Hogyan szoktatok rá a bilire/ wc re?
Mmm.. 10 hónapos korától? A gyerek torkig van valószínűleg a szobatisztaság kérdésével.
Bőven ráért volna 2 évesen elkezdeni, mikor már hajlandóságot mutat!!
Ajánlatom:tarts szünetet. Gyorsan.
Esetleg sétáljatok sűrűn az ovi felé. Nézegesse a játékokat, hogy vágyjon oda!
Akkor elmesélheted neki, vagy akár be is mehettek megnézni, hogy ott pici wc van
Túl korán kezdtétek, nem csodálom, hogy ez a reakciója a kislányodnak. Félre ne értsd, nem minősítésnek szántam. Picit hanyagoljátok a témát, ne érezze, hogy mindenképpen meg kell felelnie.
Esetleg valamilyen jutalmazási rendszert alkalmaztatok? (matrica, csillámtetkó, karkötő...) Ha az idegrendszere megérett a szobatisztaságra, és pici hajlandóságot is mutat felé, akkor általában egy kis jutalmazás eredményhez vezethet.
Senki sem rosszindulatú.
Csak azt látjuk, hogy nem lett figyelembe véve a gyerek érettsége.
A testvérhez lett hasonlítva, ami nagyon káros dolog!
Amúgy a testvér 13 hónaposan stabilan szólt, hogy "anya, pisilni kell!?" Ha igen, az nem semmi! Sok gyerek még meg sem szólal olyankor.
De meg kell várni, hogy a gyerek akarja. Másképp így jársz, mint a mellékelt példa mutatja.
De rosszindulatú itt sokan ezt észrevettem én is.
Ne aggódj ,ne akard nagyon.
Vegyétek el a figyelmét dicsérjetek milyen ügyes és sok türelem, előbb utóbb kialakul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!