Kisfiúnál. Húzni vagy nem húzni?
Most várom a kisfiamat, a "nagy" kislány így még nem vagyok képben kukiügyben. :)
Olvasom sok helyen, hogy fürdés közben minden este húzogatni kell a bőrt, de van aki nem vízre, hanem krémre esküszik, sőt sok helyen olvasom mostanában, hogy egyáltalán ne nyúljunk hozzá 2-3 éves koráig, majd lejön magától. Most akkor hogy van ez a téma????
szerintem csak ott tud gyűlni neki trutyi, ahol egyébként felhúzható a bőr. Ha le van tapadva, alatta szerintem nem meg onnan tisztitani sem lehet
Én nem huzogattam és kb másfélévesen egyik fürdésnél teljesen visszahúzható volt, akkor mostam mindennap és aztán szépen lassan visszatapadt, de nem mondtak rá semmit. És van egy ismerősőm, akinek a fiának már műtötték is, mert nem tudott pisilni és rendszeresen felszedik és visszatapad. De vele sem csinálnak semmit. Azt mondta a sebész, akkor vigye ha már nem tud pisilni és akkor hátrahúzzák. Egyébként majd megszűnik a letapadás természetesen, húzkodás nélkül.
Jó sok válasz jott. Gondolom kölönbözőek. Nem olvastam mindet. De én is rengetegfélét hallottam. Egyik fiús anyuka barátnőmmel rendszeres témánk ez. Az ő dokija azt mondta, hogy 3 éves korig no húzgálás. De egyszer kórházba kerültek( 10 hónaposan) ahol se szó, se beszéd felrántották neki. És úgy utólag mondták, hogy ugye huzogatta anyuka, mert szépen feljött. Pedig ő nem huzogatta. Azóta már persze muszály.
A mi dokink azt mondta, hogy lehet az elejétől, óvatosan. A védőnő szerint még nem kell, de azt nem mondta, hogy mikortól kéne. Én meg nem kérdeztem, hanem hozzákezdtünk 6 hósan. És 2-3 hét múlva egyszercsak felszaladt. Semmi vérzés, nem is sírt, de én azért megilyedtem. De azóta sincs gond vele. Szóval mi is szerencsések voltunk. De ismerek olyat, akinek a fiát 1 évesen már műtötték. Szóval akkor mi van azzal, hogy várjunk 3 éves korig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!