Most várom a kisfiamat, a "nagy" kislány így még nem vagyok képben kukiügyben. :)
Olvasom sok helyen, hogy fürdés közben minden este húzogatni kell a bőrt, de van aki nem vízre, hanem krémre esküszik, sőt sok helyen olvasom mostanában, hogy egyáltalán ne nyúljunk hozzá 2-3 éves koráig, majd lejön magától. Most akkor hogy van ez a téma????
Nekem a doki azt mondta, hogy a kukija "hegyét" soha ne krémezzem be, mert belemegy a krém és begyullad. Viszont mi a születésétől fogva mindig picit húzogatjuk a bőrt neki, (illetve apa, ehhez ő mégiscsak jobban ért). Szépen lejön már neki, nincs letapadva. Viszont azt megfigyeltük, ha pár napig kihagyjuk, utána mindig nehezebben lehet újra felhúzni neki. Magától szerintem nem fog lejönni, max. lerántják neki 2-3 évesen, az szerintem semmivel nem kellemesebb a babának.
2010. aug. 4. 21:57
2/15 anonim válasza:
Én nem huzogattam de aztán mindenki annyira mondta hogy huzogatni kell hogy elgyengültem:)15honaposan kezdtem neki csak kicsikét hozzáteszem addig semmi gond nem volt aztán egyszer akkorát ficergett hogy a bőr hátraszaladt teljesen persze tök bepánikoltam alig lehetett visszahuzni neki eredeti állapotába kicsit vérzett is azóta nem lehet hátrahuzni neki biztos ahogy begyógyult hozzátapadt a bőr!Ha mégegyszer kezdhetném nem nyulnék hozzá! DE ez csak egy tapasztalat és az én döntésem volt ha jo ha rossz!:)
2010. aug. 4. 22:00
3/15 anonim válasza:
Az én kisfiam 8 hetes!Szerintem mi a kevés szerencsés közé tartozunk.
1 hetes volt mikor váladékot láttam a kukacán a bőre szélénél!Itt volt a nagyi is, és azt mondta bátran ameddig engedi a bőr húzzam hátra, és töröljem ki neki!Egy mozdulattal csodálatosan felcsúszott neki, és vissza!Azóta minden fürdésnél húzzuk!
2010. aug. 4. 23:07
4/15 anonim válasza:
Pont ma olvastam:
Csak kétéves kor felett
Idejétmúlt az a tanács, hogy már az újszülött előbőrét is rendszeresen vissza kell húzni! Újabb álláspont szerint még egyéves korban sem kell hátrahúznia a fitymát, erre kétéves korig ráérünk. Nagyjából eddig várható ugyanis, hogy a letapadás magától megszűnik. Ebben az életkorban viszont már elég nagy a makk ahhoz, hogy óvatosan, vérzés és sebzés nélkül hátrahúzhassuk az előbőrt. Sokszor egy receptköteles szteroidos kenőcs alkalmazásával és a fityma rendszeres hátrahúzásával a szülő maga is megbirkózik a feladattal, és nem kell orvoshoz fordulni. Hangsúlyozom, hogy a húzogatás legalább olyan fontos, mint maga a kenőcs. Ha komolyabb a letapadás, akkor is érdemes a kenőcsös húzogatással próbálkozni, mert ez a gyereknek és az orvosnak is könnyebbséget jelent, hiszen gyorsabbá teszi a szondás beavatkozást.
Szerző: Dr. Veres Gábor gyerekgyógyász
2010. augusztus 5.Forrás: Kismama magazin
Most 16 hónapos a kisfiam és nem húzogattuk mi sem.
2010. aug. 5. 08:14
5/15 anonim válasza:
én meg éppen itt olvastam egy másik hasonló kérdésnél sok anyukát, akik orvosi tanácsra nem huzogatták, aztán tizenakárhány hónaposan fel kellett rántani. Én orvosi tanácsra mindennap huzogattam (vagyis nem én, hanem az apja), és szépen fel is jön neki teljesen kb. 2 hónapos kora óta. Azóta hetente 2-3 alkalommal huzogatjuk csak, felesleges minden nap. Most 6 hónapos.
Egyébként azzal nem vagyok tisztában, hogy mi a hátránya annak, ha visszahúzzák. Mert aki nem huzogatja, arra panaszkodik később, hogy nehezen jön fel. De aki huzogatja, az mire panaszkodhat?
UI: az öcsémnek huzogatták, a páromnak nem. Szóval régen is megoszlottak erről a vélemények. Ha a következő baba is fiú lesz, ugyanígy fogunk eljárni.
2010. aug. 5. 08:44
6/15 anonim válasza:
Kisfiam 9.5 hónapos,de Én nem húzogatom Neki.1 éves vizsgálaton a doktornő úgyis megnézi,hogy mi újság van a kukaccal.
2010. aug. 5. 09:29
7/15 anonim válasza:
Minden fürdésnél picit hátrahúzni, amennyire a bőr engedi. Nem szabad erőltetni! Semmivel nem kell bekenni! 2 éves a fiam, és már szépen jön hátra neki.
2010. aug. 5. 09:56
8/15 anonim válasza:
Ha szűkülete van, akkor könnyen megsérülhet a bőr a húzogatástól, és a szűkület állítólag idővel enged magától. Viszont az én kisfiamnak nem volt szűkülete, "csak" le volt neki tapadva a bőr, és én mindig hátrahúztam amennyire tudtam, és kitisztítottam neki. Múlt hónapban 1 hétig nem fértem hozzá rendesen amíg nyaraltunk, és mikor hazajöttünk, elszörnyedtem, hogy az egyik oldalon teljesen letapadt, és nagy fehér begyűlés dudorodott a bőr alatt! Mehettünk orvoshoz, aki feltépte, rengeteg trutyi jött ki alóla, és azóta szépen hátrajön neki teljesen, tudom tisztítani. Csak azt nem értem, ha nekünk egy hét alatt ennyi túró gyűlt be, mi van azokkal akiknek évekig nincs hátrahúzva???
2010. aug. 7. 13:31
9/15 anonim válasza:
3 hónapos kora óta picit visszahúztam amennyire csak engedte, minden fürdéskor.1 évesen már teljesen hátrajött neki. Azóta sincs gondunk, 18 hónapos már a gyerkőc.
2010. aug. 7. 13:46
10/15 anonim válasza:
13.46-os vagyok. A kukacát sose krémeztem pelusozáskor.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!