Hogy fogadtátok el, ha a ti babátokat nem várták annyira a nagyszülők, mint az első unokát?
Én ezt érzem a férjem szülei részéről (saját családommal nem tartom a kapcsolatot).
Idén született meg az első unokájuk a férjem testvérééknél. Borzasztóan örültek, mikor kiderült, folyton a baba volt a téma, mindenki rájuk figyelt és velük foglalkozott, alig várták, hogy megszülessen a kicsi és azóta is állandóan járnak látogatni, mutogatják, büszkélkednek vele, imádják.
Persze, megértem ezt, nagy dolog az ember életében, ha unokája lesz.
Csak közben mi is bejelentettük, hogy jön a baba és valahogy nem látunk akkora izgalmat, érdeklődést, várakozást. Örülnek nyilván, de nincs feleakkora felhajtás sem, valahogy mindig a màr megszületett kicsi a téma továbbra is, hogy milyen aranyos és ennivaló minden, amit csinál.
Oké, az eszemmel megértem, hogy az első unoka viszi a pálmát a nagyszülőknél, hiszen nagy újdonság ez számukra, de a szívünknek azért rosszul esik. Mintha a mi babánkat már most kevésbé szeretnék, kevésbé várnák és félek, hogy ha megszületik, ugyanez lesz :/
Őszinte leszek, ez ilyen állandó fusztráció, mikor talákozunk és nem tudom, hogy lehetne túllendülni rajta, ha egyszer rosszul esik.
Szerintem normális. Normális hogy jobban odavannak egy már meglévő gyerekért, mint egy még meg nem születettért. A másik, hogy a második gyereket te is máshogyan fogod várni, mint az elsőt. Nem kevésbé, de már nem olyan nagy újdonság, mint az első. Ezt el kell fogadni.
Ettől függetlenül, ha meglesz még szerethetik annyira vagy még jobban is mint az elsőt. Pl nálunk anyám a 3. És 4. unokát állítom hogy jobban szereti mint az első kettőt. Pesig ők is teljes lázban voltak az elsőtől.
Lanytestvere van a férjednek?
Amúgy általában mindenből az első a nagyobb felhajtást "erdemlo". Plusz ha lány a testvér, ott más a kapcsolat is
A férjem szüleinek 5 unokájuk van 7 évestől 25 évesig. Örültek, de nem úgy, mint az én anyukám, akinek "csak" kettő van a miénkkel együtt.
Viszont anyukám a miénknek jobban örült, mint 5 éve az unokaöcsémnek. Nagyon szereti őt is, sokat foglalkozik vele. De tesómék messzebb laknak, velünk meg mindennap találkozik. Meghát én mégis csak a lánya vagyok és nem a menye, ahogy már más is utalt erre az apróságra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!