Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kötelezőkön kívüli oltásokat...

Kötelezőkön kívüli oltásokat mikor adattátok be és mennyibe került árba?Melyiket kellett két alkalommal és mikor?Bexsero és a Rota érdekel.

Figyelt kérdés
2020. okt. 12. 15:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
42%
Én 1-es vagyok, többek között azért sem adattam a rotát, mert el kell olvasni a Rotarix tájékoztatóját, ki van emelve benne, hogy kis súlyú, korábban született babákra kiemelten kell figyelni a beadásával, mert gyakoribbak a mellékhatások: légzéskimaradás, bélbetüremkedés, belső vérzések..Nem csak náluk jöhetnek elő, de náluk gyakoribbak, nekem egy 37. hétre született 2.5 kilos babám volt, eszem ágában nem lett volna ilyet kockáztatni neki..Inkább egy fo*ós hányós betegség, mint ilyenek..A László kórházban kezelik a Rotarix oltásnak a belső vérzéses stb "áldozatait". Ezek az oltások sem biztos, hogy olyan jót tesznek!! Mérlegelni kellene ezt is, épp elég kötelezőt kapnak, és nem, nem vagyok oltásellenes, nagyon örülök neki hogy van a bcg meg az ipv, ezekért kifejezetten hálás vagyok a 21. századnak, de azért nem kell minden ellen is beoltani a gyereket, pl ez a rota oltás ami egy tipikus lehúzás csak a gyógyszeripar részéről. De aki akarja, adassa.
2020. okt. 12. 17:43
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Biztos vagyok benne, hogy a László kórház fel tud mutatni valamennyi “áldozatot” (ez így azért indokolatlanul drámai), de azért azt is nézzük meg a másik oldalon, hogy mi van ha egy pár hónapos baba korhazba kerül... az sem fényesebb. Természetesen az ellenjavallot csoportok szülei kerüljek el, de pont ez lenne a lényeg. Aki nem ellenjavallott csoportba tartozik és beadatja, a te babadat is védi, mert betegség gyakoriságát csökkenti. Az meg hogy egy baba veszélyeztetett kategória, nyilván az orvosok kompetenciája eldönteni. Nekünk a gyerekorvos ha mást nem is, de a rotat mindenképp ajánlotta, az ő praxisában nem volt vele meg soha baj, ellenben rotás gyerek nem egy került már korhazba. Ő borzasztóan rota oltas párti. Nem mai gyerek amúgy 60 körüli, úgyhogy látott már mindent is. Ebben en inkább neki hiszek, mint egy túlparás anyának, akinek amúgy is ellenjavallot csoportba tartozik a gyereke.
2020. okt. 12. 18:04
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Rota volt az első nem kötelező három hónapos korában, vittük babauszasra, a doki javasolta, hogy előtte adassuk be, de amúgy is beadattam volna. Bevallom őszintén én nem emlékszem ilyen magas összegekre, mint amit itt írnak, de simán benne van, hogy csak elfelejtettem. Tavaly júniusban volt.

Mivel márciusban született és kb kéthetes volt, mikor a tv-ben volt hír, hogy előtte évben hány gyerek (azt hiszem nyolc) halt meg az agyhártyagyulladásban egyből úgy voltam vele, hogy beadatom a Bexserot. Három hónaposan kapta abból is az elsőt (két héttel a rota előtt), aztán öt hónaposan és most az utolsót 16 hónaposan. A legolcsóbban 28 ezerért jutottam hozzá, a legdrágább 33 ezer volt. Utána jött a Neisvac C, valahogy kb. két hónap csúszással a Bexsero után, ennek csak oltási díja volt, ezer Ft. Egyik oltásnak sem volt semmilyen mellékhatása nálunk, még csak hőemelkedés sem.

2020. okt. 12. 20:54
 14/17 anonim ***** válasza:
13 minden oltas szabadáras. Lehet, te olcsóbban megszerezted. De amúgy is a rtábak két fajtája van. Az egyikbol kettőt, a másikból harmat adnak. Értelem-szerűen darabra drágább amelyikből kettőt adnak, de kb ugyanoda futnak ki. De nalunk városon belul is 10000ft különbség is volt két patika között.
2020. okt. 13. 00:03
 15/17 A kérdező kommentje:
Két éves kor után a Bexsero 2x 40.000ft?
2020. okt. 13. 10:54
 16/17 anonim ***** válasza:
Kb kérdező.
2020. okt. 13. 11:10
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2020. okt. 13. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!