Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki mennyit rak havonta félre...

Ki mennyit rak havonta félre a gyermekének életkezdésre? Milyen formában?

Figyelt kérdés

Jövőre születik a kisbabánk. Mi nem kaptunk semmiféle életkezdési támogatást a férjemmel, és meg is szenvedtünk emiatt rendesen, így szeretnénk, ha a mi gyerekeinknek minimum egy lakásönerőbe be tudnánk szállni, ha nem többe.

Úgy gondoltam, havi 40-50 ezret tennénk félre, aztán pár év múlva vennénk egy kis garzont kiadni, annak a kiadása fedezné a lakbért es a pénzt továbbra is tehetnénk félre (nyilván az inflációval növekedne az összeg).

Aztàn majd ha kifizettük a lakást, eladjuk és szétosztjuk a gyerekek között (kettőt tervezünk).

Oke, így kicsit meg kell húzni a nadrágszijat, nem lesz minden évben görögországi nyaralás meg a házunkkal is lassabban haladunk majd, de nekem ennyit megér, hogy el tudjam indítani a gyerekeimet.

Ti milyen formában takarítotok meg a gyereknek és mennyit?

2020. aug. 25. 17:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
9%
Jézusom, #8! Te nem vagy normális! A fiad pénze ment rá egy másik ember kölykére. Én értem, hogy rákos volt, de akkor is!
2020. aug. 25. 18:56
 12/20 anonim ***** válasza:
87%

11-nek.

Azért mert neked a pénz a legfontosabb, vannak akiknek az emberi élet. 3 éves kilány élete ne a pénzen múljon. Sajnálom, hogy te ennyire érzéketlen vagy. Csak megjegyzem. Fiam pontosan tudja, hogy mi történt. Azt mondta, hogy örül, hogy a kishúga életben maradt. Örül, hogy volt rá pénz, hogy külföldön megtudják műteni, életben maradt.

Tényleg sajnállak, hogy ennyire nem is tudom jellemtelen vagy.

2020. aug. 25. 19:03
 13/20 anonim ***** válasza:
27%
Mi semennyit. Úgy gondoljuk hogy a taníttatásukat fizetjük, utána ők is boldogulnak ahogy mi tettük. Nem gondolom hogy nekünk kellene a gyerekeinknek lakást venni. (Nálunk ez elvi kérdés még mielőtt azt írják hogy nincs rá pénzünk).
2020. aug. 25. 19:24
 14/20 anonim ***** válasza:
88%
Nem konkretan nekik. Ingatlanokba fektetunk. Van mar tobb. Forgatjuk a penzt, a cel, h mindegyiknek legyen lakasa felnott korara. Bankszamlan majdnem felesleges gyujteni, mert nem kamatozik. Annal mar a kotveny is jobb.
2020. aug. 25. 19:33
 15/20 anonim ***** válasza:
91%
Még csak 1 gyerekem van, neki 550 euróval nyitottunk megtakarítást, havi 50 eurót kap rá, 18 éves koráig. Ha lesz testvére akkor neki is ugyanígy fogunk félretenni. Remélem. Nem tudom mit hoz a jövő, de remélem ugyanilyen jól fog menni a sorunk, akkor ha szükségük lesz önerőre akkor tudunk adni. Én azért igyekszem úgy nevelni a gyerekem, hogy helyt tudjon állni az életben és hogy önmaga is meg tudjon küzdeni azért, amit szeretne. Mi nem kaptunk semmit, de 4 évig lakhattunk az anyós lakásában (ő nem itt lakott), amire nem kellett bérleti díjat fizetni, így eléggé sokat meg tudtunk spórolni.
2020. aug. 25. 20:46
 16/20 anonim ***** válasza:
88%

Kotottem fundamentat mindegyiknek mikor megszulettek

15e/szamla amit fizetek osszesen havi 45e

Tudom nem sok, de egyedul nevelem oket ennyi futja.

2020. aug. 25. 21:35
 17/20 anonim ***** válasza:
94%

Ha ismét 2 kereset lesz, havi 50 font fog menni rá, illetve fizetjük a továbbtanulását, jogsiját, első autóját. Sokaknak ennyire se futja, szerintem, még ha ez nem is nagy összeg, legalább valami.

Én nem fogok nyaraláson spórolni, legyenek szép gyerekkori élményei is.

2020. aug. 25. 21:54
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Szégyelld magad! A fiadat meglopták, (mert ez ugye lopás) és így reagálcs csak? Szép egy édesanya lehetsz!
2020. aug. 26. 06:24
 19/20 anonim ***** válasza:
91%

18 neked mi a franc bajod van te érzelminyomorék?

A válaszoló leírta, hogy a fiú örül, hogy él a kishuga. Akkor?

Na ilyen fillérbszót ne neveljen soha senki, mert ennél bármi jobb.

2020. aug. 26. 06:57
 20/20 anonim ***** válasza:
90%
Semennyit. Félreteszünk, de azért, hogy bármire legyen. Ha elindul a felnőtt élete, mellette leszünk, akkor bármiben támogatjuk majd. De a hosszú lejáratú befektetésem pont akkor kivehető, tehát ha nem lesz akkor, amikor kell, akkor is lesz vésztartalék.
2020. aug. 26. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!