Dévény, vagy nem Dévény?
Természetesen elfogadom, ha valakinek szüksége van rá (mert elmarad a mozgásfejlődésben). De nézzük pl az én esetemet: babám három hónaposan szupermenezett hason, 5 alkalom után teljesen egyenesen tartja magát. Azonban biztos, hogy ez a torna hatása lenne? A gyógytornász ugyanis folyamatosan olyanokat mondott, hogy tulajdonképpen minden baba féloldalas kicsit, és ha nem kóros (tehát nem marad el), akkor saját magát tudja korrigálni, amikor elkezd kúszni/mászni. A végén már azt mondta, hogy csak azért jöjjünk vissza, mert bár mindent csinál, de csinálja szebben! (??) Tehát igazából kidobtam 25000 forintot az ablakon, mert nem volt vészes a helyzete, és saját maga korrigálta volna magát.
Emellett sajnos rosszakat is olvastam erről a tornáról, hogy annál is, akinél nem kellene (lásd az én babám), olyan mozgásokat indít be idő előtt, ami nem kellene még! Lásd, hátra még nem forog 5 hónaposan de már kúszni akar... ez a védőnő szerint túl gyors.
Mi a véleményetek ezekről a dolgokról? Arról egyébként nem is beszélve, hogy végig üvöltött 5 órát, és még a térde is felhorzsolódott...
Amíg a dévényes pénzből él, addig minden baba fejlesztésre szorul az ő szemükben. Én nem vittem az enyémet, mert a gyerekorvos nem tartotta szükségesnek, szerinte minden baba más, nem kell csodát tennie pár hónaposan, csak rakjam nagyon sokat hasra. A babám a maga ütemében fejlődik szépen. Nem bántam meg, hogy nem vittem dévényeshez, csak mert 3 hónaposan nem fordult még és kiabált hason. Mindig többet bírt hasra téve. Most 8 hónapos, 2 hónapja kúszik, lassan mászik is. Soványabb lettem volna jópár tízezressel.
Persze az a baba, aki 6 hónaposan még fordulni se fordul, kezelésre szorul.
Hagyjuk már az orvost (meg a védőnőt), a többségük teljesen hlye hozzá. Ezért jönnek 5-6-7 évesen alapozóra olyan (nagyon gáz) állapotban a gyerekek, aminek kőkeményen megvoltak már az előzményei babakorukban is, csak senki nem ismerte fel, hogy baj van.
Esetünkben is a védőnő konkrétan még le is bszott, hogy miért vittem Dévényre (5 hónaposan), ki mondta, hogy egyáltalán gond van. Hát nem kis gond volt, konkrétan testszerte brutál hypotónia, és már születése óta ott lett volna a helyünk, csak ilyen "remek" szakemberek vettek körül. És sokunkat ilyenek vesznek körül.
Arról pedig, hogy egy dévényes "fölöslegesen" kezelne: a többségüknél, akik JÓ szakemberek, várólista van... Persze akad egy-két kókler, akinél nincs, de az összes többi azon stresszel, hogy nem tudja már hová beszorítani a sok olyat, akit ha mostazonnalrögtön elkezdene kezelni, is késő lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!