Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy nyugodjak le, rettegek...

Hogy nyugodjak le, rettegek hogy a gyerekem autista?

Figyelt kérdés

13,5 hosnoos a gyerekem es egyszeruen rettegek minden aldott nap hogy autista nagyjabol 6 hos kora ota. Nem birok mar igy elni mindig csak figyelem mit csinal es hogy csinal

Le van maradva kicsit a koratarsaihoz kepest mozgasban is(meg nem jar onalloan) ertelmileg is(nem ert meg mindent amit mondok neki csak nehany egyszerubb dolgot) nem utanoz se engem se mas gyerekeket, neha legyezget a kezevel, a hozzataplalas iszonyat nehezen indult be, sokszor ad ki jatektevekenyseg kozben egysiku monoton hangot, csak artikulalatlanul gagyog egyetlen szava vagy szo szerusege sincs, es nagyon bizalmatlan masokkal, gyerekekkel egyaltalan nem foglalkozik

Egyszeruen ki vagyok keszulve mar idegileg h azt erzem autista vagyis nem is ezert hanem azert mert tudom h minimum 2 eves koraig a kutya nem fogja tudni nekem megmondani h az vagy nem az. Es az meg nagyon sok ido es szornyu ez a bizonytalansag

2020. aug. 21. 22:08
 31/94 anonim ***** válasza:
100%
És honnan tudod, hogy a többi gyerek egykorú volt a tiéddel?
2020. aug. 21. 22:57
 32/94 Derjaderja ***** válasza:
100%

Én azért nem hiszem, hogy a 13 hónaposok együtt főzőcskéznek a babakonyhában.

Ez még az egyedül épp játszani kezdés korszaka.

Az én lányom szuper szociális, nem autista, de nem főzőcskézett. Ráadásul pont ebben a korban van egy nagy kognitív fellendülés vagy pár hónappal később.

Meg csomó minden a járással is együtt jár pl az állva főzőcskézés...

Az is kérdés, te miket játszol vele meg egyáltalán milyen játékai vannak.

Nekünk pl nincs formabedobónk meg ezeket a baba puzzleket nem is érti a 19 hónapos, de vonatpályát építeni tud segítséggel meg távirányítóval kezelni a mozdonyt mert vendégségben elleste.

2020. aug. 21. 22:57
 33/94 anonim ***** válasza:
89%
Szegény gyerek, milyen lehet ezt neki megélni?
2020. aug. 21. 22:59
 34/94 anonim ***** válasza:
92%

30-assal totál egyet értek. Majd ha elindul, akkor az értelme is jelentősen fejlődni fog. Hidd el!

Egy 13 hónapos nem játszik szerepjátékot. Aki mást mond az hazudik.

2020. aug. 21. 22:59
 35/94 A kérdező kommentje:

Nem osszeszokott gyerekek voltak hanem azok akik jarni fognak oda jovore. Nyilvan voltak kicsit idosebbek is de egykoruam meg fiatalabbak is beszelgettem a szuleikkel vagyhat igy kozosen dumaltunk.

Nem egyutt fozicskeztek a gyerekek ugy ertem h az egyik tologatott egy autot a masik formabedobozott a harmadik kevergetett egy labasba es meg is kotolta jatekbol amit fozott hat leesett az allam. Es termette mind nagyobb az gyerekemet rendre 10honaposnak nezik mert eleg pici mivel koraszulott a 13 ho is csak a korrigalt kora, 27hetre szuletett.

2020. aug. 21. 23:10
 36/94 A kérdező kommentje:
Es hozazatennem h a koraiban mas koraszulottek is sokkal fejlettebbek minden szempontbol mint o
2020. aug. 21. 23:12
 37/94 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom. Hát akkor meg mit vársz tőle? Örülj, hogy már itt tart!

Te viszont nem vagy 100-as!

2020. aug. 21. 23:13
 38/94 anonim ***** válasza:
100%
Remélem minél hamarabb elkezdi azt a bölcsit
2020. aug. 21. 23:14
 39/94 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező akkor te az én gyerekeimtől a zárt osztályra kerülték volna...

A lányom 7 hós koráig minden a nagykönyv szerint csinált. 5 hónaposan ült, 6 hósan mászott, 7 hósan felállt. Aztán itt megállt a tudomány. Majdnem 15 hónapos volt, mikor járni kezdett. 2 évesen úgy ment bölcsibe, hogy jó ha 4 szót mondott. Nem kellett fél év, és folyékonyan beszélt. Most 5 éves, nagycsoportba megy, és rettenetesen értelmes. Megelőzi a korosztályát, valamint már most kitűnik sportok terén.

A fiam meg lusta. Mindent az utolsó pillanatban. 9 hónapos státuszon még nem ült fel önállóan. 1 héttel a státusz után ült fel elsőzör egyedül. 10 hósan kezdett mászni, 17 hónaposan menni. Novemberben lesz 2 éves. 3 napja próbálkozik önállóan kanállal enni, addig nem volt hajlandó megfogni. Szinte semmit nem beszél. 3 szó van,amit tudatosan használ. Az utánzást kb.egy hónapja kezdte. Semmi baja. Ő ilyen. Eszembe nem jut aggódni rajta, és gyötörni vele őt.

Ilyen korban még nem játszanak együtt, nincs is igazán szükségük gyerek társaságra két éves korul előtt.

2020. aug. 21. 23:15
 40/94 anonim ***** válasza:
100%

Mert aztán olyan kva nagy különbség van termetre egy 10 és 13 hónapos között, hogy be tudják lőni...

Látszik, hogy te se tudod belőni a gyerekek korát.

Kisfiam játszott 8 hónaposan is a nővére babakonyhájával, de megmondom ám hogy:

ugyanúgy mint most 1,5 évesen. Kiszór mindent és visszapakol. Ez az elvárható játék egy ekkorától.

2020. aug. 21. 23:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!