy hónapon belül az egész rokonsága látta. Az én családom az első karácsonykor látta, és akkor is tojtak rá. Egyedül a szüleim érdeklődnek, velük találkozunk is, de az én uokatesóim, nagyszüleim már a csak akkor hívnak, ha kell nekik valami.

Hogy gáz-e, arra nem tudok mit mondani. Nyilván, nekem az tetszik jobban, azt keresem szívesebben, aki törődik a lányommal. Én ezzel úgy vagyok, hogy a gyereknek annál jobb, minél többen szeretik, így elküldeni nem fogok senkit. Férjem családja, és az én szüleim nagyon szeretik. A többiekkel meg nem foglalkozom. A lejmolást viszont kategorikusan elutasítom, ki nem állhatom, nyugodtan tartsanak szűkmarkú tetűnek, de nem pénzelek senkit, aki felnőtt, diplomás létére nem tud pénzt keresni.

2020. okt. 19. 16:56
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
7essel egyetertek. Akit nem erdekel h eletem legnagyobb esemenye zajlik( gyerekem lett) annak nem vok fontos!
2020. okt. 25. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!