Hozzátáplálásról lenne néhány kérdésem?
Lenne néhány kérdésem:
1. Miért van az, hogy az üveges babakajáknál olyan gyümölcsöt is kínálnak 4 hónapos kortól, amit egyébként a hozzátáplálási táblázatok csak 8 hónapostól ajánlanak? pl.: szilva
Ti figyelembe veszitek ezt?
2. Ugyebár kóstoltatni kell az új ízeket. De hogy csináljam, hogy ne unja meg, hogy már 3. napja ugyanazt a kaját kapja ebédre?
3. Elég ha kb. 3 napig kóstoltatok egy ízt, aztán egy újat kínálok?
Válaszaitokat előre is köszönöm! Egy 8 hónapos, féléves kora óta hozzátáplált anyatejes baba anyukája.
1. nem tudom, ezt én se értem, de nem is adtam üvegeset neki még
2. az enyém nem unja meg egy hétig sem:) ők még nem tudják, hogy van más is ezen kívül.
3. én az első hónapban (alma, barack, krumpli, répa) kivártam a 6 napot, utnáa már csak 3-4-et!
Én is itt kérdeztem meg az első kérdésedet, azóta úgy tudom, hogy a bébiételekből kiszedik az allergizáló dolgokat, ezért lehet adni pl. már málnás almát 4 hónaptól. (ilyet nem adtam, de pl. szilvát bébiételben igen, aztán hogy találtam magyar fini szép szilvát két hete kapott a 8 hónapos fiam. Már sárgabarackot is)
8 hónaposan már nem kell kóstoltatni a főzelékeket. Gondolom már azért kiváltottad vagy a tízórait vagy az uzsonnát és ebédre is már főzit kap. Már eléggé hozzá van szokva az új ízekhez, nem kell 3 napig ugyanazt adni. Esetleg ha a k betűsektől félsz, vagy a borsótól, már ismert főzelékbe keverj bele valamennyit előszörre, aztán mehet a teljes főzelék. Én most a karalábéval csináltam ezt: cukkíni-répa-krumplival (amit amúgy is kapott már) adtam egy kis karalábét is. Én minden nap mást adok ebédre, és én készítem, mert az üvegeset nem eszi meg. És most 8 hónaposan megint megugrott a lehetőségek tárháza, lehet újakat adni dögivel....
Az első kérdésedre én sem tudom a választ, de figyelembe veszem, és üvegesből is csak olyat adok neki, amit az adott hónapokban adhatok.
A második kérdésedre a válasz, hogy ennyi idő alatt nem unja meg.Gondolj csak bele, hónapokig ugyanazt az ízt érzi(csak tápszer, vagy csak anyatej), és azt sem unja.Milyen felüdülés lehet neki, hogy 3 napig mást eszik:)
Harmadik válasz:Ahol olvastam, ott azt írják, hogy 4-5 napig kostoltassunk.Én is csak 3 napig kostoltatok.Szerintem elég, csak a babád jelzéseit figyelj, itt is minden baba, sőt minden kaja más és más.Nálunk is úgy van, hogy az almát tényleg kostoltattam csak, mert egy alkalommal 2 kanálnál többet nem volt hajlandó megenni.A banánnál pedig egyik nap megevett felet, másik nap meg már az egészet.Tehát gyakorlatilag 2 nap alatt kiváltottunk egy étkezést:)Figyeld a babád, hogy mi jó neki, a reakcióit, és aszerint cselekedj.(én így értem el, hogy mosolygós és kiegyensúlyozott babám legyen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!