Mit csinálok rosszul, nekem miért nem nyugszik meg a gyerek és másnak miért nyugszik meg? Már nem bírom.
Édesanyádnak igaza van.
Valahogyan meg kell nyugodnod, mert a Pici érzi rajtad a kétségbeesést és a feszültséget.
Ha ennyi segítséged van, s ha nem anyatejes (vagy ha az is, fejj le egy napi adagot) bízd rá az apjára a babát egy napra hétvégén és kapcsolj ki. Aludj egy napot, vagy sportolj, vagy ami kikapcsol.
Ha megnyugszol és hazamész, meglátod egy pillanat alatt megnyugszik majd a karjaidban!
Kitartàst!
Érzi a feszültségedet és átveszi ő is. Foglalkozz egy kicsit magaddal, csináld azt, ami téged boldoggá tesz. Ülj be egy kád vízbe, akár a babával együtt, vagy úgy, hogy melletted van pihenőszékben. Sétáljatok egy nagyot, ahol te szeretnéd. Neki még tök mindegy, hol, menjetek el egy botanikus kertbe, állatkertbe, Dunapartra, akár egy horgásztó mellé. Ha elalszik, aludj te is, vagy olvass, kirakózz, maszturbálj, ami jól esik. De ne akkor takaríts, főzz, stb. Ha nem szoptatsz, menj el este színházba, koncertre, amíg a férjed van a babával. Ha szoptatsz, akkor nézz meg otthon egy filmet, amit te szeretnél, ne legyen kompromisszum!
Amint te jól fogod érezni magad a bőrödben, a baba is átveszi a nyugalmadat.
Nyugodj.le.
Ezt kell tenned és jobb lesz a babának.
Nincs okod az idegeskedésre,nem is mész vele semmire.Ha sír akkor sír, baba. Így tudja magát még csak ki fejezni.Vedd úgy, hogy közli 'így sem jó,anya..'.Először is ugyan azt a hibát követed el mint a többi anya ilyenkor. Magadra veszed. Nincs baj se veled se a babával,nekünk sincs mindig jó kedvünk és nekünk sem könnyű mindíg elaludni.
A másik (bőven súlyosabb és undorítóbb..) hiba amikor a síró babát bántja valaki. Ne. Ha sír és megütöd vagy megrángatod csak rontassz. Jobban sírni fog, mert rosszul fog esni neki.SOHA nem emelünk kezet egy babára, ettől a ponttól mindenki képes nyugodtabban viselkedni, ha akar.
Mély levegő, és ne figyelj a sírásra, a megoldáson agyalj.
-Néha próbálj meg egy kis puha rongyot a kezébe adni valamelyik baba rongyis.Nyomkodják.
-Cumi. Sokan manapság annyira modernizálódnak és Amerikabzik, hogy még a cumira is azt mondják nem szabad. Francokat. Nekem is volt, gyerekemnek is, semmi gondja nincs,ezerszer stresszesebb az a gyerek amelyiktől minden nyugalmi forrást megvonnak csak mert már valahol nem divat vagy valamelyik brit tudósos szaklap szerint megállapították hogy ami 100 évig jó volt az hirtelen nekünk már nem az. Rászokva sincs, 4 hónapos koráig kellett mert nyugtat.Magától elhagyta.
Nem ajánlom azt a hajlított csőrös 'cici' formájút, nem válik be. "MAM" cumik. Sima hagyományos fejű.anyámnak igaza volt, olyat vettem, oda adtam neki, nyugtatta.
Nem kell mindig tömni bele, főleg ha elutasítja (össze zárja szorosan a száját. Reflex szerűen kilöki 2-3x meg kell próbálni, ha nem vagy száját zár akkor hagyni, nem aktuális), csak akkor ha épp elfogadja, mert nyugtatásnak kell neki.
-Langyos lefejt tej, vagy bébi tea. A boltokban és patikákban lehet kapni mindenfélére teát vagy cseppeket. Ha hasfájós arra kell venni, ha viszont csak szorong egy kis citromfű tea (Kizárólag baba tea, max 2-3 percet áztatva vízben, ízesítetlenül!).
Nyugtató, altató hatása van rájuk. Védőnőnk ajánlotta, bevált :) de ne sokat!
Kamillát tartalmazót 6 hónapos korig ne, 2 hónapos kor előtt maximum 50ml!
-Sétálj vele, és közben szoptasd. A szobában cirkálj kicsit lassú tempóban, had aludjon el cicin. El fog. Nyugtatja a bőröd, az étel, a séta..
-Lehet, hogy melege van. Nyár van és 30 fokok, a babáknak se jó. Fürdesd kicsit gyakrabban, hogy felfrissüljön.Annyi ruha se legyen rajta. Napozó és kis vékony zokni elég,itasd tejjel mert szomjas lesz hamar.
-Ne feküdjön sokat nappal. Beizzad és kellemetlen, főleg hogy még felteszem elfordulni nem tud.
-fogzás indul 4 hónapos kor körül. Ilyenkor kezdenek nagyon nyálzani, mindent a szájába venni. Persze fog sehol 6 hóig, de időnként a fájdalom megvan.Türelem, kedveskedés, elterelés, ennyit tudsz tenni.
-Feküdj ki vele az ágyra. Ne legyen mindig baba ágyba, baba kocsiba. Ölbe, melletted, veled. A sokat egyedül hagyott vagy letett baba stresszes. Nyugodj meg te is. Csináljatok olyat amit te akarsz, de közösen. Ha sír majd abba hagyja, foglald le, beszélj neki, nevetgélj, mondókázz.
-Ha több kettőnél tedd baba kocsiba, takard be egy vékony párna huzattal vagy Textil pelussal és vidd ki sétálni a jó levegőre seperc alatt elalszik. Kiöltözni se kell, őt is hagyd úgy, anya vagy ő meg gyerek. Nem fog érdekelni senkit, hogy miben mész, látják hogy babával szenvedsz nem te vagy az egyetlen, hányszor futottam össze mással aki ugyan úgy friss levegőn altatott babát 😅. Én volt, hogy hajnalban lementem vele, 15 perc séta után nagy nehezen elaludt, feljöttünk, átraktam a kiságyba és csókolom. Közben 50x cumit adtam a szájába, itattam egy kis lefejt anyatej jel vagy teával,hasra forgattam ha nagyon nyüzsgött..
Meleg van, ideges vagy és érzi, lehet nem olyan erős a kezed, a babák szeretik ha stabilan fogják őket.
Mostanság sír néha a kisfiam a semmin kb, olyankor úgy tartom, hogy a fejét oldalasan határozottan a mellemre vonom, és tenyérrel tartom a masik oldalt, a fülét takarva. Ettől valamiért bealszik. Találd ki melyik fogás esik jól neki, nézd meg mások hogy tartják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!