Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én érzem egyedül úgy...

Csak én érzem egyedül úgy hogy néha világgá mennék?

Figyelt kérdés

Van egy 13 hónapos lányom és egy egy hónapos fiam. A nagyobbikkal nincs sok gond, nagyon jól alkalmazkodik (hál istennek) de a kicsi alig alszik így én se (egy nap max 10-11 órát, reggel 6-tól délután 3-ig fent van, alszik jobb esetbe 5-ig, és ha szerencsém van elalszik 8-kor). Fáradt vagyok, rohadtul. Közbe örülök hogy tudom vinni a háztartást, és minden a helyén van nincs káosz. De néha úgy érzem, hogy egyenesen a déli sarkig mennék a pingvinek közé, hogy legyen egy békés napom.

Szarul érzem magam mert néha arra vágyom, hogy valahol messze legyek beüljek egy kád forró vízbe és csak olvassak, vagy csak legyek...

Más is érez így néha vagy csak én vagyok ilyen szar anya?

2020. aug. 13. 10:57
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
69%

9-es, de igen, te pontosan pálcát törsz. Legalább ne tagadd le.

Ja és az milyen érv már, hogy hát az első babás jogosan panaszkodik, elvégre neki ez még új helyzet? A második babásnak talán nem az, akinek innentől össze kell igazítania a cseperedő “nagy” (de még mindig igencsak kisgyerek) igényeit egy újszülöttével, de ebben semmiféle gyakorlata nincs?

2020. aug. 13. 12:46
 12/32 anonim ***** válasza:
25%
Bocsánat,hogy nem tudom sajnálni. Tudta mit vállal. És van két egészséges gyermeke. Ennek igenis örülni kell,még ha az eleje nehéz is. Nekem is két gyerekem van kis korkülönbséggel. De nem világgá akartam menni,meg a gyakorin vártam az együttérzést,hanem tettem a dolgom. És igen keveset aludtam,baromi keveset,de tudtam ezt hogy így lesz. Az elsőnél még nem is sejtettem,hogy ez mennyire fárasztó. Na mindegy,nem bántom én csak nem lesz jobb neki ettől amiket itt irogattok,hogy jaj te szegényke,simogatjátok a kis lelkét. Igenis szedd össze magad,légy erős még ha csak 3 órát aludtál akkor is és örülj hogy egészségesek a gyermekek.
2020. aug. 13. 12:57
 13/32 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem az se kifogás hogy apuka ennyit dolgozik. Foglalkozhtna többet a gyerekeivel egyúttal segít a feleségének. Pl. Fürdetésnél.
2020. aug. 13. 13:01
 14/32 anonim ***** válasza:
24%
Ki tartott pisztolyt a fejedhez, hogy szülj?
2020. aug. 13. 13:02
 15/32 anonim ***** válasza:
81%

Hol írt olyat a kérdező, hogy NEM ÖRÜL a gyermekeinek?!

Jó hogy nem már azt is beleköltöd, hogy nem is szereti őket.

Amúgy meg ne döntsd el szerintem helyette, hogy mi a jó neki. Képzeld, valószínűleg az “én is voltam ilyen helyzetben, ez nem ritka” kicsikét igenis jobb, mint a te álságos jóindulatba (bár ezzel se nagyon fáradsz) bujtatott ítélkezésed, fikázásod. Vagy ha te nem kaptál megértést, másnak is legyen rossz?

Ja nem, most majd írod, hogy neked nem is kellett semmi kedves szó, igaz?

Sosem fogom megérteni, hogy (szinte) ugyanabban a cipőben járó édesanya hogy tud ilyen bunkó, lekezelő, lesajnáló lenni a társával.

2020. aug. 13. 13:16
 16/32 anonim ***** válasza:
60%

9

1. Vagyok

Nem véletlen vállaltam be a 2. Gyereket

1. Babával tőlem egy zokkszót nem hallottál volna....

Pedig teljesemberes baba volt. Bah kost többemberes gyerekké vált.

Álmomban nem gondoltam hogy rosszabbá válhat..

Nálap tipp-topp volt egy gyerekkel minden.

Én is csinosan, haj rendben, lakkozott köröm 3 naponta, smink..

Torna

Séta

Apával esti film. / ez-az/

De akkor a férjem is többet volt itthon..

A nagyi is felnézett amig megcsináltam mondjuk az ablakpicoládt, vagy a konyhaszekrény takarítást.

Közben 2 szoba 2 fürdö..nappali mellé lett plusz 2 szoba is..

Nem panaszkodás

De igen, van amikor az ember világgá menne..

Amikor végre végzel a felmosással, erre a gyerek fogja és vigyorogva koborítja a bolognait.. nem ám maga alá, hanem 2 m körzetben

A falra is

Úgyh leül 1-es

2020. aug. 13. 13:24
 17/32 A kérdező kommentje:

Szeretem a gyerekeimet, imádom mindkettőt. A házban nincs rendetlenség és minden szombaton nagy takarítást végzek. Vasárnap az a családé. Sose fekszel le úgy hogy ne legyen rend rakva, és eltakarítva. 5-kor kelek, hogy tudjak magamra egy kis időt szánni, mert nem akarom elhanyagolni magam. A fiam este minimum 4-5x kell, és nem könnyű vissza altatni. Mindennap főzök, és kimegyek a kicsikkel. Nem ülök egész nap a fenekemen.

És kedves 9-es nem, nem tudtam hogy milyen lesz két gyerekkel. A lányom hasfájós volt, de éjszaka egybe aludt 6-7 órát. A fiam mindenben az ellenkezője így ki kell tapasztalnom, hogy vele hogy működnek a dolgok. És igen két gyereket vállaltam, de nem azt mondtam, hogy nem kellenek, vagy miért is vállaltam kettőt, hanem egy hónap alatt napi 3,5 óra alvással más is érez így, és nem vagyok ezzel az érzéssel egyedül? De ahogy látom nem.

És nem sajnálkozást várok, hanem hogy más is járt e így, más is érzett e így. Ez volt a kérdés!

2020. aug. 13. 14:52
 18/32 A kérdező kommentje:

Nem akarok senkit felvenni a gyerekek mellé, szeretek velük lenni, szeretem én csinálni a dolgaikat.

A nagyszülőket se tudom megkérni. Anyósomék 200 km laknak, az én szüleim pedig még a húgomat nevelik (8 éves). Nem akarom őket ezzel terheni.

2020. aug. 13. 14:55
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nem kell magyarázkodni, nem tartozol vele az ilyen bunkóknak. Egyébként a jelentős részük ugyanúgy szenvedett, mint te, csak fájna beismerni, inkább rúgnak egyet abba, aki ugyanazt éli át, mint ők valamikor. Vagy a tipikus “dögöljön meg a szomszéd tehene is” hozzáállásuk van, ha nekik rossz volt, nem volt kinek beszélni róla (vagy nem mertek), akkor legyen az másnak is. Szomorú mindenesetre.

Neked továbbra is azt javaslom, hogy próbálj egy kis segítséget kérni, legalább néhány órára. Nagyszülők, gyerekszerető rokon, barát stb stb. Illetve apuka is vegye ki a részét a teendőkből, ha eddig nem tette meg, pl ő is bepakolhatja a mosást vagy hétvégén felporszívózhat. Persze figyelembe kell venni, ha sokat dolgozik, de ez nem felmentés minden alól.

2020. aug. 13. 14:59
 20/32 anonim ***** válasza:
76%

9

Te bunkó vagy!

Ennnnnnyiiii

2020. aug. 13. 15:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!