Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem akarom a férjem nevét...

Nem akarom a férjem nevét adni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A férjem teljesen a dédnagyapja dédnagyapjáid tudja a családfáját, ahol minden József volt. Az apukája meghalt 8 éves korában és nagyon szerette, és már a kapcsolat elején mondta, hogy az Ő nevét kapja majd a fia, de hát a kapcsolat elején nem figyeltek rá, mert hát még nem tudja az ember, hogy mennyire komoly. Amikor már láttam, hogy komoly lesz próbáltam rábeszélni, hogy ne legyen az a neve, mert felesleges, Ő úgy se adja a saját nevet a gyereknek, meg, hogy ma már lehet piszkálni fogják vele, meg nekem sem tetszik meg stb. Már össze is vesztünk emiatt de nem enged. Februárba lenne az esküvő és utána vállalnánk gyereket, de már elgondolkodtam, hogy otthagyom inkább, mert egyszerűen sírógörcsöm van ha belegondolok, hogy egy édes kis angyal babát Józsefnek meg Józsikának kell neveznem. Gyerek korom óta a Milán, Áron és ehhez hasonló nevek tetszenek, minden álmom az volt, hogy ez legyen majd a fiam neve...szánalmas lenne ez "váló" oknak?
2020. okt. 11. 11:43
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
42%

Most a férjed vagy sem?

Amúgy meg a Milan, Áron és ehhez hasonlóak se jobbak mint a József.

2020. okt. 11. 12:30
 12/42 anonim ***** válasza:
27%

Te most azon hisztizel hogy nem lesz trendibendi neve a meg sem született gyerekednek?

A parodat se a néven hivod, vagy Józsi bácsinak?

2020. okt. 11. 12:32
 13/42 anonim ***** válasza:
68%

Azt írod: nem a párod nevét kapja.

A párod miért nem lett József? Van egy bátyja, és ő a József? Ha igen, erre lehet alapozni, hogy ez a hagyomány, hogy ő vigye tovább...

Ha meg a párod egyik testvére sem József, akkor ki lehetne deríteni, miért nem?

Lehet, már az apuka sem szerette a saját nevét, ezért nem adta a fiának, ez komoly érv lehet.

Egyébként semmi baj a Józseffel, nem csak Józsikázni lehet, de Joci, Jocó, Jocky...

Kompromisszumként meg még mindig ott a két vezetéknév lehetősége.

2020. okt. 11. 12:41
 14/42 anonim ***** válasza:
44%

Nekem se tetszik, de ha a férjemnek ez ennyire fontos lenne, akkor engednék.

Majd lesz a második Milán.

A két név se rossz.

De én azt látom, hogy annyira nincs jelentősége, hogy milyen nevet kap egy gyerek, amíg nem lehet vele csúfolni. (Végh Bélát ismerek, pl.) Aki szereti, az a nevével együtt fogja, aki nem, az a nevét is utálni fogja.

Sok családban annyira megragad a becenév is, hogy még felnőttként is úgy hívják, mindegy, mi a keresztneve. A kisfiam is inkább becézni szoktam, Macinak hívja a fél ovi is.

2020. okt. 11. 12:45
 15/42 anonim ***** válasza:
48%
Adjátok második névnek, nem baj ha a nagymama jozsikázza, majd leszokik róla. Férjednek tetszik az áron, vagy a milán?
2020. okt. 11. 12:46
 16/42 A kérdező kommentje:
O csak XY Józsefnek akarja elnevezni, semmi mas pedig nekem a XY Milán/Áron József tetszene is de nem enged
2020. okt. 11. 12:50
 17/42 anonim ***** válasza:
75%
Sose adnám se az azpa nevét se a sajàtomat. Úgyis te fogod mondani a nevet
2020. okt. 11. 12:52
 18/42 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem jobb ha ezt nem erőltetitek. Mindketten gyerekesek vagytok. Amúgy nem tűnt fel amikor megismerkedtetek, hogy a családban mindenki Józsi? Vagy azt gondoltad, hogy te beteszed oda a s..ged és akkor ez másképp lesz? Ha neked ennyire számít ez akkor már össze se kellett volna vele jönni. Bár kissé beteges ha valaki ez alapján választ párt, de láthatóan nálad amúgy sem oké minden.
2020. okt. 11. 12:55
 19/42 A kérdező kommentje:
Jah leendő férjem úgy akartam írni :D
2020. okt. 11. 12:56
 20/42 anonim ***** válasza:
87%
Engem is zavarna, főleg az, hogy ilyen arrogánsan, egyedül akar dönteni, de gondolom nemcsak ebben ilyen a hozzáállása, én nem ilyen férjet választottam szerencsére.
2020. okt. 11. 12:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!