Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 11 napos a kisbabám. Mikor...

11 napos a kisbabám. Mikor rakhatom játszó szőnyegre? Alszik és eszik.

Figyelt kérdés
Vagy mik az ajánlások? Mikor kezdjem el?
2020. szept. 4. 13:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
81%
Én a fiamat olyan 8 hetes kora körül tettem rá, addig semmi értelme nem lett volna,ő is evett-aludt.
2020. szept. 4. 13:52
 2/17 Derjaderja ***** válasza:
60%

Milyen játszószőnyeg?

A legjobb nekik a sima vízszintes felület a letevésre (ha nincs letéve akkor meg a karodban vagy rajtad).

Amúgy bármikor lerakhatod, de nem biztos hogy szereti, sőt amíg ilyen pici, a látása se olyan, hogy élvezné.

3 hónapos kor után szinte mind érdeklődik már és rövidebb-hosszabb időre letehető, addig meg egyéni. De ilyen pici nem profitál belőle v szórakozik tőle.

2020. szept. 4. 13:53
 3/17 anonim ***** válasza:
80%
Nem tudom mi az ajánlás, de én két hónapos korában raktam játszószőnyegre, akkor már értelme volt a dolognak. 11 napos baba még jóformán látni se lát rendesen, színeket egyáltalán nem, és fordítottan látják a világot. Legyen sokszor rajtad, bújjatok sokszor össze, neki egyelőre te vagy a szórakozás.
2020. szept. 4. 14:00
 4/17 anonim ***** válasza:
74%
3 honaposan raktam le,elotte a kanapen fekudt,evett aludt,nem is forgott.
2020. szept. 4. 14:02
 5/17 anonim ***** válasza:
50%
Miért akarod lerakni ? Hogy biztonságban legyen vagy hogy fejlődjön ?
2020. szept. 4. 14:41
 6/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Utolso: a fejlodes miatt. Kontrasztos képeket mutogatok neki, de tényleg nem volt világos mikor érdemes foglalkozni a kis agyával.
2020. szept. 4. 14:43
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha már lesz olyan időszaka amit ébren éberen érdeklődve tölt. 2 hónapos koráig az én lányom is evett aludt, illetve annyira kevés időt volt ébren hogy azt “vele” töltöttem. Még kb 2 hét volt mire igazán elkezdték érdekelni a tárgyak játékok. Azóta szívesen van lenn a játszósarokba amit kialakítottam neki.
2020. szept. 4. 14:45
 8/17 A kérdező kommentje:
2: igen a "letevős" játszószőnyeg, zongora van a végében amit rúgdoshat. Már nagyon várom azt hogy taníthassam:) Kezdő anyaként fogalmam sincs mikor mi jön, nem akarom hogy bármiről lemaradjon. Apropó, a doman módszerhez mit szóltok? Nekem ez a babázós időszak picit monoton :)
2020. szept. 4. 15:02
 9/17 Derjaderja ***** válasza:
100%
De nem igazán kell őket tanítani. Picit túltolod.
2020. szept. 4. 15:31
 10/17 Derjaderja ***** válasza:
90%

Amúgy azt gondolom, hogy az ilyen "okosbaba" módszerek károsak. A babának van egy saját ritmusa és programja a fejlődésre, amire időt igényel. Mindig azt a leghasznosabb csinàlnia, amire épp megérett, vagyis amit magától csinàl.

Szabad mozgás és szabad játék fejleszti.

A zongora se igazán jó, nem zongoráznia kell a lábával, hanem az alap mozgásfejlődésen átmennie. Az a mozdulat sikeres számára ami a mozgásfejlòdést szolgàlja. Egy zongorabillenyű eltalálása zsákutca a mozgásfejlődésnek.

Persze nem baj végül is ha ilyen játszószőnyeg van, de a még az is a koncepciód hogy majd ott tanítgatod, az picit aggasztó.

Egyszerűbb gyermekkor c könyvez javaslom meg a www.hordozo.hu oldalon a Mozgásfejlődés cikkeket, Waldorf és Montessori módszereket, Vekerdyt.

Egyik se szentírás, de mindegyikkel jobban jár mint az okosbabasággal.

2020. szept. 4. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!