Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek milyen korban...

Kerdesekkel teli kérdése:

Szerintetek milyen korban "idealis" a gyerekvallalas?

Figyelt kérdés

Jo, tudom hogy ez tobb mindentol fugg, legyen meg a megfelelo hatter, anyagi biztonsag, erettseg stb.

De most csak egy korra lennek kivancsi.🙂

2020. aug. 10. 11:48
A kérdező szavazást indított:
20-25 eves korban
25-30 eves korban
30-35 ev korul
63 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
2020. aug. 10. 11:52
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
Ezt akartam én is belinkelni! :D
2020. aug. 10. 11:56
 3/8 anonim ***** válasza:
30%

Én a másodikra voksoltam, emiatt:

Legtöbben, akik szakmát is tanultak, 25 évesen már jó esetben van munkahelyük, elkezdték már az önálló életet, ami már tart egy ideje. Ha 25-30 között érkezik a baba, munkahely szempontjából már nem kell aggódni mi lesz később ha bölcsibe-oviba megy a pici, mert a korábbi tapasztalattal már valahova biztosan felveszik - vagy visszaveszik az eredeti helyre. Ami viszont kérdés, hogy eleget "élt-e" a pár kettesben, hogy kiéljék a fiatalságukat.

Másik: Ilyen idősen a nagyszülők ugyan még dolgoznak, de közel vannak már a nyugdíjhoz, így iskolás időben pl ha olyan a család, lehet segítség a szünetekre. ÉS nem olyan idősek a nagyszülők, hogy ne tudjanak vigyázni a gyerekre, mert az egészségük már nem az igazi. De ez család függő, nálunk mindenki szívesen látja a családtagokat, a nagyszülőknek is alap, hogy szeretnének az unokákkal lenni.

Viszont ha valaki egy specifikus szakma iránt érdeklődik, amit hosszabb ideig kell kitanulni vagy elérni, ott ez az idő mindenképpen tolódik, hiszen meg kell alapozni a szakmai életét az illetőnek.

(Én grafikus vagyok, tehát én már elég korán kezdtem a munkát egyetemi évek nélkül.)

2020. aug. 10. 12:05
 4/8 A kérdező kommentje:

#1,#2

Ohh, ezt nem is lattam a kerdes kiirasakor😅

Na de most mar mindegy

2020. aug. 10. 12:08
 5/8 anonim ***** válasza:
18%
Ha biológiailag nézzük akkor minél hamarabb. Ha pszichológiailag akkor minél később. Ha anyagilag akkor is minél később. A három tényezőt átlagolva 30-35.
2020. aug. 10. 12:10
 6/8 anonim ***** válasza:
72%
Biológiailag 25-ig a legjobb. Ha az érettséget néznénk, akkor ma senki nem vállalna gyereket. Anyagilag meg tökmindegy, nem a gyerek kerül sokba, hanem az az elképzelés ami a szülők szerint kell a gyereknek.
2020. aug. 10. 12:42
 7/8 anonim ***** válasza:
59%
Biológiailag kb.35 éves korig nyugudt szívvel lehet.
2020. aug. 10. 12:50
 8/8 anonim válasza:

Szerintem ez nem korfüggő sokszor, hanem érettségfüggő. Tapasztalatom alapján mind anyagilag mind szellemileg inkább a 30-35 éves korosztályt mondanám megfelelőbbnek, ennek ellenére a környezetemben is sok pozitív példát tudok mondani a 25-30 év közöttiekre is.

Én lassan 30 vagyok és eszembe sem jut ilyeneken gondolkodni, más 23 évesen már tudatosan így tervez. Kinek mi. Én lehet 80 évesen se fogok akarni (mondjuk akkor már mindegy is).

2020. aug. 10. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!