A kötelezőkön kívül milyen oltásokat adattatok be a babáitoknak?
Szia!
Én csak a prevenar-t és a meningococcus-t adattam be a kislányomnak.
A többiről a védőnő lebeszélt... én bízok benne...
16 hós kislány anyukája
Szia,
mi jövőhéten kapjuk a prevenárt, és már túl vagyunk a rotán. A többit is be fogjuk adatni. A bárányhimlő elleniről megoszlanak a vélemények amiket hallottam, de mi be fogjuk adatni.
Szia,
Mi a rotát és meningococcus-t adattuk be, illetve a prevenart fogjuk.
Üdv: 6 hós baba anyucija
Szia!
Az 1. válaszoló vagyok.
Igen, a védőnő feleslegesnek tartotta a bárányhimlő ellenit, mert csak a tüneteket enyhíti. Én amúgy se akartam azt beadatni, mert kislányom van és inkább gyerekkorában essen túl a bárányhimlőn, mint késöbb, amikor már veszélyesebb lenne neki (pl.: terhesség alatt).
A kullancs ellenit is nagyon ellenezte, mert csak 1 típus ellen véd az oltás és van vagy 10-15 féle... szóval nem érdemes szerinte.
A rotát meg azért nem ajánlotta, mert itt a körzetében évek óta nem volt rota fertőzés. S mivel első baba a lányom a családban, nem tartotta érdemesnek. (mert ha van nagytesó, aki haza tudja hozni az oviból, suliból, akkor érdemes beadni!)
SZóval ezt a védőnőm mondta, én nem értek hozzá, de megbízom benne...
Remélem tudtam segíteni!
16 hós kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!