Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megszakítanád a kapcsolatot a...

Megszakítanád a kapcsolatot a nagyszülőkkel ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Távol a családtól 300 km-re tudtuk megalapozi az életünk. Szüleim 6 év alatt 1x se jöttek el látogatóba hozzánk, többször hívtuk őket. Lenne hely, elférnének. 2 hónapos a babánk, még nem látták élőben, pedig szóltunk előre hogy most egy ideig ne várják el hogy mi utazzunk.

Nővéremék közelebb laknak hozzájuk így érthető hogy az az unoka több figyelmet kap, ráadásul első unoka volt. De rosszul esik hogy míg nekünk egy zoknit nem vettek, az ő babájuknak még mielőtt megszületett volna rengeteg ruhát vásároltak,baba cuccokat, babakocsit kifizették, pedig tesómék jobban állnak anyagilag nálunk. Tudom, mert akkoriban ezeket nekem mondta anyám, annyira várták az unokát, mindig mutogatta az új szerzeményeket.

Most a miénknek semmit nem vettek, meg sem nézik. Ráadásul nővérem ismét babát vár és a fülembe jutott hogy mosógépet vettek nekik mert épp elromlott, főz rá hogy neki ne kelljen nagy hassal stb. Kb 4 hónappal ezelőtt (akkor még terhesen) voltunk otthon látogatóba ajándékkal kedveskedtünk, egy tál étellel nem kínáltak meg minket, nem aludhattunk ott náluk, furán viselkedtek. Még jó hogy férjem szülei is abban a városban élnek, ők szívesen láttak minket, azóta a babát is meglátogatták már. Nem értem ezt az egyoldalúságot. Nem várom el hogy vásároljanak a gyereknek, nem ezen van a hangsúly de olyan furcsa ez a megkülönböztetés. Ritkán facen rám ír anyám miújság, de ennyi, apám soha nem keres. A másik unokát rendszeresen kiposztolják mindketten.

Ilyen fokú megkülönböztetést hogy lehetne egyáltalán elfogadni?

2020. aug. 19. 19:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
A 7-el értek egyet. Én is azt csinálnám. Miért nem anyadeknak mondod mindezt.
2020. aug. 19. 21:41
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, hogy ezt így még kell élned.

Van esetleg bármi oka szerinted még, hogy ennyire nagy a szakadék? Talán történt valami a múltban? Lehet, hogy nagyon mellre vették, hogy elmentetek messzebbre.

Nálunk is kivételez anyós a férjem és a bátyja között, de azért ettől jóval kevésbé és azért az unokaval foglalkozik valamennyire.

Amúgy a nővéred mit szól ehhez? Esetleg beszélhetnél vele is erről, gondolom ő is látja a valóságot.

Talán fény derülne 1-2 dologra

2020. aug. 19. 22:42
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pont nem érdemelnek annyit se, hogy tudják miért...
2020. aug. 19. 23:36
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Ezen a kapcsolaton sok megszakítani való nincs. Szörnyű, hogy ilyen (nagy)szülők vannak.
2020. aug. 20. 05:56
 15/24 anonim ***** válasza:
69%

Szia! Én beszélnék a szüleiddel mindenképpen. Elmondanám, milyen rosszul esik, hogy hívtátok őket és nem jönnek, nem nézik meg az unokát. Azt is, hogy furcsa, feszült volt az utolsó látogatás és úgy érzed, valami miatt neheztelnek rád, pedig te megtettél mindent. Szeretnéd, ha redbejönne a kapcsolatotok, de elfogadod, ha ők nem kíváncsiak rátok, belefáradtál. A nővéredet max érintőlegesen említsd, ne róla szóljon a beszélgetés, a nekik vásárolt ajándékokat semmiképp.

Lehet, szüleid élnek a kis megszokott világukban, észre sem veszik, hogy baj van. (Arra mondjuk nem nagyon van mentség, ha az unokát sem nézik meg). Ha a beszélgetés után sem változik semmi, akkor tartanám az udvarias minimumot. Nővéreddel milyen a kapcsolatod? Ő nem látja ezt? Ő sem jött látogatni?

2020. aug. 20. 07:42
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

"Ha a beszélgetés után sem változik semmi, akkor tartanám az udvarias minimumot."

De ennek mi értelme? Az ilyen kapcsolattartás nem hozzáad az életükhöz, hanem elvesz belőle.

Momdom úgy, hogy én is megszakítottam a kapcsolatot a családdal es tudom, hogy nem könnyű dolog, akkor sem, ha folyamatosan bántjá az embert. De hatalmas megkönnyebbülés, hogy nem kell rendszeresen a szeretetlenséggel szembesülni, mert az rámegy az ember életére.

2020. aug. 20. 08:02
 17/24 anonim ***** válasza:
53%
15-ös vagyok. Udvarias minimumot azt értettem, hogy az ő érdeklődésükre, keresésükre udvariasan, röviden válaszolnék. Én nem keresném őket.
2020. aug. 20. 08:14
 18/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Többen kérdezték hogy a költözésre mi volt a reakciójuk, nagyon ellenezte az egész család. Ha volt valami nehézség egyből ezzel jöttek hogy látod megmondtuk, gyertek haza, minek mentetek oda. Nem gondolnám egy leküzdhetetlen távolságnak a 300 km-ert, mikor sokan külföldön boldogulnak, sokkal messzebb, mégis jó a viszony a szülőkkel.

A legutóbbi látogatás után elmondtuk hogy rosszul esett hogy így "vártak" minket, lett is nagy sértődés a részükről de aztán mintha mi sem történt volna írt anyám hogy miújság, hogy vagyunk.

A nővéremmel egyáltalán nem tartom a kapcsolatot, rendszeresen ellenem hangolta a szüleimet, hogy tagadjanak ki engem a családból, bármi amit valaha elmondtam neki, mindent tovább adott a szüleinknek így gerjesztve a feszültséget. Mivel kitagadni nem voltak hajlandók a szüleim, nővéremékkel összevesztek hónapokra. Később rendezték a kapcsolatukat az unoka miatt, a gyerek nem tehet róla címszóval. Azóta nagyon igyekeznek nehogy megharagudjon a nővérem rájuk. Hogy pontosan mi zajlik a háttérben nem tudom, de velünk nagyon ridegek, érdektelenek.

2020. aug. 20. 08:39
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

De azt nem kérdezted még, miért van, hogy a másik gyereknek nem vettek mindenfélét, a tiédnek meg semmit és meg sem nézik?

Biztos, hogy megmondanám nekik, hogy fáj ez a megkülönböztetés az unokák között.

2020. aug. 20. 08:56
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen, megszakítanám. Nálunk is ugyanez a helyzet. Én és a családom kB le vagyunk szarva. Húgomék a kedvencek. Teljes megkülönböztetés az én gyerekeim és a húgom gyerekei között. Van úgy hogy fél évig se jön anyám hozzánk. Húgomékhoz hetente többször is. Most pár hónapig nem is kerestük egymást és sokkal nyugodtabb voltam. Nem emésztette fel a lelkemet ez a helyzet.
2020. aug. 20. 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!